Полезно човек да има включено такова детекторно устройство в къщи. Не е ясно кой болен мозък ще реши да ползва терена за нек’ви многовариантни HAARP постановки, а и България е земетръсна зона. Дори теоретично детектора може да спаси нечий живот/животи - така че има смисъл. Колкото до здравето, дългото стоене на инфразвук освен психясване, води и до други проблеми. А инфразвука не се чува...
Освен написаното по-горе, инфразвуковия детектор може да алармира срещу психотронно оръжие и по-важното: срещу кражба. “Преодоляване” на стъкла, врати и стени. Няма подходящи микрофони за толкова ниски честоти, но ако се използва микрофон, той трябва да покрива 20 Hz.
Вероятно говорител с лека широка мембрана може да свърши работа. Ако няма да се прави разработка с MCU, то сигнала може нататък да отива за честотомер, а след някакъв амплитуден детектор – към аларма. Аларми под слънцето всякакви…
Продукта ми е стар и затова пиновете на ОА трябва да се проверяват и коригират. Иначе най-добре е човек сам да си направи датчика: от лека бобинка, голяма лека мембрана и няколко магнита от HDD. Схемата няма да я правя скоро. Ако някой я прави и има проблем – да свирка. Ако го направи и е ОК, пак

Из Нета на тема инфразвук - истинските датчици са с ГОЛЯМ габарит, а цените на устройствата хич не са народни… Това, което съм спретнал като проект мисля е минимума като цена и сложност.
Сехмата: http://mazeto.net/index.php?action=dlat ... tach=15838" onclick="window.open(this.href);return false;