Royal Raymond Rife

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
milan292

#736 Мнение от milan292 »

Изпрати ми в лично съобщение мейла си и ще ти пратя програма за осцилоскоп. По важното е че тези честоти работят ... За мен е важен принципа на действие и да го спазя. Малки изкривявания на сигнала не са фатални...

Pakov
чете
Обратна връзка:

#737 Мнение от Pakov »

Вижте на какво попаднах
http://www.zdraveto.eu/catalog/folder_01/1_02.htm

DidoBoy

#738 Мнение от DidoBoy »

Към Витан : Д-р Райф е смятал, че лечебните честоти са можели да бъдат излъчени и по друг начин освен със лампа. Този разговор го водим с тебе за втори път. Направих си труда да прегледам целия форум за да ти цитирам точно страницата, обаче и моя и твоя пост по този въпрос са изтрити.
Хубаво е когато се цитира нещо, то да не бъде вадено от неговия контекст. А ти като цитираш само два реда от интервюто правиш точно това.
Ето пасажа на английски :

RIFE: “But the principle of this thing is basically built on a coordinative vibration. Just like one tuning fork pitched to the C. Another one here—you strike this one and this one vibrates.”

DR. LARA: “What kind of vibration is it? Electromagnetic vibration?”

RIFE: “We won’t say magnetic, we will say electronic frequency vibration. The same as put out on a broadcasting station for the radio. The same thing you know, only it’s transmitted into a tube. And the tube acts as a partial directional antenna you see.” (John Marsh Rife CDs - CD 6 track 2)

А ето и превода за тези, които английския ги затруднява :

Райф : “Основния принцип на това е на базата на координирани вибрации. Точно като един камертон настроен на “СИ”. Същото е и тука – удряш го и то вибрира.”

Д-р Лара : “Какъв вид вибрация е? Електромагнитна вибрация ?”

Райф : “Ние не казваме магнитна, бихме го нарекли електронно-честотна вибрация.Същата като излъчваната от разпространителните станции за радиото. Същото нещо е , само че е излъчено с лампа. И лампата играе ролята на частично насочена антена, както знаете.

А ето и коментара от същия източник :

This last statement made by Dr. Rife was made over 20 years after the 1934 clinic. Dr. Rife new that the frequencies would broadcast from a metal antenna just as well as from a ray tube. The fact that he felt that Henry Siners idea was a good one even after more than 20 years shows that Dr. Rife new a metal antenna would give the same results as a ray tube. It is apparent from what we have read that Dr. Rife believed it was the frequency that was devitalizing the organism and the method of application really didn’t matter. He understood that the frequencies could be broadcast by a radio station if it had enough power. Metal antennas are equal to or more, efficient than a ray tube. When John Crane and John Marsh (Dr. Rife’s two business partners in the 1950’s) came to understand this, they eliminated the ray tube and used pads or hand cylinders to apply the frequencies. The pads and hand cylinders work just like an antenna except you do not want too much power so that they are safe to use. The body also becomes an antenna when you hold the hand cylinders or use the pads and this is why pad instruments work.

Накратко - става ясно, че са важни честотите, а не метода на излъчване. И това д-р Райф прекрасно го е разбирал - не случайно дава пример с радио излъчването. В момента в който са го разбрали и други хора с познания по електроника са се появили и други методи на излъчване - например контактния.
Съжалявам, че няма как да постна целия PDF файл - голям е около 7 мб. Освен цялата история на Райф метода, там има и схеми на оригиналните машини на Райф, а на някои хора от този форум, сигорен съм ще са им от полза.
Който иска файла нека ми се обади на лични за да му го пратя.

Pakov
чете
Обратна връзка:

#739 Мнение от Pakov »

Д-р Лара : “Какъв вид вибрация е? Електромагнитна вибрация ?”

Райф : “Ние не казваме магнитна, бихме го нарекли електронно-честотна вибрация.Същата като излъчваната от разпространителните станции за радиото. Същото нещо е , само че е излъчено с лампа. И лампата играе ролята на частично насочена антена, както знаете.

Е,значи ли това , че трябва да стане и с радиопредавател???
Само да напомня,първите радиопредаватели са били с искрище/Високо-
честотна електрическа дъга/-тогава още не е имало електронни лампи.

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#740 Мнение от VITAN »

@DidoBoy - Не се съмнявах, че ще си дойдем на думата. Чаках твоята трактовка за цитата след това, което извадих от интервюто. Тук момента е малко спорен, защото радиото излъчва електромагнитни вълни, а не електронно-честотна вибрация. Има и друг момент, който няколко пъти напомнях. Д-р Райф е наблюдавал полярност у бацилите – оттам е тръгнал. Пише го в книгата, има го и във филма. Какво е смятал след години – вече го писа. Променливия ток няма полярност. Обаче той е смятал и за контактния метод това-онова, но що не цитираш същия документ по към края… Едно е да смяташ, друго е да провериш.

Електромагнитните вълни, ако носят доста енергия също могат да трепят бацили, макар и по-бавно. Показва го и оня сайт дето по-преди си го постнал. Как обаче ще реагират човешките клетки? Ще правим ли като Матрицата – да трепем раковите клетки заедно с човека :?:

Какво казва Тесла за еднополярните импулси лично в своите лекции:
“A vibration of the same amplitude, but four times as fast, to maintain which over 3.000.000 volts would be required, would be mare than sufficient to envelop my body in a complete sheet of flame. But this flame would not burn me up; quite contrarily, the probability is, that I would not be injured in the least. Yet a hundredth part of that energy, otherwise directed; would be amply sufficient to kill a person.”

Накратко висока честота с напрежение 3 000 000 V 'опаковало' тялото му с пламък. Това обаче не му навредило ни най-малко. 1/100 от тази енергия по друг начин насочена (променлив ток, пораждащ електромагнитни вълни - otherwise directed), ще е достатъчна да убие човек. Отиди в някоя подстанция с напрежение 20 – 110 kV, постой под далекопроводите и после ще си говорим. Знам за човек, който без да го е удрял директно ток от далекопровода си е отишъл само от това, че е стоял повече при тия високоволтови полета. А Никола Тесла се е подлагал на цели 3 милиона волата. А ако е с променлив ток?! Разбира се на никого не препоръчвам да прави подобни експерименти. Студеното електричество (от еднополярните импулси), ако не бъде излъчено адекватно минава в горещо. Правейки неадекватна високоволтова постановка - една мълния пронизала Тесла в сърцето и той едва не умрял.

Какво ще правиш си е твоя работа. На д-р Райф са му умирали лабораторните животинки, с които е правил опити. Накрая е уловил безопасната комбинация между честоти, полярност и напрежение/мощност. И да ги излекува, без да им навреди. Както и хората. За мен е достатъчно да следвам най-безопасния път! За теб до колкото разбирам не.
WWW.RIFE.HIT.BG IT CAN BE DONE!

Pakov
чете
Обратна връзка:

#741 Мнение от Pakov »

VITAN,с цялото ми уважение ще си позволя да те коригирам.Аз съм работил като дежурен оператор в подстанция 110 kV към 6-7 години и смея да те уверя,че няма такова нещо.В откритата уредба жиците са на 6-7 м от земята значи на 4-5 м от главата ми. Когато се прави профилактика или ремонт на съоръженията на единия далекопровод другия е под товар.Ремонти,траещи 1-2 дни.Жиците слизат и по-ниско
при трансформаторите,да кажем 3 м от главата.Трансформаторите са по
2 MW.Смятай какъв е тока по фидера 110 kV.Сега научавам,че трябвало
да се страхувам.Жалко,късно е ! От тогава минаха почти 20 г. а на мен
нищо ми няма- вероятно защото отдавна съм умрял.
Извинявай но ми е писнало от "думи през плет казани".

Pakov
чете
Обратна връзка:

#742 Мнение от Pakov »

Забравих да кажа-глупостите за радиопредавателите не са написани
от Didoboy а от мен-нищо,че с него сме от един град.

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#743 Мнение от VITAN »

Случая е: Почва да вали и човека се скрива на сухо, но все пак в клетката при далекопроводите с високите напрежения. Факт. И не при 3 000 000 волта.

DidoBoy

#744 Мнение от DidoBoy »

Към Витан : Нека разсъждаваме още малко над цитираното интервю за да доизясним нещата.
Райф не иска да нарече излъчваните вълни електромагнитни, защото това би озаначавало, че само електромагнитните вълни могат да пораждат механични трептения и механични резонанси. А това няма да бъде вярно и д-р Райф го е знаел.
А термина "елктронно-честотни" е общо понятие, което обединява в себе си всички електронни методи способни да породят вибрации и в крайна сметка да доведат до механичен резонанс. Електромагнитните вълни са само един пример за това - частен случай.
За това са сравненията с камертона, антената и радиото.
В английския коментар ясно си е написано и аз не случайно го направих в по-черен шрифт. Само, че забравих да го преведа.
Ето превода на този пасаж :
"Д-р Райф знаел, че метална антена би дала същите резултати като лъчевата лампа. От прочетеното се вижда, че д-р Райф е вярвал, че честотата е тази която убива микроорганизмите и метода на излъчване няма значение."
Това дето пишеш Витане, че бацилите имат полярност е вярно. Че, променливите токове нямат полярност също е вярно. Но от това следва ли, че променливите токове не могат да предизвикат механичен резонас ? Този разговор сме го водили веднъж и аз не мога да кажа нищо по-различно от предния път. Съжалявам, че ще се повтарям но хората чупят чаши с 500Hz променливо напрежение. Това не се ли брои. А знаем, че д-р Райф разглежда микробите като кристални структури.
Полярноста е важна когато атакуваш микроба с еднополярни импулси.
Не ми стана ясно как така оня сайт който съм постнал показвал как електромагнитните вълни трепят микробите. Там хората ползваха плазмена лампа управлявана с ВЧ 27Mhz модулирани с около 930 Hz + 11-я хармоник.
Очаквах това да заинтересува феновете на лампите.
По важното обаче в това филмче е, че то MOR-а е ниска честота.
Това още веднъж показва колко малко може да вярваме на всичките таблици с уж верни честоти на д-р Райф. Най вероятно всичко там е невярно защото доктора е водел записки според конкретната машина и въобще не е бил наясно какви хармоници в действителност се излъчват. Неволно или не той просто е бил подведен. Това обяснява сегашния хаос с MOR честотите.
Намеците ти за това, че това което предлагам и правя е опасно са просто смешни. Едва ли има някой друг в този форум който да е се е доказал като по-предпазлив от мен. Постовете ми до сега ясно го показват. За това и не експериментирам с лампи с неясни характеристики както ти например правиш.
И не смяташ ли, че е по-добре да умират лабораторни животни отколкото хора ?
Да следваме пътя на гениалните хора не означава сляпо да копираме. По-скоро означава, че трябва да използваме тяхния опит в комбинация с новите знания и технологии с които сега разполагаме. Също и да не преставаме да разсъждаваме и да се съмняваме.

Dimitarkn

#745 Мнение от Dimitarkn »

Аз не мисля, че ще е опасно за здравето излъчването на лампата, стига то да не е в областа от ренгенови лъчи.

Иначе честоти от 2 Мхц или даже и 20 Мхц не са все пак високи, като например тези от мобилните телефони. Никой не се замисля, като експириментира върху себе си с мобилния, с часове на ден. Някой казал ли е че е вредно - НЕ. Обаче аз казвам - ДА.

Навремето ремонтирах всякакъв вид войскови радоистанции, и за това хората ми даваха безплатна храна и допълнителен платен годишен отпуск - сигорно защото не е било вредно.

Познавам една жена, която хвана тумор на ухото от вманиаченото си отношение към безплатните разговори по мобилните. Къде, къде по опасни неща има в ежедневието ни, като храната например, така че да на изпадаме в прекалена параноя относно метода на Райф. Човекът е лекувал с лампата и аз вярвам в това. Има и един човек в София който лекува с Райф-машина, мисля че се казваше Стоев - пише за него по-назад във форума. За привържениците на контактния метод бих казал, че също не се знае със сигурност дали е съвсем безвредно.
А да се пият лекарства полезно ли е, помагаме на едно, а вредим на много друго.

В крайна сметка приветствам - без параноя и по същество, а то е Райф-машината, как да я направим?
Много специалисти по електроника - нито едно решение!

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#746 Мнение от VITAN »

@DidoBoy - В зависимост от времето и енергията едни бацили под микроскоп всякак може да се изтрепят. Ако енергията е в повече – тази или онази комбинация все ще свърши работа. Важно е да се спази основния принцип в медицината – първо да не навредиш! А не първо да лекуваш.

Човечеството отдавна познава мощните радиопредаватели (ДВ, СВ, КВ), а ако по тях се излъчва и музика – имаме и модулация със всякаква НЧ. Странно защо човечеството до сега не е забелязало тяхното лечебно действие!? Нима цялото човечество е неадекватно? Дори напротив – при службите за трудова медицина има специално неразположение (или болест, вече забравих) за хора, които обслужват радиопредаватели. Когато фактите говорят…….. имаше една приказка. Това с антените и схващанията на д-р Райф няма да го коментирам защото:

Каквото дам се оказва, че или не съм го дал аз (все ми е тая), или се обръща срещу писаното в книгата или филма. Съжалявам за всичко което съм дал до тук (с изключение на субтитрите). Сега на тоя акъл не бих го направил. Мушмурок – за теб не съжалявам, но каквото им дадеш един ден може да съжаляваш като мен. Ако някой обича да казва на черното бяло или сиво, за секунди може да се обърне срещу теб – заради пари, славата или каквото там му е изгодно… Ще изопачат, ще го „опростят” и прочие рационализацийки, но няма да е твоето – а тяхното. За триците и маймуните добре писа.

Аз очаквах, че като давам все някой ще помогне. И няколко пъти исках помощ. Такава се предложи едва когато нямах нужда от нея. Дори сега има нужда от някаква помощ (честотен синтезатор, превод, доверен лекар), но всеки предлага такава, каквато той иска, а не от такава, за която имам нужда.

Щом teofilus е вече тук – цялото запърско конструкторско бюро присъства по моему. Не пропуснаха високата трибуна да си направят и реклама на запърите. Вариациите на тема Райф тепърва започват. Ако някой успее без да навреди – моите поздравления. Ако се дъни – трибуната е висока за мен и за вас.

Каквото съм искал да пиша го написах. Смятам темата променлив ток за изчерпана. Както и много други теми.

п.п. Васко Стоев – като знам на какво викат в Нет-а Райф… Не съм срещал обаче той с лампа ли работи и на какви честоти работи. Силно се съмнявам да с оригиналните ВЧ.
Последно промяна от VITAN на Сря Фев 11, 2009 7:27 pm, променено общо 1 път.

viv
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#747 Мнение от viv »

Към Витан: Като стана дума за оригиналните ВЧ на Райф - имаш ли ги и къде мога да ги видя? Защото това , което има са много ниски честоти и се съмнявам това да са оригиналните.

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#748 Мнение от VITAN »

По колко пъти да ги пиша? Върни се малко назад, където давам указания към www.rife.hit.bg Където се коментира историята на честотните инструменти също ги има - заедно със схеми на лампови машини.

Dimitarkn

#749 Мнение от Dimitarkn »

Говорих лично с Васко Стоев, по телефона. Каза ми, че има Райф-машина с лампа /наистина и на друго му викат Райф, затова подчертавам лампа/, исках да се срещнем да поговорим, но ми каза, че заминава за чужбина и ще се върне след два месеца. Сега дали е искрен, или като разбра, че сам в час ми отговори така не зная, както и това дали работи с истинските Райф-честоти.

Но кой ли може да бъде сигурен за истинските. Впрочем, аз лично вярвам, че те съществуват там някъде, при някой, та нали всичко от лабораторията на Райф е било изето от полицията, но дали това в НЕТа са истинските честоти - един господ знае.

Що се касае за техническото решение за машината, то аз лично знам как да я направя, със съвременни елементи, които ще се поръчат от чужбина, у нас няма фирма която да продава подобни. Но искам и някой друг да вземе участие, тук реклама се правеше, производство се спряташе....и т.н., така на готово ........всеки мълчи и хоп някой пуснал отработена схема, ...а :D

Не мога да разбера, любителите на запъри не ги ли направиха вече!
За ЗЕПЕР-МАНЯЦИТЕ, и нови и стари, най-доброто решение е Синтезатор + схемата която съм пуснал, като ОУ може да се замени и с много по-добър с абсолютно линейна АЧХ до 100Мхц - има такива, понеже LM7171 има спад след 10 Мхц

В преговори съм с една фирма дето правят енергоспестяващи лампи и разни там неон-реклами, да се опитат да направят нещо /говоря за автентично, от кварцово стъкло, като тези от Канада - Панотрон/, ще им направя реклама във форума, ама като гледам, то няма желаещи за Райф-машина.

Проблем са електродите - някой ако има идея как да се изработят от какво и къде, да помага. Може и на лични, за да не безпокоим тези които не се интересуват от това.

Учавствам в този форум, надявайки се да науча нещо, и е така, аз наистина научих много, но парадоксалното е, че то е най-вече само от един учасник. Много неща научих от него, от това което е писал, чел човека и мисли. Аз не можах да намеря книгата "Изгубените открития" - свършила като топъл хляб, щях много неща да си доизясня.

Не съм егоист, но се замислям над думите на Витан! Може да стане така, че с чужда пита помен...........а :D !

milan292

#750 Мнение от milan292 »

Книгата "Изгубените открития " я има тук : http://www.spiralata.net/booklist.php?f ... =0&Letter=.

Мисля че идеалният вариант за Запер е използването на функционален генератор с честотомер каквито се продават. Недостатъка е че не е компактен , каквито са някои западни варианти които се предлагат. Не че е нещо твърде сложно за да се направи компактно устройство но има по-важни неща върху които работя. Компактен вариант може да се направи с големина на мултицет който да е съчетание от вградена плазмена търба и използване едновременно или не, на трърбни електроди като при Запера. Плазмената търба спокойно може да се замени и с искрище за ел.разряд който да се модулира по честота , съответно.

Публикувай отговор

Обратно към “NEW ORDER”