Като кисело, навлизащо в сферата грозде, бих искал да споделя моите впечатления от хорновия звук.
Първо бях на гости при Rumen Suvandjiev. Много умен, приятен и гостоприемен човек, посещението ми мина доста приятно. Хорните, заедно с ламповите му усилватели изключително ми харесаха и като цяло прекарах много добра "аудиофилска сесия", за което съм много благодарен.
Преди няколко дни посетих Гицов, с една единствена цел - прослушване и закупуване на хорничките му с Фе107Е
http://s8.postimage.org/ynztru1ox/DSC04917.jpg , правени по лоу кост проекта на Даниел Петров.
Трябва да кажа, че тези хорни вадят звук!! Е, може и да ги няма в свръх високите, но за тези пари са просто подарък. Купих ги!
Но имаше един единствен проблем, който не знам на какво се е дължал - дали заради факта, че не чувствам като у нас или защото хорните имат различно звучене? Просто имах странно усещане - звукът беше готин, но не ме грабваше.
Свързвайки хорните вкъщи на
!!бюро!! с посредствени кабели, усилвател и ДАК, в началото ми беше странно, първите два часа да кажем... Слушах ги на доста слабо SPL
След няколко часа почивка ги пуснах отново и... СЯКАШ магия ме удари! Просто изведнъж харесах "хорновия" звук. И сега с всеки изминал час го харесвам все повече и повече. Дано този период се задържи колкото се може по-дълго
Впечатлен съм от следните факти:
-дори слабо да свирят, картината е толкова вярна, че понякога няма нужда да усилвам. Освен това не мога да си обясня как дават илюзията, че свирят слабо, се чуват отдалече.
-звукът сякаш с лекота изпълва стаята и е различен - изпъкват дори и най-малките детайли
Проблемът е, че тези хорни ме заразиха сериозно

. Сега в главата са ми бъдещи проекти за стойки, лампови сингъл енди, ъпгрейд на ДАК-а и какво ли още не.. Вие сте виновни!
Следващо бъдещо прослушване, което желая - синия хап
Поздрави на поканилите ме за аудио сесиите, както и на всички останали!