Royal Raymond Rife
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Re: Royal Raymond Rife
Помислете само какво би било приложението на скаларните вълни в медицината, не става въпрос само за Райф-машината. Лампата излъчваща скаларна вълна не е ли непълно копие на рентгеновата лампа и няма ли подобни свойства, а не би ли могла да замени напълно изключително вредните за организма рентгенови лъчи с електрически лъчи, не само че безвредни но и оказващи благотворно влияние за организма /по данни от Тесла и Райф/ ???? Възможен ли би бил СКЕНЕР СЪС СКАЛАРНИ ВЪЛНИ ???
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Не съм казвал за себе си, че съм начетен - това явно е твое мнение !!! Но въпреки всичко, за какво реактивно съпротивление ми говориш, когато подаваш на бобината постоянно напрежение, още повече на бифилярна намотка при която имаме чисто активно съпротивление. Явно не си запознат с някой неща ! Виж някоя схема на пулсов детектор, виж какви транзистори, за какъв ток се използват там, макар и бобината да има някаква индуктивност, която е без значение поради прилаганото постоянно напрежение, а и в повечето от описанията по схемите пише и тока през намотката. Не говоря тези неща само от теоретични познания, а и от многото практика с пулсови детектори която имам. Правил съм схеми с пулсов ток над 100А и мощност от над 2 kW на импулса, при които 100А намотката бучи като далакопровод и се чува от няколко метра !!! Нямам намерение да обучавам никого !!!
- npn
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Нали знаеш какво е индуктивно съпротивление, а спрягаш някакви 30 ампера.
Чети по-внимателно!Но въпреки всичко, за какво реактивно съпротивление ми говориш, когато подаваш на бобината постоянно напрежение,
Туй пък къде го видя? Или слагаш импулсното, като постоянно. Онези 204 Khz видя ли ги?на бобината постоянно напрежение
Надявам се правиш разлика между детектор и генератор!Виж някоя схема на пулсов детектор
Не мога да съм запознат с всичко, но поназнайвам доста неща и това , че бифилярната намотка няма индуктивно съпротивление не ми звучи като реалност.Явно не си запознат с някой неща
Казват, че скаларните вълни са форма на материята, така че, ако туй е вярно, аналогия с рантгенови лъчи е неуместна.Лампата излъчваща скаларна вълна не е ли непълно копие на рентгеновата лампа и няма ли подобни свойства,
Орлите летят сами. Овцете се движат на куп.
- npn
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Взех, че спретнах реплика на схемата с мосфет транзстор и консумацията на ток при мен е 1,1 ампер максимум, че за да няма изненади ползвам токов генератор.Разликата е в броя на навивките, при мен са шест навивки. Пиковете са с амплитуда около 100 волта, при захранване 12 волта. Импулсите към мосфета ги подавам от честотен синтезатор. Пробвах я до 1,3 Mhz и си бачка без проблем. Много интересно се държи това устройство. Като си доближа ръката до намотката се забелязва лек спад на пиковете, а като доближа метал или бобина, не реагира. Остава да си спретна и един детектор за скаларни вълни и да видя колко е обсега на това " оръдие " срещу бацили. 

-
- чете и пита
- Обратна връзка:
NPN или PNP, не ти запомних точното име !!!
За последно ще доизясня, че нямам такова свободно време да обръщам тук специално внимание, камо ли да си правя реклама на знанията. Първо ще ти отговоря, че правя разлика между детектор и генератор с това, че всеки такъв детектор - говорим за металдетектор, та всеки един независимо то принципа на действие е изграден от предавател т.е. съдържа генератор и приемник, особенно импулсния. Тълкуваш погрешно думите ми с цел да ме злепоставиш !!! Второ, при импулсните детектори, бобината има индуктивност защото е еднопосочна, но тя се пренебрегва понеже продължителноста на импулса е по-голям от времето за което през бобината /индуктивност/ токът ще придобие максимална стойност, така че се приема че тя дефакто работи с постоянно напрежение, като електромагнит за кратко време, с цел икономия на енергия и време за да се превключи същата намотка като приемна за да приема преизлъчването. Трето, за първи път чувам от теб, че бифилярната намотка има индуктивност, само за сведение, разполагом с фабричен реостат навит бифилярно - Защо ли ??? Нямам големи претенции относно бифилярната намотка, знам че Тесла е писал за нея доста, но аз не съм го чел. Дори и жичните резистори се препоръчва да се навиват бифилярно за да нямат индуктивност.
Но както и да е, пишман станах защо се обадих. Явно търсиш под вола теле или мъж да ражда, но може и да има, а пък аз да не знам, вече нищо не ме учудва !!!
Често ходя в планината на разходка, и минавам все по една и съща пътека. Та там по тая пътека си закачам крачола винаги на една и съща драка, аз все се мъча да се откопча а тя все не ме пуска - намирам нащо много общо между това и нашия диалог !!!
За последно ще доизясня, че нямам такова свободно време да обръщам тук специално внимание, камо ли да си правя реклама на знанията. Първо ще ти отговоря, че правя разлика между детектор и генератор с това, че всеки такъв детектор - говорим за металдетектор, та всеки един независимо то принципа на действие е изграден от предавател т.е. съдържа генератор и приемник, особенно импулсния. Тълкуваш погрешно думите ми с цел да ме злепоставиш !!! Второ, при импулсните детектори, бобината има индуктивност защото е еднопосочна, но тя се пренебрегва понеже продължителноста на импулса е по-голям от времето за което през бобината /индуктивност/ токът ще придобие максимална стойност, така че се приема че тя дефакто работи с постоянно напрежение, като електромагнит за кратко време, с цел икономия на енергия и време за да се превключи същата намотка като приемна за да приема преизлъчването. Трето, за първи път чувам от теб, че бифилярната намотка има индуктивност, само за сведение, разполагом с фабричен реостат навит бифилярно - Защо ли ??? Нямам големи претенции относно бифилярната намотка, знам че Тесла е писал за нея доста, но аз не съм го чел. Дори и жичните резистори се препоръчва да се навиват бифилярно за да нямат индуктивност.
Но както и да е, пишман станах защо се обадих. Явно търсиш под вола теле или мъж да ражда, но може и да има, а пък аз да не знам, вече нищо не ме учудва !!!
Често ходя в планината на разходка, и минавам все по една и съща пътека. Та там по тая пътека си закачам крачола винаги на една и съща драка, аз все се мъча да се откопча а тя все не ме пуска - намирам нащо много общо между това и нашия диалог !!!
@Gogo55 – Зад това скромно изречение се крие много повече отколкото предполагаш. Моите знания по микробиология също много се увеличиха, но това е нищо от всичкото, което е свършено по въпроса. Подробности не случайно няма да давам, но нали се сещаш, че сам човек е само за тоалетната…VITAN написа:Но имам основателни причини да подозирам, че и това не е достатъчно.
@mushmurok554 – остави. Както сам си казвал, на някой хора приноса им е само да цензурират това, което другите са постигнали.
WWW.RIFE.HIT.BG IT CAN BE DONE!
- npn
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
@mushmurok554, не ми е целта да те злепоставям. Оставям нещата да се изяснят от практиката. Аналогията с безиндуктивните ростати е правилна, виж за това не се замислих и фактът, че за сефте се занимавам с бифилярни бобини си каза думата ( за всичко си има първи път ). Подведе ме с 30-тте ампера.
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Амперите може и да се над 30, проста сметка, подвежда те това, че не отчиташ средната стойност на тока и мощноста, те за това отчиташ 1 А !!! Аз при импулс от 2.5 kW /пикова мощност/ съм отчитал консумация от 0.7 А с BUP 314. Има и друго, колко ти е отпушен транзистора, та той и 2-3 ома да има и къде ти е големия ток, как ще го получиш, и най-накрая за какъв ток ти е транзистора, щото ако не е за голям ток и до край да е отпушен пак ще отчиташ малък ток. За подобни импулсни схеми за голям ток използвам MOSFEET-и за 170 А перманентен ток, защото горния транзистор е посредствен, вече морално остарял и не е бърз. И накрая за мощен импулс ти трябва и много голям кондензатор.
Имаше един по телевизията дето придоби незаслужена слава, като изобретил устройство с което намалял с 50 % разхода за енергия, като прекарвал консуматора през генератор от 2 kHz. Ама човека електричар /без да обиждам никой/, мери с електромера и отчита 50% по малко консумирана енергия на печка 2 kW, без да обясни на народа, че тя топли и с 50 % по-малко - еееее.... де му е икономията!!! Не е чувал за ШИМ и средна стойност.
Имаше един по телевизията дето придоби незаслужена слава, като изобретил устройство с което намалял с 50 % разхода за енергия, като прекарвал консуматора през генератор от 2 kHz. Ама човека електричар /без да обиждам никой/, мери с електромера и отчита 50% по малко консумирана енергия на печка 2 kW, без да обясни на народа, че тя топли и с 50 % по-малко - еееее.... де му е икономията!!! Не е чувал за ШИМ и средна стойност.
- npn
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Взех да меря с безконтактен индуктивен амперметър и показанието беше около 4 ампера ( обхващам директно проводника на намотката), но има едно голямо НО. Както и да меря има звисимост на показанията от честотата и то доста голяма зависимост, което ми говори, че нямаме чисто активен товар, а има някаква индукция, която променя съпротивлението на бобината, въпреки че на теория не би трябвало да има такава. Къде е заровено кучето??? Ползвам транзистор IRF530 и не гоня непременно супер мощности. Нанизах бърху бифилярната намотка една бобина с доста навивки и се индуктира ток, не голям, но все пак го има, а не би трябвало, поради разбираеми причини. Бифилярната съм я навил старателно, за да е напълно симетрична. Абе странна работа е този генератор.
- Veselin Krachunov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Ако не се заяждаше, бих финансирал разработките ти, както веднъж ти предложих чрез MAX038. Когато преодолееш егото си, може пак да поговорим. Ако нещо те притеснява, питай ортака ми npn доколко гоня комерс в нещата, с които се занимавам. А относно търсенето на прана - нямам нищо против, стига да води до доказуеми и възпроизводими резултати.VITAN написа:@npn/pnp – на теория…
"Интересно ни е." е в множествено число. По пътя на логиката трябва още и ортака ти npn/pnp. За други не правя връзка.Veselin Krachunov написа:Витане, пусни моля те снимки, схеми. Интересно ни е. Ако не е нещо тайна, разбира се...
Не пускам схема по няколко причини, едната от които е, че окултистите биха се насрали от кеф да търсят прана/мрана или каквото там. Детектора по принцип го спретнах за да се вижда дали изтича енергия от „маскировката” на райф машина или тесла трансформатор. И е основно за такива цели.
Преди да почна райф машинариите имах и странични доходи, но денонощието е 24 часа. Това има търговска стойност, а аз финансирам разработките си със „спестени пари от банички”...
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Тази МАХ038 нещо специално ли е, защото така като я гледам от прима виста в даташийта има крайно незаслужена цена ?!
- npn
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Въпрос. Схемата на скаларния генератор има бобина за обратна връзка. Ако имаме нулева инуктивност на бифилярната намотка, то тогава какво дири бобината за обратна връзка там. От това, което измерих на практика се оказва, че макар да е бифилярна, намотката си има индуктивност, напреко на теориите.
Витане какво ще кажеш по въпроса. Понеже си капацитет, по скаларните вълни, въпросът ми е към теб. Ако желае, някой друг също може да си каже хипотезата. Казвам хипотеза, понеже на практика, теориите излизат неверни от тази постановка.
Някои интересни схемни решения свързани със скаларните вълни.http://www.rexresearch.com/hodorhys/xpt ... tgwsig.htm
Витане какво ще кажеш по въпроса. Понеже си капацитет, по скаларните вълни, въпросът ми е към теб. Ако желае, някой друг също може да си каже хипотезата. Казвам хипотеза, понеже на практика, теориите излизат неверни от тази постановка.
Някои интересни схемни решения свързани със скаларните вълни.http://www.rexresearch.com/hodorhys/xpt ... tgwsig.htm
Последно промяна от npn на Пет Юни 26, 2009 2:36 pm, променено общо 1 път.
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Теориите са верни, само че Xl на бифилярната намотка не е абсолютна нула, вече го писах, зависи от идеалната симетрия на би-проводника, което е трудно постижимо, винаги има лек дисбаланс, който се компенсира с Xc. Това става и без кондензатор при серпентинната бифилярка на Тесла, защото тя като конструкция е и кондензатор, и въпреки всичко пак ще има дисбаланс.
В бобината за обратна връзка се индуктира ЕДН защото на участъци разстоянието между би-филярните проводници/при тази конструкция на бобината/ е голямо и точно там, дали в ляво или в дясно от техния център няма да има индуктивен баланс. И веднага давам пример пак с металдетекторите, само че тези работещи на принципана индуктивния баланс - ей тоя индуктивен баланс се търси там, и се намира като се центрова приемната намотка на минимома, който обаче на е абсолютната нула поради гореописаните причини.
И най-накрая, вероятно бобината за обратна връзка приема вече скаларните вълни, та нали уж това излъчваме. Но като застраховка казвам предполагам, да не вземе сега някой да ме ревизира набързо.
Извода от всичко е, че и за предаване /в случая/ и приемане/при детекторите/ на скаларните вълни се използва би-филярна намотка - антена!!!!
В бобината за обратна връзка се индуктира ЕДН защото на участъци разстоянието между би-филярните проводници/при тази конструкция на бобината/ е голямо и точно там, дали в ляво или в дясно от техния център няма да има индуктивен баланс. И веднага давам пример пак с металдетекторите, само че тези работещи на принципана индуктивния баланс - ей тоя индуктивен баланс се търси там, и се намира като се центрова приемната намотка на минимома, който обаче на е абсолютната нула поради гореописаните причини.
И най-накрая, вероятно бобината за обратна връзка приема вече скаларните вълни, та нали уж това излъчваме. Но като застраховка казвам предполагам, да не вземе сега някой да ме ревизира набързо.
Извода от всичко е, че и за предаване /в случая/ и приемане/при детекторите/ на скаларните вълни се използва би-филярна намотка - антена!!!!
@Veselin Krachunov – въпреки, че си един от най-уважаваните от мен тук хора, това, че имаш вземане-даване с npn/pnp (който във всеки форум обикновено е под друго име…) ми набива автоматически всички спирачки. И някой по-голям и по-добър от теб да беше – и с него същото. Ако трябва да обяснявам защо, ще трябва да пиша доста нелицеприятни неща, за които обаче днес нямам настроение.
За бифилярката като антена за скаларни вълни може и да може – не съм опитвал. Но определено в нея виждам повече недостатъци от това което имам. Малко проблематика: ако влезе в електростатичен (
, не бъркайте с електромагнитен ) резонанс с предавателя, какво от това което държите в ръцете си ще оцелее?! А ако ползвате и слушалки – ще стане стане ли като ония човечета от анимационните филми: чернички, пушещи и само премигват
?
За бифилярката като антена за скаларни вълни може и да може – не съм опитвал. Но определено в нея виждам повече недостатъци от това което имам. Малко проблематика: ако влезе в електростатичен (

WWW.RIFE.HIT.BG IT CAN BE DONE!
- npn
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
От какво се опасяваш, че набиваш спирачки? Че ще те хуля или че ще те нарека ченге? Вярвай ми не съм толкоз тъп за колкото ме мислиш и ако кажеш нещо истинско и стойностно ще го оценя по достойнство. От всичките ти постове едва ли някой е получил накакво облекчение на страданията си. Придържаш се твърдо към Райф, добре, но не смяташ ли , че така, ходейки с капаци на очите, пропускяш много наистина работещи неща. Ето моето виждане.@Veselin Krachunov – въпреки, че си един от най-уважаваните от мен тук хора, това, че имаш вземане-даване с npn/pnp (който във всеки форум обикновено е под друго име…) ми набива автоматически всички спирачки.
Кларковите честоти работят, поне тези които съм ползвал. Ти отричаш Кларк, без дори да имаш опити за лечение и само я хулиш безпочвено. О, да , нямаш почва под краката си, защото не си правил практически опити, а аз съм!
След като лично съм се убедил в правотата на Кларк, а ти безпочвено я отричаш, я ми кажи като какъв мислиш, че изглеждаш в моите очи и не само.