Въпрос за тези две дози
Въпрос за тези две дози
Здравейте! Разполагам с тези две МС дози:
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/141/35053_995.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/141/35054_017.JPG
Тази, която няма жълта субстанция по нея е свалена от грамофон ЧасПром(неработеща), а другата е новата, която купих. След замяната на старата с новата звукът, който вади грамофона е с липса на бас и ниски среди, високите са със съскащ отенък и е меко казано гадно да се слуша подобен бъркоч.
На какво може да се дължи тази аномалия?
Какво е свойството на тажи жълтеникава паста по самата доза?
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/141/35053_995.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/141/35054_017.JPG
Тази, която няма жълта субстанция по нея е свалена от грамофон ЧасПром(неработеща), а другата е новата, която купих. След замяната на старата с новата звукът, който вади грамофона е с липса на бас и ниски среди, високите са със съскащ отенък и е меко казано гадно да се слуша подобен бъркоч.
На какво може да се дължи тази аномалия?
Какво е свойството на тажи жълтеникава паста по самата доза?
Re: Въпрос за тези две дози
Това са кристални дози и по принцип са с малка динамика!!
Несериозно е по принцип да се говори за някакво качество със този тип доза, да не говорим, че съсипва плочите... А, освен това никакъв RIAA коректор не върши работа с този тип доза - това е кристална доза относително линейна и с доста по-високо ниво изходно ниво.
Махни тоз грамофон (навярно някой руски или български от 60-70-те).
Дори една UNITRA G601 (можеш да я купиш за 20-тина лева) ще върши много по-добра работа... А истинския грамофон е скъпо удоволствие, но ако ти завлезне ще харчиш, кеф цена няма!!!
Махни тоз грамофон (навярно някой руски или български от 60-70-те).
Дори една UNITRA G601 (можеш да я купиш за 20-тина лева) ще върши много по-добра работа... А истинския грамофон е скъпо удоволствие, но ако ти завлезне ще харчиш, кеф цена няма!!!
Наистина дозата е такава. И двете са оригинални. Първата е "изтекла" а втората е закупена с тази жълта паста по нея. тя е някакво твърдо вещество. Придава нееластичност на пиезокерамичните пръчки и затова предполагам резултата е същия както при "изтеклата" доза.dbxkk написа:Дозата е тип ГЗК-663,пиезокерамична.Жълтата паста е причината за лошия звук без ниски.Вместо нея трябва да има демпващ пълнеж.
За сега закърпих нещата като ремонтирах старата кристална доза.

Ако някой се интересува как

Грамофонната доза е от грамофон ЧасПром "ГЕС 301".
- neutravlad
- чете и пита
- Обратна връзка:
Тц, тц... Ще си развалиш плочите ако продължаваш да слушаш с тази кристална доза. Ако не ме лъже паметта натиска е от порядъка на 1 грам , което е убийствено за плочите
(както ме поправиха по-долу не е 1 грам а доста повече, но каквото и да е щом е кристална е кофти за плочите)
Е, ако слушаш сръбска музика тогава може. Така поне ще развалиш така и така развалените вече плочи
Едит: Добре, де казах ако не ме лъже паметта
Колко е натиска на кристалната доза?

Е, ако слушаш сръбска музика тогава може. Така поне ще развалиш така и така развалените вече плочи

Едит: Добре, де казах ако не ме лъже паметта

Последно промяна от neutravlad на Вто Ное 27, 2007 10:33 pm, променено общо 2 пъти.
- Simonov
- има известен опит
Изказваш се неподготвен за този 1 грам. Много малко дози могат да си позволят да работят пти толкова малка сила на натиск и то в комбинация с доста добро рамо, което от своя страна иска своето от масатаneutravlad написа:Тц, тц... Ще си развалиш плочите ако продължаваш да слушаш с тази кристална доза. Ако не ме лъже паметта натиска е от порядъка на 1 грам, което е убийствено за плочите![]()

- Simon
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Над 8г, обикновено 10-14г, затова много от плочите слуашани с такива "дози" са вече непригодни за ММ/МС дози. Износват неравномерно/неправилно иглата, а и не се чува добре, да не кажа че се чува много зле!neutravlad написа:
Едит: Добре, де казах ако не ме лъже паметтаКолко е натиска на кристалната доза?