ДМТ - молекулата на духа

Съобщение
Автор
Аватар
Veselin Krachunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Мнения: 361
Регистриран на: Чет Мар 15, 2007 1:00 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: ДМТ - молекулата на духа

#16 Мнение от Veselin Krachunov »

ВИТАН написа:...този, който се интересува от душата ви не е един, макар и така да изглежда.
:))) И колко са, Витане? На тебе, докато си бил в тези състояния, да не ти се е явил Рогатия да те вербува нещо? ;)

Душите ни са тук за да се учат и усъвършенстват трупайки преживелищен опит, не са на някакъв битак та някакви да се интересуват от тях и да си правят далаверки... И никой не се интересува от нищо друго, освен от твоето успешно духовно развитие. Всеки от нас е един Бог в развитие и задачите му са да се научи на много неща, като например да Твори - т.е. с все по-ограничен ресурс да прави все по-значителни неща (примерно с една малко по-особена лампа или антена да отърве света от рака), крайната фаза на което е да прави "от нищо - нещо", демек - чудеса; да се научи на безусловна любов към всички и т.н. и т.н. Това разбира се не става без купища проби и грешки (те са неизбежна част от развитието), и без "криввания от правия път" - та имаме право и на тези неща, междувпрочем.

Може и да си си намерил някакви обяснения на преживяванията си (на интелектуално ниво), но явно нищо съществено не си разбрал от тях. Та от тази гледна точка по-добре ги повтори - има си достатъчно абсолютно безопасни начини, не е необходимо нито да се самоубиваш, нито да си отваряш язвата всеки път... ДМТ-то и особено неговата по-приемлива и дълготрайна форма - аяхуаската (както и по-"меките" им аналози) са изключително подходящи и ефикасни за всякакви многознайковци, които си мислят, че им е ясно всичко за живота, Вселената и всичко останало... А ако си много печен и мотивиран, можеш да се опиташ да овладееш и медитацията - там поне е гарантирано че всичко го постигаш сам, без "външна помощ". Видни капацитети по трансперсонална психология, както и източните духовни учители препоръчват поне половин час на ден да се прекарва в ПСС (Променено Състояние на Съзнанието, или транс) за да не губи връзка с духовната си същност и задачите, които има тя да изпълнява. Да си призная, към днешна дата "всеки ден" ми идва малко в повечко, макар преди години да имах и мотивацята и времето, и го правех редовно.

На мен когато нещо не ми е ясно, а виждам че на някого му е ясно (напр. когато ми говори някакви абсолютно непонятни за мен неща, или пък уж "понятни" такива но в съвсем друга светлина и смисъл от тези които съм смятал, че разбирам) - преглъщам егото си и отивам при него с молба да ми покаже и да ме научи. Това да си мисля, че всичко ми е ясно и всичко съм си обяснил, а тези които ми говорят нещо друго са празнодумци и безумци е отдавна, ама отдавна отминал етап от развитието ми. Морето винаги изглежда до колене, докато не нагазиш сериозно в него... Повярвай ми - това е много по-рационален и ефикасен начин човек да се развива (чрез усвояване и верификация на чуждия опит + лично творчество), отколкото да върви САМ и да преоткрива колелото и топлата вода (само за да може накрая да каже, че ТОЙ ги е открил...). Ако искаш доказателства, разгледай едни от най-смислените отношения на този свят, а именно: учител-ученик, майстор-калфа, гуру(духовен учител)-адепт и т.н.

Всичко това ти го пиша без грам назидателност или задна мисъл - на мен ми е пределно ясно, че ако ударя брат си ще ме заболи и мен. Ако искаш - извлечи положителното и същественото от него, ако не - карай както ти си знаеш. Същественото е, че всички вървим по различни пътища и преживяваме различни неща, но в крайна сметка всички стигаме до едно и също "място", състояние (както и да го наречем..).

Та това е - лявото полукълбо е процесорът, но дясното е антената... А едностранното развитие на системата, особено ограничаването и от към "външна" информация ми се струва най-меко казано небалансирано...
Единственият път към Истинското познание е личния опит.
Най-ценното нещо, което можеш да направиш за някого, е да му подариш преживяване.

Мечтай, все едно ще живееш вечно.
Живей, все едно ще умреш днес...

Аватар
npn
има сериозен опит
има сериозен опит
Мнения: 560
Регистриран на: Вто Сеп 18, 2007 12:00 am
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

Re: ДМТ - молекулата на духа

#17 Мнение от npn »

Някой пробвал ли го е?
http://aukro.bg/item1190538285-ayauaska ... grama.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Орлите летят сами. Овцете се движат на куп.

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Мнения: 649
Регистриран на: Вто Яну 11, 2005 1:00 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: ДМТ - молекулата на духа

#18 Мнение от Borislav Uzunov »

ДМТ-то е в списъка на наркотичните вещества, но незнам как стои въпросът с аяхуаската (доколко е легална продажбата). Чувал съм, че без никъкъв проблем може да се поръча и от холандските сайтове. Ако искаш нещо съвсем легално можеш да опиташ с госпожица Салвия :mrgreen:
Но трябва много да се внимава!!! Това не е за забавление!!!
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 1%83%D0%BC
А има и още една напълно легална възможност. По-големи количества ДМТ се отделят в мозъка при осъзнато сънуване. Който е имал осъзнати сънища знае за какво става въпрос.
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

Аватар
Veselin Krachunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Мнения: 361
Регистриран на: Чет Мар 15, 2007 1:00 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: ДМТ - молекулата на духа

#19 Мнение от Veselin Krachunov »

@Борислав Узунов

Всеки автентичен (наследствен) шаман по света си има международно признато удостоверение, с помощта на което може да пътува навсякъде из цивилизования свят с всичките си илачи, включая аяхуаска.
Ендогенно ДМТ се отделя в мозъка постоянно от епифизата ("третото око", шестата чакра, Аджна чакра), като това отделяне е най-силно по време на медитация и осъзнато сънуване, а в момента на смъртта и по време на близки до смъртта състояния (NDE) е като взрив. Според най-големият съвременен изследовател на ДМТ проф. д-р Rick Strassman една точно определена и поддържана от епифизата концентрация на ДМТ в мозъка ни държи "настроени на вълната на реалността", подобно на телевизионен приемник, настроен на определен TV-канал. Отклоненията от тази концентрация "пренастройва телевизионния приемник на друг канал" и ни кара да възприемаме различни реалности. Пример за хора с постоянно променена ендогенна концентрация на ДМТ (поради някакво заболяване, особеност на организма или просто... достигане до ново ниво на духовно развитие...) са шизофрениците и гениите. Затова и шизофрениците са неадекватни към "нашата" реалност, а са адекватни към някаква друга - "въображаема" според докторите реалност. Напредналите Йогини и източните духовни учители могат да променят концентрацията на ДМТ волево - чрез медитация (потвърдено чрез ЯМР), като при най-напредналите промененото и обикновеното състояние на съзнанието се сливат в едно.

Да се причислява ДМТ и останалите ентеогени към наркотичните вещества е толкова грубо, некомпетентно и вулгарно, колкото например да се причислят цветята към средствата за масово поразяване (макар че от някои от тях наистина могат да се извлекат подобни вещества) или музиката - към тектоничното оръжие. Върхът на глупостта и духовната слепота пък е да се наричат ентеогените "халюциногени", а предизвиканите от тях преживявания и прозрения да се окачествяват като халюцинации. Впрочем, ако удобничко сме си свикнали да наричаме "халюцинация" (нещо, което не съществува в действителност) всичко, което не ни изнася, и което е в състояние драстично да промени плитките ни и глуповато-удобни представи за устройството на Универсума и живота - може!

В действителност ентеогените са средства с хилядолетна история, съпътстващи човечеството от зората на неговото "очовечаване", а може би и от преди това (тъй като повечето са широко-разпространени природни продукти). Според Terence McKenna (книгата му "Храната на Боговете", издадена и на български) те са основния фактор за възникването на интелигентност у хората, и със сигурност са катализатор за появяването на ранните религии (тук думата "религия" означава придобиването на трансцедентално /отвъд-сетивно/ познание). За тяхната същност, предназначение и действие съвременната наука може само да гадае и едва-едва "плахо да повдига завеската", съзнавайки че са над възможностите й...

А относно г-ца Салвия - водачка е към Растителното царство! Особено подходяща е за хора, които са решили да стават страстни природо-любители, но не им достига (логическа) мотивация за това :)
Единственият път към Истинското познание е личния опит.
Най-ценното нещо, което можеш да направиш за някого, е да му подариш преживяване.

Мечтай, все едно ще живееш вечно.
Живей, все едно ще умреш днес...

Аватар
npn
има сериозен опит
има сериозен опит
Мнения: 560
Регистриран на: Вто Сеп 18, 2007 12:00 am
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

Re: ДМТ - молекулата на духа

#20 Мнение от npn »

@Борислав Узунов
Много съм изненадан от свойствата на Салвията. Всъщност е логично природата, да е посяла нявсякъде по света, растения, с които се постига променено състояние на съзнанието. Препоръчвам ви да изгледате филма
"2012 енигма" от колибката. Там подробно е показано как действа епифизата и нещо друго много интересно и направо шокиращо.

Малко инфо за Салвия http://66.7.207.100/~namaikat/index.php ... Itemid=142" onclick="window.open(this.href);return false;
Орлите летят сами. Овцете се движат на куп.

Публикувай отговор

Обратно към “NEW ORDER”

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост