Къде в BG мога да уча више със специалност аудио техника
Къде в BG мога да уча више със специалност аудио техника
Здравейте колеги!Тази година свършвам 13 клас в монтанския електротехникум от няколко години вече професионална гимназия и мисля да подхващам више.Учех радио и телевизионна техника,но голямата ми страст е аудиото!Голямото ми желание е да стана инженер в тази област и да го работя след това.Въпроса ми е къде в България има више учебно заведение предлагащо нещо свързано с аудио техниката?Не от сорта на електроника или телекомуникационна техника, последната даваща възможност да се специализира 3-тата година аудио и видео техника!Съгласен съм на електроакустика или нискочестотна техника!Горе-долу все това си е!Пускам темата в аудио форумите понеже знам,че тук има много инженери и хора занимаващи се сериозно с аудио техника,които биха могли да ме напътят.Благодаря ви предварително
- Fenkiller
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Във Варна в Техническия няма такава специалност! Може би за съжаление макар че като познавам преподавателите там няма и смисъл.
За другите градове с технически ВУЗ-ове нека кажат другите дето са учили там.
Това не ти пречи да учиш сам ако имаш желание , и да се развиваш!
Успехи!

За другите градове с технически ВУЗ-ове нека кажат другите дето са учили там.
Това не ти пречи да учиш сам ако имаш желание , и да се развиваш!
Успехи!

Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !
- Boris Antipov
- има известен опит
- Обратна връзка:
- Toni Nikolov
- има известен опит
- Обратна връзка:
- Vasil Nikolov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
1.ñðàâíåíèå ñ äðóãèòåVasil Nikolov написа: Äà íàé äîáðîòî å.
2.â Áúëãàðèÿ
3.àêî å 1960-òà áàçàòà å ñâðúõìîäåðíà
4.ìíîãî ñå ñïîðòóâà /è ñ ÷àøêàòà/
5. 4-òè êóðñ ìîæå äà òè ñå íàëîæè äà ðàáîòèø ñ ïîÿëíèê

áèáëèîòåêàòà å ìíîãî áîãàòà, íî êàòî çíàåø êàê ñå âçåìàò èçïèòèòå , òåçè ìèñëè çà ïîñåùåíèåòî è ñå èçìåñòâàò îò àëêîõîë êîéòî ïðèèæäà â íåîãðàíè÷åíè êîëè÷åñòâà

äâà âúïðîñà âúëíóâàò êàíäèäàò-ñòóäåíòà â ÒÓ
1. çàùî ìåæäó÷àñèÿòà â ÒÓ ñà òîëêîâà êðàòêè è îãðàäèòå íà ÓÍÑÑ òîëêîâà âèñîêè
2. çàùî ïîêðèâèòå íà ÒÓ ñà ïëîñêè

-
- има опит
- Обратна връзка:
D.Kolev
Така си е, така си е
Бих казал че нашите преподаватели в Пловдив не са лоши, но аудиотехника няма... едвали и ще има...
Според повечето преподаватели, няма голямо бъдеще... според тях де....
Аз се занимавам с лазерна техника... да има бъдеще... иначе може да се позанимаваш и с микропроцесори при Бат Бойко
няма да ти е добре, но добри пари се вадят....
Така си е, така си е

Бих казал че нашите преподаватели в Пловдив не са лоши, но аудиотехника няма... едвали и ще има...
Аз се занимавам с лазерна техника... да има бъдеще... иначе може да се позанимаваш и с микропроцесори при Бат Бойко

-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- mano
- има опит
- Обратна връзка:
един съвет и от мене :
висшето образование в ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!!
При толкова много и некадърни висшисти, няма да ти е приятно ако някога някъде кандидатстваш за работа и ти бъде отказано с мотива "само за висшисти", за сметка на някой който е учил 10 години да вземе 4 но... (доста често срещано).
ТУ няма да те направи специалист в дадена област(аудио). Ще ти даде друг поглед върху нещата, доста теоретичен, доста нучен. (може би прекалено). Със сигурност няма да те научи да работиш с поялник. Но и след техникум по електроника няма и да ти трябва.
ТУ София е най-добрия избор.
толкова от един доскорошен студент.
висшето образование в ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!!
При толкова много и некадърни висшисти, няма да ти е приятно ако някога някъде кандидатстваш за работа и ти бъде отказано с мотива "само за висшисти", за сметка на някой който е учил 10 години да вземе 4 но... (доста често срещано).
ТУ няма да те направи специалист в дадена област(аудио). Ще ти даде друг поглед върху нещата, доста теоретичен, доста нучен. (може би прекалено). Със сигурност няма да те научи да работиш с поялник. Но и след техникум по електроника няма и да ти трябва.
ТУ София е най-добрия избор.
толкова от един доскорошен студент.
- Vasil Nikolov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Нашите преподаватели в Пловдив са пълен шит отвсякъде в сравнение със софийските.ТУ Пловдив означава турски университет, защото там повече се слуша да се говори на турски език отколкото български и е пълно със селяни ,които и те не знаят за какво са там.Подържам всичките му сгради вкл. и общежитието и знам много добре за какво става въпрос.vankata_r написа:D.Kolev
Редовно виждам третокурсници, които продължават да натискат бутона на асансьора, въпреки че свети за заето и си мислят че ще дойде по бързо.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
До колкото знам в НБУ (Нов Български Университет) има специалност,свързана с аудио-видео.
Да,да....знам,че е далеч от нивото на който и да било друг техн. университет,но пък има мат. база,която при наличието на желание у обучаващия се,може да допринесе много за развитието му в избраната област.
П.П. Имам 2-ма приятели в НБУ и по мое мнение да учиш там е загуба на време,но всеки сам решава.
Поздрави!
Да,да....знам,че е далеч от нивото на който и да било друг техн. университет,но пък има мат. база,която при наличието на желание у обучаващия се,може да допринесе много за развитието му в избраната област.

П.П. Имам 2-ма приятели в НБУ и по мое мнение да учиш там е загуба на време,но всеки сам решава.

Поздрави!

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
...грешиш , познавам човек завършил и НБУ и Климент Охридски и 2-рия отдавна не е това което беше , същия човек в момента завършва Оксфорд и със сигурност знае как стоят нещатаRumen Zografov написа:До колкото знам в НБУ (Нов Български Университет) има специалност,свързана с аудио-видео.
Да,да....знам,че е далеч от нивото на който и да било друг техн. университет.![]()