Royal Raymond Rife

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#691 Мнение от VITAN »

@Мушмурок - Остави го това господин, много официално ми звучи. Така е за държавата както го казваш и затова те провеждат безпроблемен геноцид. Ама не бива само мушмуроци, трябват хора.

Хванах се с този превод, след като няколко професионалисти ми отказаха. Реших, че е по-важно преводача да е 100% на ясно за какво става дума и освен мен няма кой. За да преведа филма и да го напасна на субтитри ми бе нужен поне 2 месеца къртовски труд. Благодари ми точно 1 човек – този който очаквах да ми благодари на лични – Demirung. Не знам защо, но имах такова чувство. След това стана една боза с агитката на Х. Кларк – има много изписано. Казах тогава - никакви преводи повече на нищо. На кого му пука? 2-те жици са по-силна аргументация от истината. Наскоро един приятел реши да го гледа филма и сподели – филма бил пълен със спонсори, спонсори… Сега и ти си повярвал на истината. Това ми е достатъчно.

Колкото до „Историята на честотните инструменти на д-р Райф” (PDF-a) нещата стоят по друг начин. За филма, ако не бяха ми подарили звукова карта Creative с изключително малък собствен шум, може би нямаше да го има. Слушал съм го на слушалки при 80-90% от скоростта на говора. В PDF-a има текст черно на бяло, но не съм го превеждал. Само съм го чел.

Имам изключително много работа и пак си преподредих опашката с устройства, които искам да направя. Следващото трябва да е детектор за скаларни вълни. Това като усилие е като да си направиш радиоприемник, но модифициран. Знам само идеята и още не знам точно как ще изглежда схемата. И т.н., и т.н… все интересни и нестандартни неща.

Сам разбираш, че нямам нито време, нито желание за превод. Ако някой го преведе вярно или плати да му го преведат – ще кача превода на сайта и лично ще му благодаря. Труда не е малко, а има и монтаж на картинки. Който обаче иска – намира начин.
stoyanov написа: Смятате ли, че тази лампа /Plasma lamp Controller/ действа, като лампата на д-р Райф. http://heal-me.com.au/
Мнението ми е следното:
- Не спазват нищо от това, което д-р Райф е казал за честоти и тяхната точност.
- Тези лампи не са пълни с хелий, което им понижава КПД-то на излъчване на електрически лъчи/скаларни вълни.
- Нямат 2 електрода с необходимата форма за насочено излъчване, което още намалява ефекта.
- Тези лампи управляват с много големи напрежения и за честоти над 300 kHz според опита, който имам – мисля, че нагоре са неуправляеми.
- Правят някакви фокуси от интерференция на електромагнитни вълни от лампите (получени вероятно от стандартния траф с който вървят) да получат скаларна компонента в някаква точка. Забравят обаче, че тялото е непрекъснат обем, а не мрежа елементарни точки. Забравят още, че в другите точки вредната електромагнитната компонента се увеличава многократно.
- Но щом едната сонда на осцилоскопа е заземена… това което най-накрая се вижда като реакция на тялото на екрана е под и после над нулата. Не виждам еднополярен краен резултат. А и казват, че не носят отговорност за нищо...
WWW.RIFE.HIT.BG IT CAN BE DONE!

Dimitarkn

#693 Мнение от Dimitarkn »

- Не било компютри ами било компоти, и не сме ги внесли ами ги върнали! - долу-горе така стоят нещата и със зепера. Защо Откривателя не е ползвал запери, защото било много трудно ли? Пробвал е с ултравиолетова светлина, с инфрачервена но накрая с тая лампа дето излъчва някакви лъчи, които на мен не са ми съвсем ясни, ама щом работи значи ги има - това е доказателствен факт, т.е. косвено доказателство. Никъде в книгата на Кларк не се споменава, че ето аз взех тази идея от Райф или там някой друг от ортаците му. Напротив, тя ги представя нещата така, като че ли тя е открила Америка. Самият аз научих за Райф от този форум. След като прочетох книгата реших да видя какво друго има за нея в НЕТа, и се натъкнах тук на темата Райф. И аз много вярвах или по-точно ми се искаше да вярвам, че това което казва е вярно, обаче се убедих в обратното - за съжаление. Сега продължавам напред, към Райф - машин. И други нещица от книгата не са съвсем вярни. Ако някой реши да си прочиства черни дроб по Кларк, сигурно ще му трябва цял един живот да го направи, с по-някоя и друга лъжичка зехтин. Прочистването на дроба става с една цяла чаша 250 гр. зехтин и толкова сок от зелен лимон със загряване в областа на дроба, с часове, за да се отвори свинктера на злъчката, за да излязат и големите камъни. За всичко това Малахов е написал цяла книга. Аз лично съм го пробвал няколкократно - работи безотказно. Това е първата стъпка от която трябва да се тръгне при оздравяване на целия организъм.

Искам да кажа, че и Райф машината не е панацея. Тя би могла да разреши проблем, който с другите оздравителни методи /алтернативни, не говоря за ортодоксална медицина/ е неразрешим, но не би могло пък от друга страна де се разрешат проблеми който се разрешават с тези други методи. Или както казва един много мъдър лечител "Здравето иска комплексен подход" - това включва пречистване, гладолечение, правилно хранене според конструкцията на човека, движение- спорт, закаляване, и като допълнение :D една Райф машина.

Извинявам се на всички че се отклоних малко от темата, но рано или късно на всеки ще му опре яйцето на гъ...ъ и тогава ще се чуди от къде да я захваща, а трябва още от сега, от днес, и ако човек няма необходимите познания затова което пиша, ще стане поредната жертва на общоприетата медицина.

Аватар
Gogo55
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#694 Мнение от Gogo55 »

Мисля че не трябва да се оплюва веднага една идея пък било то раиф или кларк.Наи вероятно и двата метода ще имат благоприятно въздеиствие при дадени обстоятелства.Не на последно място пак става Българска работа тука едните привърженици на единия метод плюят срещу другите привърженици на другия метод а може би истината е някъде по средата или в комбинация на двата метода може би.Разбира се Витан като горд собственик на лампата на раиф би трябвало да каже какво е постигнал като даде имена на излекувани...

viv
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#695 Мнение от viv »

Напълно съм съгласен с Gogo55. Даже мисля , че точно това е най-вярното решение: комбинация между двата метода.
Относно лампата на Райф имам 3 въпроса:
1. Защо електродите трябва да са точно платинени? Друг метал не може ли да се използва?
2. Тази схема за управление с бобина от автомобил дал ще може да пренася честоти над 1-2 кHz, да не говорим за >70 kHz ?
3. Знае ли се поне приблизително, какви характеристики трябва да има тази лампа: Обем, налягане на хелия, растояние между електродите, работно напрежение и пр.

Dimitarkn

#696 Мнение от Dimitarkn »

Данните за лампата ги има назад вав форума, разстояние между електродите, налягане на газа и т.н. Казва се и че се запалва на около 1200 - 1500 В, а когато се отпуши напрежението пада четири пъти т.е. около 300 В. Аз само не можах да разбера какъв трябва да е тока през лампата. Електродите са от волфрам - поне на тези от Канада. Що се отнася до схемата /рулсера/, то с бобина от автомобил да повишаваш напрежението, ще е неоудачно, защото първо трансформатора е честотно зависим и второ, аз знам за феритни тренсформатори чийто магнитопроводи са пригодени до 1 МHz но за по-нагоре не съм чувал.
Що се отнася до схемата на пулсера, от прима виста разбрах, че има едно високо напрежение от около 1200 В, един MOSFET транзистор или ел.лампа, който шунтира лампата с определената честота, и няма никакви трансформаори за да може това крайно стъпало да няма настройка. Защо не се използва Биполярен транзистор или IGBT не можах да разбера още повече, че MOSFET-а има голям входен капацитет.

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#697 Мнение от VITAN »

Gogo55 написа:Разбира се Витан като горд собственик на лампата на раиф би трябвало да каже какво е постигнал като даде имена на излекувани...
Ако така работиш, както пишеш - без спазване на правописни правила.... Ако може с по-малко грешки при писането.

Сам човек знаете само за къде е. Машината не е изпитвана върху никого и скоро може да не е се изпита. Не е круша да го излапаш, а и аз не мисля, че съм едната птичка да направи цялата пролет. Много може да се пише, но вероятно ще е по повод на нечия глупост.

@Мушмурок - то май вече мога да те оставя сам "на фронта" с агитката на Кларк. :D Чудно защо все в тая нишка се натискат да правят конфликти, а не си гледат рахата където си щат из Нет-а. За автомобилната бобина - колко пъти ще пиша, че импулси над 3 kV и метални електроди дават рентгеново лъчение, дори и слабо. При нея имате връх до 20 кV :idea: :!: И не особено висока честота - има няма 100-300 kHz.
WWW.RIFE.HIT.BG IT CAN BE DONE!

Аватар
Gogo55
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#698 Мнение от Gogo55 »

VITAN написа:
Gogo55 написа:Разбира се Витан като горд собственик на лампата на раиф би трябвало да каже какво е постигнал като даде имена на излекувани...
Ако така работиш, както пишеш - без спазване на правописни правила.... Ако може с по-малко грешки при писането.

Сам човек знаете само за къде е. Машината не е изпитвана върху никого и скоро може да не е се изпита.
Витане,46страници тука се опитваш да втълпиш че само раиф лампата е цяра за всички болести ,като отричаш всичко друго и плюеш против всеки инако мислещ.Дотук добре има няква логика макар и не правилната.Ама нещо тази логика куца-повтаряш че нещо ти трябва постоянно-предложих да ти направя каквато електроника трябва за да се пробва лампата/как ще я правя и с какви части си е моя работа -не ми е проблем/целта е само и единствено да се разбере бързо и лесно дали работи раиф метода - отказа!
Добре лошо няма искаш сам да направиш и пробваш и после сам да убираш ларвите ако има успех -хубаво, па нема лошо. После ревна че нямаш МАХ038-дадох ти магазин където ще ти я доставят-питал съм лично в самия магазин-продавачката провери видя че може да се достави и ми каза няма проблеми за два три дена ще доиде-пак се извъртя като викаш че не се произвеждала ама не се ли сещаш че може да има произведени и останали някъде?ЦЦЦЦ,изглежда ти не искаш да направиш лампата на раиф, но в същото време не искаш и никои друг да я направи,нито да направи нещо по кларк-защо така?Да не ти плаща някои да засипваш форума със спам,или просто ъкъла ти е толкоз?Няколко мнения по назад почекна темата за свободната енергия като написа някви елементарни формули копнати от википедията 8O -това пък защо беше,има си хора дето са учили доста и са чели доста няма нужда да правиш копи и пасти, наи малкото от място където всеки малоумник може да пише каквото си мисли,или иска.За сериозна наука си има сериозни трудове-тухли четворки и всеки които иска ги чете и препрочита когато му трябват!Относно свободната енергия всеки които има ъкъл си я ползва на воля-тя е в изобилие около нас само трябва да си я вземем:).Сега по горе не ми отговаряш на директния въпрос, а ми правиш въпрос за правописа-това е изтъркано и на този етап е грешно вече от психологична гледна точка ако ме разбираш за какво ти говоря, или ако са ти казали.Ако целта ти е да отклониш темата на разговора, то вече си има доста по други методи....,ако го правиш заради някъв бонус или премия то може би си го заслужил но на 50%, и вече не това е начина.
ПС:С две думи ко стана тука 47 страници писания и нищо на лице- основно спам придружен с няколко ценни мнения и то от хора които вече не пишат тука-витан ли, кой ли, но някои изглежда ги е изгонил!

Аватар
Gogo55
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#699 Мнение от Gogo55 »

Gogo55 написа: ПС:С две думи ко стана тука 47 страници писания и нищо на лице- основно спам придружен с няколко ценни мнения
Мда,някои хора потвърждават че метода на Кларк работи след като лично са го изпробвали,някои го отрекоха, но никои обаче не потвърди чрез направени опити че метода на Райф работи.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#700 Мнение от Ivan Rachev »

Gogo55 написа:
Gogo55 написа: ПС:С две думи ко стана тука 47 страници писания и нищо на лице- основно спам придружен с няколко ценни мнения
Мда,някои хора потвърждават че метода на Кларк работи след като лично са го изпробвали,някои го отрекоха, но никои обаче не потвърди чрез направени опити че метода на Райф работи.
:D гошка сам ли си говориш ... :lol:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Gogo55
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#701 Мнение от Gogo55 »

Ivan Rachev написа: :D гошка сам ли си говориш ... :lol:
сам ,сам :lol:

Dimitarkn

#702 Мнение от Dimitarkn »

Някой може ли да ми подскаже, MOSFET транзистор за около 1500 V, и от къде може да се закупи ?
Благодаря предварително.

viv
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#703 Мнение от viv »

Mushmurok, виж този линк:
http://www.futurel.bg/index.php?pg_id=2 ... =0&lang=bg
Това намерих за сега. Ако намериш друго-кажи.

viv
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#704 Мнение от viv »

Освен , че трябва да е за 1500 V ( a според мен - даже 2000 V), този транзистор трябва и да работи на висока честота( 20 MHZ и нагоре). Това допълнително усложнява нещата.
А тока колко трябва да е?

Dimitarkn

#705 Мнение от Dimitarkn »

Според мен токът е малък. Лмпата консумира около 50 W а излъчва около 10 W - до колкото си спомням от филма. Е тогава, колко да е тока при 1200 V? Основното изискване би трябвало да е напрежението и честотата на транзистора.
Това което си дал е IGBT транзистор, което според мен е по-добър вариант, но не мога още да разбера защо използват MOSFET, който струва ми се не може да работи добре на високи честоти.

Публикувай отговор

Обратно към “NEW ORDER”