Royal Raymond Rife
-
Dimitarkn
Образователен курс, за последно, за nespokox !
Плазма
Газ, в който има голямо количество положителни и отрицателни йони, а също така и свободни електрони се нарича плазма.
Плазма може да бъде получена, преди всичко, при преминаване на електричен ток през газ. Вследствие на ударите на йоните и електроните (които се ускоряват от електричното поле) с неутралните атоми настъпва непрекъснато йонизиране на газа; концентрацията на йоните и електроните при силен ток може да бъде значителна. При прекратяване на действието на електричното поле противоположно заредените частици на газа рекомбинират и плазменото състояние изчезва.
Тлеещ разряд:
– ток през разреден газ (налягане – 1 mm живачен стълб) при високо напрежение (няколкостотин волта). Проводимостта на газа се дължи преди всичко на движението на електрони и положително заредени йони, които избиват електрони от катода. Съпровожда се от характерно (студено) светене. Газовите тръби, запълнени с хелий, неон, криптон и други газове, излъчват светлина с различен цвят;
nespokox, не трябваше да обявяваш публично, че си инженер и цял живот си се занимавал с физика, ................явно си бил слаб ученик ?
Тук вече беше обявено за кого е форума. Не се обиждай но НЕ МОЖ се справи сам с темата, ще чакаш някой наготово да ти пусне нещо.
---------------------------------------
Плазма
Газ, в който има голямо количество положителни и отрицателни йони, а също така и свободни електрони се нарича плазма.
Плазма може да бъде получена, преди всичко, при преминаване на електричен ток през газ. Вследствие на ударите на йоните и електроните (които се ускоряват от електричното поле) с неутралните атоми настъпва непрекъснато йонизиране на газа; концентрацията на йоните и електроните при силен ток може да бъде значителна. При прекратяване на действието на електричното поле противоположно заредените частици на газа рекомбинират и плазменото състояние изчезва.
Тлеещ разряд:
– ток през разреден газ (налягане – 1 mm живачен стълб) при високо напрежение (няколкостотин волта). Проводимостта на газа се дължи преди всичко на движението на електрони и положително заредени йони, които избиват електрони от катода. Съпровожда се от характерно (студено) светене. Газовите тръби, запълнени с хелий, неон, криптон и други газове, излъчват светлина с различен цвят;
nespokox, не трябваше да обявяваш публично, че си инженер и цял живот си се занимавал с физика, ................явно си бил слаб ученик ?
Тук вече беше обявено за кого е форума. Не се обиждай но НЕ МОЖ се справи сам с темата, ще чакаш някой наготово да ти пусне нещо.
---------------------------------------
www.rife.hit.bg ...updated. Добавена е книгата "Изгубените открития" - вече всичко, което е нужно за представа по темата е на едно място. Книгата в момента я има в продажба от електронната книжарница на издателство "Бард".
WWW.RIFE.HIT.BG IT CAN BE DONE!
-
valio034
Надявам се че не се намесвам късно по отношение на Райф машината но видях по нета имам предвид от САЩ няколко сайта с направени от този тип неща.Пускам линковете за да ги разгледате ако някой имажелание.Но някой може ли да ми каже със сигурност дали е тествал в реални условия Райф машината и ако има положителен ефект моля нека ми напише на моя и-мейл лично.Положението в което се намирам ме притиска и търся всякакви варианти за помощ.
http://truerife.com/F-110.html
http://www.freewebs.com/pmtan/
http://www.dfe.net/EMEM.html http://www.healingcolorsdvd.com/
А дали съществува матрицата .........................................
http://truerife.com/F-110.html
http://www.freewebs.com/pmtan/
http://www.dfe.net/EMEM.html http://www.healingcolorsdvd.com/
А дали съществува матрицата .........................................
-
Cerwin Vega fen
- чете
Потърси Гого от форума jivdom.info.
http://www.jivdom.info/forum/index.php? ... 296&st=200
Той прави нещо по Райф,не зная до
къде е стигнал.Ако искаш обади ми на лични относно проблема си.
Може и да мога да помогна.Успех!
http://www.jivdom.info/forum/index.php? ... 296&st=200
Той прави нещо по Райф,не зная до
къде е стигнал.Ако искаш обади ми на лични относно проблема си.
Може и да мога да помогна.Успех!
Матрицата прави вече добри имитации на тема Райф. Как се познават според мен? Трябва да има еднополярни импулси (не електромагнитни!), лампа, честота над 1,6 MHz и стробираща аудиочестота. Точност на изходна честота – максимум 520 ppm.
Може да се изтарикати някой някога да ползва по-ниска стробираща аудио честота от тази на Райф машината от 1936-1939 г. за донякъде по-високи импулси. Мисля това е рисков момент и затова работя с аудио честотата на оригиналната машина.
Друг тарикатлък е да се ползват методи за получаване на високи радио-импулси при които стабилността на изходната честота няма нищо общо със стабилността на входната. И това го има – може входната честота да е стабилна като гранит, а изходната на мегахерците да „играе дайчово хоро”. Тук, ако на някого му светва лампата „перегрузка”, преди да вземе да прави бързи движения с китките: Google може да не знае всичко, но знае достатъчно за теорията и практиката по въпроса. Е, не се намира лесно, но се намира. При мен няма разлика в стабилността на входа и изхода. А Райф метода е много силно зависим именно от стабилността на това, което излиза от машината.
Ако се върнете назад към формулата за скаларните вълни (електрическите лъчи) там има основно напрежение и време. Няма там ток – в случая е безинтересен. Съмнявам се, че някакви подскачащи миливолти или волтове дори и на радиочестота са достатъчни. Затова вече има стотици волтове
Което намирам за предостатъчно. По-скоро вече ще се гася импулси отколкото да ги повишавам. Дали може да се направят стабилни радио-импулси и на Vpp = 500V ? Вместо Етерен вихър, Етерно торнадо? Може, но не може да се направи добра Райф машина без човек да е направил поне една преди това. Дори и сега имам идеи как една нова машина да стане по-добра, но няма да правя повече машини за собственна сметка. Стига толкова. Ето я и новата машина:
<< Посвещавам на приятелите си в реалния живот. >>
ТТ данни:
RIFE MACHINE, model: The Four Winds
Райф машина, модел: Четирите вятъра
- поместенa в кутия от РС със заземяване;
- еднополярни положителни импулси;
- честота от 138 kHz до 1,8 MHz с много добра стабилност;
- стробиращ аудио генератор с честота съгласно Райф машината от 1936-1939 г.;
- настройка на работната честотата единствено чрез ВЧ генератора;
- управление с MCU (едночипов микрокомпютър), което позволява:
+ блокировка от бързо активиране на машината с цел нейното темпериране;
+ блокировка от предозиране на лъчението: максимум 3 минути атака на лампата с „комплексния райф сигнал”;
- оптическо развързване на генератора и силовата част;
- лампи с Fe-W или W електроди, 15mm Helium;
- при 138 kHz импулси от Vpp = 360V;
- при 300 kHz импулси от Vpp = 350V;
- при 500 kHz импулси от Vpp = 320V;
- при 750 kHz импулси от Vpp = 270V;
- при 1 MHz импулси от Vpp = 150V;
- при 1,2 MHz импулси от Vpp = 130V;
- при 1,6 MHz импулси от Vpp = 100V; fronts approx. dV/dt = 320 V/us
- при 1,8 MHz импулси от Vpp = 90V.
Амплитудите не са снети с голяма прецизност, но не стрелям по осцилоскопа – той толкова си може (5MHz, 300V). Ампилтудите до 300 kHz са снемани с “ходене по вертикала” и „косвено” като засечка с качествен мултицет. Направих си добра сонда 2:1, но при тия честоти и напрежения трябва качествена 10:1. Остава прецизна настройка на излъчваната мощност, но трябва или добър микроскоп, или болни гадинки. Има и още за шлайфане… Което пък ме напомня за едно мое схващане, че повечето от вас, дори и да имат всичко, опроводяването на платките и монтажа е в състояние да ви събори. Щото на хартия погледнато всичко е идеално.
Машината след като се темперира, може да бъде активирана и деактивирана многократно, но веднъж активирана след 3 минути автоматично се деактивира. Все си мисля, че изключая лампата това е вече професионална Райф машина. Дали?
Може да се изтарикати някой някога да ползва по-ниска стробираща аудио честота от тази на Райф машината от 1936-1939 г. за донякъде по-високи импулси. Мисля това е рисков момент и затова работя с аудио честотата на оригиналната машина.
Друг тарикатлък е да се ползват методи за получаване на високи радио-импулси при които стабилността на изходната честота няма нищо общо със стабилността на входната. И това го има – може входната честота да е стабилна като гранит, а изходната на мегахерците да „играе дайчово хоро”. Тук, ако на някого му светва лампата „перегрузка”, преди да вземе да прави бързи движения с китките: Google може да не знае всичко, но знае достатъчно за теорията и практиката по въпроса. Е, не се намира лесно, но се намира. При мен няма разлика в стабилността на входа и изхода. А Райф метода е много силно зависим именно от стабилността на това, което излиза от машината.
Ако се върнете назад към формулата за скаларните вълни (електрическите лъчи) там има основно напрежение и време. Няма там ток – в случая е безинтересен. Съмнявам се, че някакви подскачащи миливолти или волтове дори и на радиочестота са достатъчни. Затова вече има стотици волтове
<< Посвещавам на приятелите си в реалния живот. >>
ТТ данни:
RIFE MACHINE, model: The Four Winds
Райф машина, модел: Четирите вятъра
- поместенa в кутия от РС със заземяване;
- еднополярни положителни импулси;
- честота от 138 kHz до 1,8 MHz с много добра стабилност;
- стробиращ аудио генератор с честота съгласно Райф машината от 1936-1939 г.;
- настройка на работната честотата единствено чрез ВЧ генератора;
- управление с MCU (едночипов микрокомпютър), което позволява:
+ блокировка от бързо активиране на машината с цел нейното темпериране;
+ блокировка от предозиране на лъчението: максимум 3 минути атака на лампата с „комплексния райф сигнал”;
- оптическо развързване на генератора и силовата част;
- лампи с Fe-W или W електроди, 15mm Helium;
- при 138 kHz импулси от Vpp = 360V;
- при 300 kHz импулси от Vpp = 350V;
- при 500 kHz импулси от Vpp = 320V;
- при 750 kHz импулси от Vpp = 270V;
- при 1 MHz импулси от Vpp = 150V;
- при 1,2 MHz импулси от Vpp = 130V;
- при 1,6 MHz импулси от Vpp = 100V; fronts approx. dV/dt = 320 V/us
- при 1,8 MHz импулси от Vpp = 90V.
Амплитудите не са снети с голяма прецизност, но не стрелям по осцилоскопа – той толкова си може (5MHz, 300V). Ампилтудите до 300 kHz са снемани с “ходене по вертикала” и „косвено” като засечка с качествен мултицет. Направих си добра сонда 2:1, но при тия честоти и напрежения трябва качествена 10:1. Остава прецизна настройка на излъчваната мощност, но трябва или добър микроскоп, или болни гадинки. Има и още за шлайфане… Което пък ме напомня за едно мое схващане, че повечето от вас, дори и да имат всичко, опроводяването на платките и монтажа е в състояние да ви събори. Щото на хартия погледнато всичко е идеално.
Машината след като се темперира, може да бъде активирана и деактивирана многократно, но веднъж активирана след 3 минути автоматично се деактивира. Все си мисля, че изключая лампата това е вече професионална Райф машина. Дали?
Горящ анод и фокусиран катод. Въобще по това как гори една лампа може да се съди за доста неща. Може ли да гори още по? Може, но ако се побърка от енергия газа, може ли да е управляем? А ако не е управляем? Тук се иска много за да се постигне „кристал баланса”.
Друг поглед – отстрани и отгоре:

>

Отзад като фон, но не на фокус – работеща лампа. Това е фотоапарат Зенит, а не цифров. Копчетата са с беличко за да се види кой е натиснат. Следете и горния десен ъгъл на бутоните. 50V/деление, 1 микросекунда/деление => F = 1,6 MHz ; Vpp = 100V. Даже и повече, защото ако „шиповете” имат общ връх, някои от тях имат по-дълга основа. В момента меря без заземяване, а и има радио-честота стробирана (накъсвана) от аудиочестота. На хартия елементите са идеални и монтажа също. Тук 2 честоти на яки волтажи, няма как да е идеално. По машината има още шлайфане – дано да се изглади, но при „комплексен райф сигнал” от аудио & радио – не очаквам приказни картинки.

Отзад работеща лампа, отпред честотомер с показание 136.616 кHz. Защо загрозявам картината с тая самоделка? Ами защото има фабрични, които са големи хилки. Този е с двойна екранировка (както предписва производителя на кита - Неомонтана) и двойна стабилизация на захранването (от батерии). Това ме напомня, че за да ви напиша 2-3 реда понякога ми е струвало стотици левове.

Тук се вижда що-годе добре: 1.805001 MHz. Светодиода на CD-то (генератора) = MCU speaker
Бутона за отваряне на CD-то = бутон ON/OFF.
Друг поглед – отстрани и отгоре:

>

Отзад като фон, но не на фокус – работеща лампа. Това е фотоапарат Зенит, а не цифров. Копчетата са с беличко за да се види кой е натиснат. Следете и горния десен ъгъл на бутоните. 50V/деление, 1 микросекунда/деление => F = 1,6 MHz ; Vpp = 100V. Даже и повече, защото ако „шиповете” имат общ връх, някои от тях имат по-дълга основа. В момента меря без заземяване, а и има радио-честота стробирана (накъсвана) от аудиочестота. На хартия елементите са идеални и монтажа също. Тук 2 честоти на яки волтажи, няма как да е идеално. По машината има още шлайфане – дано да се изглади, но при „комплексен райф сигнал” от аудио & радио – не очаквам приказни картинки.

Отзад работеща лампа, отпред честотомер с показание 136.616 кHz. Защо загрозявам картината с тая самоделка? Ами защото има фабрични, които са големи хилки. Този е с двойна екранировка (както предписва производителя на кита - Неомонтана) и двойна стабилизация на захранването (от батерии). Това ме напомня, че за да ви напиша 2-3 реда понякога ми е струвало стотици левове.

Тук се вижда що-годе добре: 1.805001 MHz. Светодиода на CD-то (генератора) = MCU speaker
На снимката осцилоскопът е включен да мери само променливо напрежение. Положението спрямо оста не говори нищо и е зададена
така за по-удобно измерване на амплитуда.
така за по-удобно измерване на амплитуда.
Добре,браво,начи вече може да се каже след 50 страници писания че лампата на витан работи.Би ли споделил положителни резултати на излекувани заболявания и с какви честоти?Мерил ли си за ренгенови лъчи?Схемата по кояти си работил ще бъде ли достъпна, или това е комерсиален вариант?Каква е максималната грешка или точност при максимална и при минимална честота?измерване на честотата само с честотомера на неомонтана ли става, и ако да каква е неговата точност?VITAN написа: Тук се вижда що-годе добре: 1.805001 MHz. Светодиода на CD-то (генератора) = MCU speakerБутона за отваряне на CD-то = бутон ON/OFF.
поздрави!
Измерването на честотата става само с честотомера, който може да не е най-висок клас, но издържа на атаката на лампата. Нещо, което един честотен синтезатор дано да може… При 1604000 Hz, д-р Райф казва, че може да има толеранс около 800 Hz. Аз за времето докато работи машината правя на тая честота около 200 Hz разлика. Дори и до 300 да ги докарам при много опити – нима д-р Райф е имал честотен синтезатор? За най-ниската не ми се занимава да меря, а и там са „най-тъпите парчета” бактерии. С RC генератора, базиран на MAX038 много бързо се минава голям обсег честоти за търсене на M.O.R.
Стабилността на една честота се измерва в ppm. Което ще рече, че ако тя трябва да е 1 000 000 Hz, a e 1 000 020 Hz, значи имаме 20 ppm (последното pm – per million). Та ако един кварц не е изкуствено състарен, през първата година той мърда да речем с 5 ppm. Всяка следваща година с 1-2 ppm. Ако един кварц не е термостатиран, той спокойно прави 20 ppm. Ако е термостатиран 5-10 ppm (не помня точно). За твоят синтезатор кварца ти не забелязах да е термостатиран, а това, че чипа внася минимун разстройка, не значи, че си нещо повече от тия 20 ppm. Както и аз. Обаче другия момент в честотната нестабилност дори и при честотните синтезатори – захранващото напрежение! Доказах на практика, как един RC генератор с яка филтрация и двойна стабилизация на захранването (дори не от батерии) може да даде стабилност, вече съизмерима с тази на кварцов генератор. Разбира се с елементи с минимум температурен коефициент на промяна. А честотомера освен, че е с опорна честота от кварц, има двойна стабилизация на захранването от батерии. Считам „цепенето на херца” за излишно, дори леко вредно упражнение. Както има хора джуджета, така има хора гиганти. Така е и с бацилите. До колкото поназнайвам биология, техните размери варират от-до едиколко си микрометра/нанометра. Еднаква ли е резонансната честота на „роднините” джуджета и гиганти?! Малко да мърда дори излъчваната честота няма лошо. Но доста малко. Аз дори мърдам още по-малко. Това дето го пиша не е самозащита, а консултация (ако не възразяваш).
За ренгеновите лъчи от огромното ми ровене в Интернет не намерих никъде под 3 kV една газоразрядна лампа да излъчва дори на теория меки рентгенови лъчи. А аз съм далеч от тия 3 kV. Дори на теория няма как да ги има. Освен, ако някой не напира да ми подари апарат с който да докажа на 101%, че ги няма. Между другото рентгенови лъчи току-така не се получатат. В учебниците пише десекти киловолти - т.е. лампа с автомобилна бобина (20 kV) си ги прави.
Нито съм лекувал, нито ще се правя на доктор. Така, че ако някой иска нещо да споделя по въпроса, едва ли ще съм аз.
Що се отнася до това, дали ще има комерсиален вариант, ако искаш ми вярвай и аз още не знам. До 1-2 месеца дано се светна по въпроса, но сега не ми се мисли по темата. Има още за шлайфане по машината (отдавна е ясно, че лампата си работеше). Самата тя по природа е враг на себе си. Дори за пасивните елементи: dV/dt от порядъка на 320V за микросекунда може да ги докара до „умопомрачение”. Малко хора биха се съгласили с мен, но важното е, че Google ме подкрепя яко.
Поздрави.
Стабилността на една честота се измерва в ppm. Което ще рече, че ако тя трябва да е 1 000 000 Hz, a e 1 000 020 Hz, значи имаме 20 ppm (последното pm – per million). Та ако един кварц не е изкуствено състарен, през първата година той мърда да речем с 5 ppm. Всяка следваща година с 1-2 ppm. Ако един кварц не е термостатиран, той спокойно прави 20 ppm. Ако е термостатиран 5-10 ppm (не помня точно). За твоят синтезатор кварца ти не забелязах да е термостатиран, а това, че чипа внася минимун разстройка, не значи, че си нещо повече от тия 20 ppm. Както и аз. Обаче другия момент в честотната нестабилност дори и при честотните синтезатори – захранващото напрежение! Доказах на практика, как един RC генератор с яка филтрация и двойна стабилизация на захранването (дори не от батерии) може да даде стабилност, вече съизмерима с тази на кварцов генератор. Разбира се с елементи с минимум температурен коефициент на промяна. А честотомера освен, че е с опорна честота от кварц, има двойна стабилизация на захранването от батерии. Считам „цепенето на херца” за излишно, дори леко вредно упражнение. Както има хора джуджета, така има хора гиганти. Така е и с бацилите. До колкото поназнайвам биология, техните размери варират от-до едиколко си микрометра/нанометра. Еднаква ли е резонансната честота на „роднините” джуджета и гиганти?! Малко да мърда дори излъчваната честота няма лошо. Но доста малко. Аз дори мърдам още по-малко. Това дето го пиша не е самозащита, а консултация (ако не възразяваш).
За ренгеновите лъчи от огромното ми ровене в Интернет не намерих никъде под 3 kV една газоразрядна лампа да излъчва дори на теория меки рентгенови лъчи. А аз съм далеч от тия 3 kV. Дори на теория няма как да ги има. Освен, ако някой не напира да ми подари апарат с който да докажа на 101%, че ги няма. Между другото рентгенови лъчи току-така не се получатат. В учебниците пише десекти киловолти - т.е. лампа с автомобилна бобина (20 kV) си ги прави.
Ако се докаже някоя честота - естествено, но пак повтарям: аз лично няма да лекувам никогоGogo55 написа: Би ли споделил положителни резултати на излекувани заболявания и с какви честоти?
Безплатен обяд ще има за 2-3 човека, ако “случайно” ми се случи някоя случка. Но дори и те не знаят това. Ако го приемат този безплатен обяд, такъв товар ще си сложат, че не знам колко безплатен ще им се види.Gogo55 написа: Схемата по кояти си работил ще бъде ли достъпна, или това е комерсиален вариант?
Що се отнася до това, дали ще има комерсиален вариант, ако искаш ми вярвай и аз още не знам. До 1-2 месеца дано се светна по въпроса, но сега не ми се мисли по темата. Има още за шлайфане по машината (отдавна е ясно, че лампата си работеше). Самата тя по природа е враг на себе си. Дори за пасивните елементи: dV/dt от порядъка на 320V за микросекунда може да ги докара до „умопомрачение”. Малко хора биха се съгласили с мен, но важното е, че Google ме подкрепя яко.
Поздрави.
Налага се да пиша нещо по-встрани.
Ако някой има раково болен въпреки нежеланието си ще дам съвет:
Защо не опита да се храни месеци само на плодови сокове - от това не се умира. Имам друга позната, която е прочела всичко по темата като книги и Интернет: макар да е била отписана тотално от лекарите само с диета е жива и здрава.
+ Вяра и Борба разбира се...
Даже изглежда супер. Все се каня да и искам ноу-хау, но да я видя още няколко месеца ОК и вероятно ще стане.
Ако някой има раково болен въпреки нежеланието си ще дам съвет:
Защо не опита да се храни месеци само на плодови сокове - от това не се умира. Имам друга позната, която е прочела всичко по темата като книги и Интернет: макар да е била отписана тотално от лекарите само с диета е жива и здрава.
+ Вяра и Борба разбира се...
Даже изглежда супер. Все се каня да и искам ноу-хау, но да я видя още няколко месеца ОК и вероятно ще стане.
-
Cerwin Vega fen
- чете
Ваи, ваи, аз щото не знаех7555 написа:Браво,VITAN,хубава лекция Му изнесе,да научи малко за кварцовете и за това,че здравината на една верига е равна на здравината на най-слабото
и звено.
Между другото точна честота можем да пускаме маи само аз и витан до мегахерци-поне ние сме показали тук в тази тема ,но не и 7555 които се мъчи ама не му стига нещо/ъкъл ли, кво ли/ за да направи и тои такава машинка а?
-
Cerwin Vega fen
- чете
Бих ти обяснил тва онва относно базата ама няма нищо да разбереш така че ще те оставя да се чудиш7555 написа:Ами по-горе VITAN добре ти обясни "некои аспекти на точността"
та дано си затвориш устата за великата и непостижима точност от 0.0047 хц:yanim:
Калпава ти е базата "време",момче.На дисплея се виждат едни хубави цифри но това е входа /какво си задал/а на изхода един Господ знае какво става!
Мда.....