Royal Raymond Rife

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
kala23
чете
Обратна връзка:

#706 Мнение от kala23 »

Колеги,много Ви моля да забравим всички противоречия и да направим всичко възможно да се опитаме доколкото е възможно да решим проблемите по повторение на апаратурата на доктор Райф или да направим с общи усилия апаратура за контактно въздействие чрез комбинация от честоти,продължителност и амплитуда на въздействащите сигнали,за което Ви предлагам следното:
1.Разполагам с копия от оригиналните записки на доктор Райф с резултатите и честотите използвани от него.
2.Разполагам с копия от оригиналните схеми на неговите генератори.
3.Имам копия от патенти на лампата на доктор Райф с всички данни и габарити.
4.Имам възможност да закупя и доставя оригинална Райф лампа.
5.Разполагам с ВЧ генератори от 10 KHz до 320 MHz регулируема амплитуда от 1uV до 10 V при товар 50 ома.
6.Разполагам с програмируем генератор DDS 3005 от 1Hz до 5 MHz и изходна регулируема амплитуда до +/- 10 V. с изключителна стабилност и точност.
7.Разполагам с най различна измервателна апаратура необходима за решаване на поставената задача.
8.Имам голям опит в използването на симулационен софтуер,както за LF,HF така и за UHF,VLF,ULF.
8.Разполагам с много голямо количество електронни елементи,и имам възможност да доставя всичко което е необходимо за целта.
9.Ако има желаещи имащи опит в разработката на апаратура и програмиране на PIC или ATMEL процесори да ми се обадят за да обсъдим една обща програма за сътрудничество и взаимодействие.
10.Много Ви моля за сериозно отношение по въпроса за което може да бъдете сигурни в моите сериозни намерения за взаимопомощ.
11.Приемам само сериозни предложения,за които настоявам да бъдат осъществени чрез личен контакт.

viv
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#707 Мнение от viv »

Barbarosa, бих искал да видя оригиналните Райф честоти, ако нямаш нищо против.

Dimitarkn

#708 Мнение от Dimitarkn »

Господин ЧЕРВЕНА БРАДА!

Ако искаш да помогнеш, кажи от къде може човек да си купи автентичната лампа.

Схемите на оригиналните генератори няма да ни трябват /всички бачкаме със синтезатори, които също са термонестабилни-малко/, но виж списъка с ИСТИНСКИТЕ ЧЕСТОТИ НА РАЙФ ще трябват на всеки, за което те приветствам да ги качиш във форума, освен ако не искаш да ги запазиш само за себе си.

Интересът е насочен към Пулсера-крайното стъпало/широколентово с добра АЧХ/. Ако имаш нещо, макар и идеи - давай!

Ако на твоите супер ДДС генератори не им е термостабилизиран кварца, няма как де не ти бяга честотата, а това ще можеш да го регистрираш само с честотомер с термостабилизация на кварца.

Май ваче и други са се убедили накъде е истината :lol: !

Аватар
Gogo55
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#709 Мнение от Gogo55 »

Барбароса,аз съм вътре и доколкото мога ще направя каквото ми е по силите.Програмирам атмел и пик,пиша на асамблер.Имам почти всякви електронни елементи на склад при мене/контролери от почти всички видове над 30-40броя имам винаги в наличност както ЛЦД дисплеи и поне 3-4 кг дреболии които са нужни за всяка една схема/,както и възможност да разработя и направя почти всяква ел схема която може да стане в "любителски" условия.Достатъчно съм надъхан да работя денонощно с цел да се постигне успех.Искам да се изпробват и двата метода под наблюдението на доктор и изследвания в медицинска лаборатория така както трябва да бъде според науката.Как да се свържем?

Dimitarkn

#711 Мнение от Dimitarkn »

Господин Стоянов!

- Как смяташ да регистрираш лъчите през лампата, става въпрос за електрическите, не за електромагнитна вълна?

Д-р Райф не е убивал микроорганизмите с електромагнитни вълни, иначе е щял да използва антена а не плазмена лампа. Ами Скин ефекта, къде го забравяш? Като си включиш зепера на по-висока честота не усещеш ли, че НИЩО НЕ УСЕЩАШ, а при много ниски честоти и 5 волта те тресат?

Ако все пак го направиш може би ще си първия след Н. Тесла който ще може да пренася енергия на разстояние без загуби, защото тези лъчи не се спират пред нищо. Един колега от форума е обяснил по-назад как се спират електрическите лъчи в тялото на човека, защото ако не се направи си е едно просто светене във стаята не с обикновенна крушка еми със плазмена такава :D .

Dimitarkn

#712 Мнение от Dimitarkn »

- И между другото, аз мисля, че няма какво да му се усъвършенства на Райф-метода, та той е давал 100% успех, какво повече да му се търси. А и как смяташ да го усъвършенстваш, ще си оставиш работата, ще си купиш микроскопа на Райф и ще се отдадеш на изследователска работа ли, тогава ще трябва да се изучи и една друга професия по-напред, защото ние тук може и да разбираме малко от електроника но все пак не сме лекари.
Това което можем да усъвършенстваме е техническото изпълнение на апаратурата, да я направим по-компактна, честотно и термостабилна, със съвременни елементи, да заменим ел. лампи.

viv
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#713 Мнение от viv »

Mushmurok napisa:" Един колега от форума е обяснил по-назад как се спират електрическите лъчи в тялото на човека.."

Mushmurok, може ли да ми припомниш, за какво става дума. В момента не се сещам, а и не мога да го открия.

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#714 Мнение от VITAN »

Няма да снимам машини и така ще е. Но това не е закон, а правило. От което следва, че може да има изключение.
Това след време, живот и здраве трябва да стане машина.

Изображение
Изображение
Малко инсайд и 3-мата мускетари:
Изображение
Изображение

Относно вашите спорове: Да правиш ревизия на гения или трябва да си по-голям от него, или да си луд.
В случая не визирам никого.

Това с вестниците дето го иска едно време npn (и превъплъщения) - само загрозява и ще е за последно.
Последно промяна от VITAN на Сря Фев 04, 2009 4:09 pm, променено общо 1 път.
WWW.RIFE.HIT.BG IT CAN BE DONE!

Dimitarkn

#715 Мнение от Dimitarkn »

Edliny написа:Mushmurok, може ли да ми припомниш, за какво става дума. В момента не се сещам, а и не мога да го открия.
Ами става въпрос за това:
Аз не съм много вещ във физиката на Електрическите лъчи попрочел съм нещо - крайно недостатъчно, но се доверявам на тези които явно са по-запознати от мен, "пък" има и голяма логика от това което казват. Задай си въпроса, защо Райф е ползвал плазмена лампа, а не нещо друго? - вече писах, нито електрически ток с по-висока честота, нито електромагнитна вълна ще могат да преминат през тялото за да убият, нещо друго ще да е, затова и зепера не действа/според мен - да не засегна някого/, а също и електромагнитната вълна.
За това кой го е написал, ще прочетеш по-назад във форума иначе ще излезе, че правя реклама на някого.

DidoBoy

#717 Мнение от DidoBoy »

По принцип приветствам обединяването на усилията около Райф апаратурата и даже на "лични"съм предлагал помощ на някои хора но отговора беше надменност и насмешка.
Преди време посочих, че без микроскопа на Райф не разполагаме с надеждна оценка и коректив на работата си. Това за мен е главния въпрос - оценката на резултатите. Преди още да сме зъздали каквато и да е апаратура, този въпрос трябва да бъде решен.
Ясно е, че такъв микроскоп не можем да направим в любителски условия. Който мисли обратното е в правото си да гони вятъра до прималяване.
Но можем да ползваме други по-достъпни, мъкар и не чак толкова точни методи. Например ако за "опитно зайче" първоначално се ползват по-големи микроорганизми от рода на гъбички и плесени резултата може да се наблюдава и с обикновен микроскоп с увеличение 400-600 пъти.
При положителен резултат с тези микроорганизми можем да преминем по-нататък към по-близки до човешкото тяло среди.
Не знам дали някой от вас се е замислял над въпроса само хората ли боледуват от рак ? Кучетата и котките също не са защитени от това,напротив - оказа, че има достатъчно много домашни любимци с тази диагноза. Да се наблюдава развитието на външни тумори не изисква кой знае каква апаратура, нали?
Забелязвам, че много от новите колеги във форума си задават въпроси които вече преди време са намерили своето обяснение. Предложението ми е преди да зададете някакъв въпрос първо прочетете предишните мненията по-напред във форума.
Например някой спомена, че след като при контактния метод при високи честоти не се усеща нищо значи нищо не се случва. Това е напълно погрешно тълкуване. Ако който го е казъл си беше направил труда да си сложи индикатор за протичащият през тялото ток щеше сам да разбере, че не е прав. Токът продължава да тече през тялото , мъкар реално да нямаме усещане за това. Просто нервната система на човека е чувствителна към дразнители със сравнително ниска честота и затова "игличките" над няколко kHz не се регистрират като дразнителни. Това обаче не означава, че апаратурата не работи.
Какво излъчва Райф лампата - друг обсъждан и изяснен по-напред въпрос. Излъчването е от високоенергийни частици - нещо като свръхускорените елементарни частици в ускорителите, но вълните тук могат да бъдат с различна дижина.
А ако излъчването е електромагнитно ще има ли лечебен ефект ? Ами на този въпрос самия д-р Райф отговаря положително.Нещо повече - той казва, че няма значение по какъв начин се постига резонанса . Даже напомня, че и с обикновенни ВЧ антени може да се постигне такъв ефект.
Е, разбира се при различните методи има различна по сила излъчвана енергия, следователно и лечебния ефект ще се различава по сила, но това е друга тема. Въпроса е принципен.
Към Витан : Браво, много хубав набор от ретро елементи си подредил. Остана и да покажеш работещата схема по която си ги свързал. Щото нали се сещаш - купчината електронни компоненти върху весника си остава само купчина ако не ги подредиш смисленно.
Който иска сътрудничество може да ми пише и на лични съобщения.
Не спирам да вярвам, че от многото говорещи ще се намерят и действащи хора.

Dimitarkn

#718 Мнение от Dimitarkn »

Господин Стоянов!
Да ви кажа честно, прав сте. Аз наистина не съм учил еластика и динамика нито както казвате на динамичните системи, а даже и на статичните.

Аз не само че не съм лекар, но и не съм строителен инженер. Не съм се занимавал и 40 години с електроника. Но забелязвам, че всичко онова което не съм аз сте всъщност Вие. Вероятно сте човек, който е събрал в себе си всички професии, като повечето българи, и разбирате ако не от всичко то поне от много неща.

Още не мога да се начудя на себе си как съм можал да се опитам да Ви оспоря теориите, за което безкрайно съжалявам и публично Ви се извинявам!

Не желая да коментирам ядрено-магнитния резонанс, първо защото тук не му е мястото и второ защото не съм добре запознат с него.

Надявам се, че с вашия голям стаж в електрониката, ако Ви помоля за съвет на едно схемно решение/ако разрешите разбира се/ във връзка с темата Райф, не бихте ми отказали и ще ми дадете компетентен отговор, който за човек с вашия опит не би представлявал проблем.

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#719 Мнение от VITAN »

@stoyanov – д-р Райф не е гледал и трепал бацилите един по един на сухо в/у кварцовото стъкло, а в дестилирана вода. А тя (водата) е основния % от тялото. Та честотите са били снети в еластична среда. Не съм намерил дори намек, че честотите са се променили, когато вече са лекувани хора – и то на 100%. А д-р Райф е обяснявал всичко най-подробно и в най-малките подробности. За такова съществено отклонение няма и намек. Имал е грешки относно електроника/честоти и това усърдно се разпространява като негови автентични записки. За автентичното са автентични, но той не е разбирал от електроника. Нито пък е твърдял, че разбира. Вече в 30-те години с помощта на Хойланд всичко е било изчистено. Последния е бил много добър инженер – не може да се отрече, въпреки последвалия „принос”.

Разбира се, в тялото нещата са по сложни, но какво общо имаш ти с това? Къде са метрите, къде са нанометрите? Къде са твоите херци/килохерци и 1,6 – 1,8 МHz? Ако има методика за сградите (клетките) има ли методика как реагират мебелите (вирусите)? Не ми отговаряй. Огромни инвестиции за някаква разлика от няколко херца, при положение, че може да се варира малко честотно (за 1.604.000 с малко над 800 херца)?!

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#720 Мнение от VITAN »

DidoBoy написа:А ако излъчването е електромагнитно ще има ли лечебен ефект ? Ами на този въпрос самия д-р Райф отговаря положително.
Къде е това и как звучи от устата му на английски?
+ твоя трактовка или превод?

Публикувай отговор

Обратно към “NEW ORDER”