Имам огромното желание да отворя тази тема за да споделя опита си от днешното слушане на два усилвателя на Момчил Дамянов, предоставени от момче на име Ивайло Петков /да ме извини ако има акаунт във форума/ и Ангел Миланов. Гостуваха ми днес за няколко часа. Усилвателите си свирят, но фокуса на темата е не върху тях, а върху един апарат, който Ангел извади на края на слушането и нарече "ВИРТУАЛНА ЗЕМЯ". Апаратът представляваше малка черна кутия с грижливо залепени две 9Волтови батерии отгоре и два изхода. Попитах го дали не възнамерява с това устройство да направи виртуално Земно кълбо, при което той ми отговори, че на системи, които са включени в мрежа без 3ти заземяващ проводник, в звученето има подобрение. Приех нещата на шега и му казах, че в моя дом има заземяващ проводник. Отговора беше: "Значи е твърде възможно да няма промяна в звученето, но нека все пак опитаме". Нямах избор и склоних като в резултат никой не чу нищо, въпреки че опитахме и през двата изхода. Наложи се да подам отвертка на възрастния господин, който набързо разглоби кутията за да ме увери в истинността на 3те кондензатора които се оказаха вътре в паралел като в паралел му разкрих шегата си, че мрежовото напрежение в дома ми няма трети проводник и му показах клемите за да се увери.
Вероятно е тази тема да е за раздел "Кошче", но бях изключително изумен и реших да споделя. Ако някой се е срещал с подобно устройство, нека изкаже мнение

Павел