Проблем със стар еквалайзер.

Съобщение
Автор
Аватар
DARGON
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

Проблем със стар еквалайзер.

#1 Мнение от DARGON »

Здравейте ! Имам проблем от скоро с еквалайзера си. Значи еквалайзера е руски Прибой 014С Бая е стар.. ,но върши отлична работа ! Звука е доста добър, но от скоро.. като овилича .. започва да пука.. явно от вибрацийте които се получават.. татко го отвори.. побазика го.. и се оказа ,че е от копчето с което се превключва от тунер на Tape 1,2 като се размести се оправя.. и след това отново се прецаква.. Закарах го на "майстор" някаф дядка дето уж управял такава техника.. та той каза ,че се било откачило .. и ,че го оправил.. ,но дори след "ремонта" отново като се овиличи започва да се чува това пукане.. понякога става толкова силно ,че се включва защитата на усилвателя ми. Та въпроса ми е има ли шанс това да се оправи или трябва да си търся нов ? И ако си потърся някой нов еквалайзер.. дали ще се чува също толкова добре (предполагам да все пак този е бая стар..) И ако може да ме ориентирате към какво да се насоча .. какво да търся.. нещо на по-приемлива цена.. Благодаря предварително !

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Проблем със стар еквалайзер.

#2 Мнение от Stefan Stefanov »

Изхвърли го и повече не използвай еквалайзер, ако искаш добър звук!

Аватар
DARGON
Обратна връзка:

#3 Мнение от DARGON »

Ами този май верно ще трябва да го изхвърля ,но това за добрия звук.. някак си не върви. Всмисъл.. пробвах да свържа усилвателя към комютъра директно, но звука е Ужасен.. просто нито високите са както трябва нито басс-а когато удари на бас.. се заглушават високите и отгоре на всичко самия бас е някакъв изкривен .. не-плътен..

Има 1 оферта за еквалайзер на Universum има 2 по 9 чистоти .. (т.е. за всеки канал по 9) трябва само да питам коя е най-високата и ниска чистота.. И какво мислите дали ще изкара добър звук. ?

Stefan Stefanov@ Казваш да не си взимам еквалайзер.. имаш ли някое друго предложение с какво да подобря звука си ? Само не ми обяснявай ,че трябва да продам всичко което имам и да си купя Хоум Синема.. Благодаря предварително!

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Nanko Rusev »

Не каза каква ти е техниката.

Проблема със звука който имаш е заради един от следните компоненти в системата ти, а много вероятно и от всички взети заедно:
  • източник - звукова карта
    interconnect кабел
    усилвател
    колонен кабел
    колони
    стая
Като те кефи с еквалайзер - пусни си един от плеъра, нали си на компютър, без пари е :mrgreen:
DARGON написа:.... Само не ми обяснявай ,че трябва да продам всичко което имам и да си купя Хоум Синема...
Това надявам се никога няма да се случи в този сайт 8)

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Stefan Stefanov »

Stefan Stefanov@ Казваш да не си взимам еквалайзер.. имаш ли някое друго предложение с какво да подобря звука си ? Само не ми обяснявай ,че трябва да продам всичко което имам и да си купя Хоум Синема.. Благодаря предварително!
Напротив, продай това, което не свири (може и да е всичко) и си купи свиреща система!
Обикновено "Хоум Синема" не са такива.

По принцип добавянето на подобни устройства по пътя на сигнала никога не го подобрява, а само го разваля по един или друг начин.

Аватар
DARGON
Обратна връзка:

#6 Мнение от DARGON »

от компа еквалайзера е пасивен той намаля останалите чистоти .. а не овиличава желаните.. затова просто не става .. С руската машина баса е с ПЪТИ по-плътен от колко само на усилвател!

Пътя съм го проверил.. мислех ,че е от кабели ,но проблема се оказа точно в копчето на еквалайзера..

Ок благодаря ви много. Значи най-вероятно ще се ориентирам към този на UNIVERSUM :) (усилвателя ми е професионален крайно стъпало и няма корекций на сигнала.. затова ми трябва еквалайзер..)

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Stefan Stefanov »

Еквалайзера не отстранява проблема, а го замазва.
Но избора си е твой.
Ходи послушай някоя прилична система, стига да имаш желание, разбира се.

Аватар
DARGON
Обратна връзка:

#8 Мнение от DARGON »

слушал съм.. с еквалайзер звука става наистина перфектен (поне с този еквалайзер..) Сега да видим като си взема нов да не стане няква простотия..

Другия ми проблем в стаята е... ,че не мога да направя добра акустика.. стаята ми е точно квадрат.. и .. сега съм врътнал тонклоната така ,че да се чува добре на бюрото ми (тъй като слушам само с 1 тонклона :lol: ) а в центъра на стаята е Ужасно.. и нз как да го направя.. а опр. нямам пари да харча за музика вече.. при положение ,че скоро ще трябва да оборудвам кола с уредби .. :/

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Stefan Stefanov »

Явно не си слушал.

Публикувай отговор

Обратно към “Всички останали въпроси”