Хванах се с този превод, след като няколко професионалисти ми отказаха. Реших, че е по-важно преводача да е 100% на ясно за какво става дума и освен мен няма кой. За да преведа филма и да го напасна на субтитри ми бе нужен поне 2 месеца къртовски труд. Благодари ми точно 1 човек – този който очаквах да ми благодари на лични – Demirung. Не знам защо, но имах такова чувство. След това стана една боза с агитката на Х. Кларк – има много изписано. Казах тогава - никакви преводи повече на нищо. На кого му пука? 2-те жици са по-силна аргументация от истината. Наскоро един приятел реши да го гледа филма и сподели – филма бил пълен със спонсори, спонсори… Сега и ти си повярвал на истината. Това ми е достатъчно.
Колкото до „Историята на честотните инструменти на д-р Райф” (PDF-a) нещата стоят по друг начин. За филма, ако не бяха ми подарили звукова карта Creative с изключително малък собствен шум, може би нямаше да го има. Слушал съм го на слушалки при 80-90% от скоростта на говора. В PDF-a има текст черно на бяло, но не съм го превеждал. Само съм го чел.
Имам изключително много работа и пак си преподредих опашката с устройства, които искам да направя. Следващото трябва да е детектор за скаларни вълни. Това като усилие е като да си направиш радиоприемник, но модифициран. Знам само идеята и още не знам точно как ще изглежда схемата. И т.н., и т.н… все интересни и нестандартни неща.
Сам разбираш, че нямам нито време, нито желание за превод. Ако някой го преведе вярно или плати да му го преведат – ще кача превода на сайта и лично ще му благодаря. Труда не е малко, а има и монтаж на картинки. Който обаче иска – намира начин.
Мнението ми е следното:stoyanov написа: Смятате ли, че тази лампа /Plasma lamp Controller/ действа, като лампата на д-р Райф. http://heal-me.com.au/
- Не спазват нищо от това, което д-р Райф е казал за честоти и тяхната точност.
- Тези лампи не са пълни с хелий, което им понижава КПД-то на излъчване на електрически лъчи/скаларни вълни.
- Нямат 2 електрода с необходимата форма за насочено излъчване, което още намалява ефекта.
- Тези лампи управляват с много големи напрежения и за честоти над 300 kHz според опита, който имам – мисля, че нагоре са неуправляеми.
- Правят някакви фокуси от интерференция на електромагнитни вълни от лампите (получени вероятно от стандартния траф с който вървят) да получат скаларна компонента в някаква точка. Забравят обаче, че тялото е непрекъснат обем, а не мрежа елементарни точки. Забравят още, че в другите точки вредната електромагнитната компонента се увеличава многократно.
- Но щом едната сонда на осцилоскопа е заземена… това което най-накрая се вижда като реакция на тялото на екрана е под и после над нулата. Не виждам еднополярен краен резултат. А и казват, че не носят отговорност за нищо...