Въпрос относно подобряване на Jamo Sat 300 II
- Димитър Д.Димитров
- чете
- Обратна връзка:
Въпрос относно подобряване на Jamo Sat 300 II
Искам да попитам дали има начин да се подобри звука на тези колонки понеже свирят не мн.приятно ,да не кажа даже че си свирят гадно ...
Мъдреците си измислят свои мисли, глупците ги разпространяват.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Re: Въпрос относно подобряване на Jamo Sat 300 II
Щом свирят гадно, няма смисъл да се занимаваш с тях. Продай ги и задели пари за нещо, което си струва.
- Димитър Д.Димитров
- чете
- Обратна връзка:
Тоест въпреки голямото ми желание да ги подобря,начин няма ...така ли :(:( Най-гадното е че трудно бих могъл да заделя каквито и да е средства за новичи на този етап,и мислех че има някъкъв начин да ги оправя ... но мисля да се доверя на вас понеже,не вие питате мен,а аз вас ...
Благодаря, и все пак ако някои друг може да предложи нещо ще съм още по благодаря ....пък бирата от мен-колко му е
Благодаря, и все пак ако някои друг може да предложи нещо ще съм още по благодаря ....пък бирата от мен-колко му е
Мъдреците си измислят свои мисли, глупците ги разпространяват.
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Прочети ми моля те отново поста. Щом свирят ГАДНО, значи няма смисъл - не че не може.
Ако имаш много време и ти се занимава, може би ще може да подобриш звука чрез:
С малко пари и труд може да се направят прилични колонки - в сайта има куп проекти, с говорители за общо 100 лева. Примерно TL с Visation BG20, малък,средeн TL с Visation FRS8, хорни с Visation FR10/13 и т.н.
Дали те си заслужават - зависи колко време(труд) и пари ти се отделят.
Аз бих правил колонки с Fostex нагоре. T.e. да кажем 150-220 лева минимум за говорители и материал за колоните за 50-100.
Ако имаш много време и ти се занимава, може би ще може да подобриш звука чрез:
- Промяна на филтрите - смеяна с добри
Промяна на кутията - удебеляване, оребреяване
Промяна на демпфането - добавяне / оптимизиране
Промяна на порта ако има - премахване, промяна, смяна
С малко пари и труд може да се направят прилични колонки - в сайта има куп проекти, с говорители за общо 100 лева. Примерно TL с Visation BG20, малък,средeн TL с Visation FRS8, хорни с Visation FR10/13 и т.н.
Дали те си заслужават - зависи колко време(труд) и пари ти се отделят.
Аз бих правил колонки с Fostex нагоре. T.e. да кажем 150-220 лева минимум за говорители и материал за колоните за 50-100.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Сигурно има много начини за подобрение. Но май всичките ще излязат по-скъпи от нови, по-хубави колонки.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
За съжаление натам отиват нещата.Димитър Д.Димитров написа:Тоест въпреки голямото ми желание да ги подобря,начин няма ...
Лично аз съм опитвал на няколко пъти по молба на мои приятели да подобрявам Jamo и след преглед как са направени, съм се отказвал. Нивото на говорителите определя класа на самата тонколона. Промяната на филтъра или ъпгрейда на частоте му с по-добри със сигурност ще донесе малко подобрение, но доколко това ще си струва труда...