Steven Mark`s TPU

Съобщение
Автор
Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Мнения: 3026
Регистриран на: Съб Юли 31, 2004 12:00 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

#1 Мнение от Stefan Stefanov »

Схема, която при измерване (особено на празен ход както при филмчето) ти дава 90 волта и 4 А се прави много лесно!
Целия номер е, че на входа мериш постоянно напрежение и ток (за които уредът мери точно), а на изхода напрежението и токът са много по-различни от синусоудалните (и уредът греши, може и в пъти).

Пак повтарям, че единственото неоспоримо доказателство би било ако устройството се самозахранва, т.е. работи без външен приток на енергия!

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Мнения: 364
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:00 am
Обратна връзка:

#2 Мнение от VITAN »

Какво казва FCC за Steven Mark`s Toroidal Power Unit ? :)

T.e. смущава ли апаратурата, работеща наоколо.

Като види човек обясненията на принципа на работа и още на 1-вата картинка си казва: това е Тесла. Самоче в ранен стадий. Оттам е тръгнал и е стигнал до Тесла-трансформатора, макар и не точно по тоя път. Основното е, че и тук нещата се основават на електростатична индукция. Оттам е стигнал и много по-надалеч. Да, въпреки огромното КПД, трябва да има неща с още по-голямо такова- пак вървейки по пътя на Тесла.

Не може това нещо да се обясни само с електрони - трябва и ЕТЕР (електрино). За мен обяснението на принципа на работа не е този.

Стръмни фронтове се получават с радиочестотен драйвер - от около 40$. Още по-правилни - с такъв от 100$. Това са официалните цени. Колко ще стане за крайна доставна цена............много зависи от количеството на поръчката.
WWW.RIFE.HIT.BG IT CAN BE DONE!

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Мнения: 364
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:00 am
Обратна връзка:

#3 Мнение от VITAN »

Neon_Knight написа:Трябва да обсъдим с какви драйвери за МОСФЕТ ще стане, засега най-добрия е DEIC420, който ми се струва неоправдано скъп. Няма ли някакви други подходящи и по-евтини? Един от използваните е MAX4420, само че не го намерих да се продава в БГ.
Steven Mark препоръчва лампи. Те са по-бързи, по-линейни, дори по-евтини. На едно място намерих за по 3-5 лева бройката.
Само че с лампи пък е много обемно и неудобно. Трябва да намерим подходящия драйвер...

С лампи пада КПД-то..., особено в маломощни у-ва, дето има подгряване на катода. Всичко се намира - въпрос на пари и желание. Пробвай с TC4420CAT - 12,5W с радиатор - на МICROCHIP. До 4MHz, ако не го товариш с голям гейтов капацитет. Ако го овърклокнеш - може и повече. Akо не е САТ (такъв за закрепране корпус-радиатор, ТО-220), то е по-маломощен и се намира и у нас. Т.е. обикновен TC4420. Да си купиш САТ >> от КОМЕТ-а. Да се внимава - ухото на САТ за закрепване към радиатор е "+". От DEIC420 има и доста по-добър, но започва от 100$. Както казва Velinski: Качеството струва пари.

Според мен, ако тук няма намеса на ЕТЕР-а, всяко устройство - дори и това, може само много да доближи 100%. А тук е най-доброто КПД при съвременните free energy. Но само за съвременните, не и за някои едновремешни :D Пиши колко е най-голямото измерено КПД за такова у-во.
WWW.RIFE.HIT.BG IT CAN BE DONE!

Публикувай отговор

Обратно към “NEW ORDER”

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост