Звукова карта
Звукова карта
Някой има ли си идея от къде мога да се сдобия с тази http://www.turtlebeach.com/products/riviera/home.aspx звукова карта. В Пловдив съм питал на няколко места и я нямат!
- kromuilis
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
Мисля, че в България не се продава търтълбиич. Поне преди време като търсих в София нямаше никъде. Единственото, което тогава разбрах беше, че в щатите са чувствително по-евтини от колкото в Европа. Това разбира се е от значение при скъпите модели, защото търтълбиич имат такива.
Незнам за какво ще я използваш, но защо не се насочиш към creative? Аз си купих audigi2 zs от Мост компютърс, цената и беше към 120 лева, макар, че е старичък модел. Има 24 битов процесор в реално време и потдържа 24 битов звук на 192 khz при 7+1 канала. А това което мога аз да кажа за нея е, че свири наистина доста добре . Куплунзите на входовете и изходите са метални, жълтеникави.. Има естествено и по-нови, по-евтини модели на audigi, които стават идеално за музика и кино.
Незнам за какво ще я използваш, но защо не се насочиш към creative? Аз си купих audigi2 zs от Мост компютърс, цената и беше към 120 лева, макар, че е старичък модел. Има 24 битов процесор в реално време и потдържа 24 битов звук на 192 khz при 7+1 канала. А това което мога аз да кажа за нея е, че свири наистина доста добре . Куплунзите на входовете и изходите са метални, жълтеникави.. Има естествено и по-нови, по-евтини модели на audigi, които стават идеално за музика и кино.
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
192 КХц :-D
Това, дето съм го почернил, изобщо не го смятай за предимство, освен че става за писане на хартияkromuilis написа:Мисля, че в България не се продава търтълбиич. Поне преди време като търсих в София нямаше никъде. Единственото, което тогава разбрах беше, че в щатите са чувствително по-евтини от колкото в Европа. Това разбира се е от значение при скъпите модели, защото търтълбиич имат такива.

Всички претенции за 24 бита , че и на 192 КХц са пълни глупости! Това са супер-шит сигма-делта конвертори, които по-скоро цъкат със 128 или 256 овърсемплинг честота в мегахерцовия диапазон и комбинирано с оживения радиоефир в кутията на компа резултира в страхотни широкоспектърни шумове, добре видими с хубав осцилоскоп. Първо това не гарантира страшното изхвърляне за стойности на динамичния обхват 100 и кусур или 120 и незнам колко си децибела. Освен това сме обсъждали възможността да се постигне повече от 18 битова точност... не става със сегашните възможности за стабилизиране на тока или напрежението на референтния източник, необходими за DAC-a ...
Но ако търсиш многоканална карта, нямаш избор ... ще трябва да се примириш с подобни...
Ако държиш на стерео, ... има много по-добри възможности...
- kromuilis
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
Аз само си позволих да приведа някои от данните за тази карта, дадени от производителя. Нищо не съм мерил с уред, пък и я ползвам само стерео и със сигурност никога не съм и пускал носител с такива параметри, които тя да може да оправдае. Единственото, което си позволих да изразя като мнение е, че свири добре, и че може да свърши работа на човека, тъй като не знам да се продава turtlebeach у нас.
Ако споделите някаква конкретна алтернатива (най-вече за стерео възпроизвеждане)), аз мисля, че ще бъде интересно както на мен, така и на други.
Ако споделите някаква конкретна алтернатива (най-вече за стерео възпроизвеждане)), аз мисля, че ще бъде интересно както на мен, така и на други.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Алтернатива
Свържи се с Теодор Айнаджиев тук в сайта и виж с какво ще се сдобиеш за 30 лв 
Ще си направиш сам захранване и ще имаш много добър стерео - USB звукоизточник за много добра цена.

Ще си направиш сам захранване и ще имаш много добър стерео - USB звукоизточник за много добра цена.
- kromuilis
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
Не че това има вече значение за някого, но като сме започнали да го обсъждаме, аз говоря за audigi 2 zs full pack, да не се бърка с audigi 2.
Не знам какво е аудио джи 2.
Азз съм взел моята не заради 7+1то, даже не и заради качеството на звука толкова, а защото беше относително приемлив вариант на качествен, макар и не професионален саундбластер, който поддържа саунд фонт банки.
Колкото до звука, верно е, че това е въпрос на личен усет, аз не съм заклет почитател на акустичната музика и харесвам по-твърдия саунд. Онзи ден слушах Fish - the 13th star, на flac, през същия този несъвършен креатив, през еднотактен Стелт и колони цервин вега. Имах всички онези приятни усещания за 3d сцена, за обемност на картината, за реалистичност, за по-горе, по долу, в дълбочина, че и даже за звуци идващи зад гърба ми.
Не ползвам никакви настройки.
Не съм слушал и x-fi extreme, за това не мога да го коментирам.
Смятам обаче да чуя dac-а на Теодор, въпреки 0.55те му волта на изхода, защото уважавам мнението на всички онези, дето са писали за него, пък и уважавам усилието на човек да създаде нещо по-добро сам.
Човека, дето пусна темата си мълчи, дано да сме му били полезни...
Не знам какво е аудио джи 2.
Азз съм взел моята не заради 7+1то, даже не и заради качеството на звука толкова, а защото беше относително приемлив вариант на качествен, макар и не професионален саундбластер, който поддържа саунд фонт банки.
Колкото до звука, верно е, че това е въпрос на личен усет, аз не съм заклет почитател на акустичната музика и харесвам по-твърдия саунд. Онзи ден слушах Fish - the 13th star, на flac, през същия този несъвършен креатив, през еднотактен Стелт и колони цервин вега. Имах всички онези приятни усещания за 3d сцена, за обемност на картината, за реалистичност, за по-горе, по долу, в дълбочина, че и даже за звуци идващи зад гърба ми.
Не ползвам никакви настройки.
Не съм слушал и x-fi extreme, за това не мога да го коментирам.
Смятам обаче да чуя dac-а на Теодор, въпреки 0.55те му волта на изхода, защото уважавам мнението на всички онези, дето са писали за него, пък и уважавам усилието на човек да създаде нещо по-добро сам.
Човека, дето пусна темата си мълчи, дано да сме му били полезни...
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Това че е бил ОК звука не означава че с друга карта няма да е по-добре. Ако беше от Варна можеше да сравним напудрения Криейтив с Търтълбийч и М-Аудио ..kromuilis написа:Не че това има вече значение за някого, но като сме започнали да го обсъждаме, аз говоря за audigi 2 zs full pack, да не се бърка с audigi 2.
...
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка: