Грамофон GRUNDIG

Съобщение
Автор
lz1aw
чете
Обратна връзка:

Грамофон GRUNDIG

#1 Мнение от lz1aw »

Здравейте,

Имам стар грамофон Grundig. Той е в шкаф с радио. Радиото работи, но не съм сигурна за грамофона. Много ми се иска да го реставрирам. На външен вид изглежда много запазен.

Може ли да ми дадете идея, къде къде поправят такива грамофони. Ще е много жалко да се изхвърли, а и имам доста стари ценни плочи.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Stefan Stefanov »

Старите плочи не ги пускай на стар грамофон (с кристална доза), защото ще се повредят.
За реставриране може би някой от четящите тук ще има идея.

lz1aw
чете
Обратна връзка:

#3 Мнение от lz1aw »

Stefan Stefanov написа:Старите плочи не ги пускай на стар грамофон (с кристална доза), защото ще се повредят.
За реставриране може би някой от четящите тук ще има идея.
Това значи ли, че дори да ми поправят грамофона, не е препоръчително да пускам плочите, които имаме. Те са от времето на баба ми, но са абсолютно запазени.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от velinski »

Свържи се с DDB (Огнян) от форума, той ще ти помогне

Аватар
ortho
има опит
има опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от ortho »

nasty написа:
Stefan Stefanov написа:Старите плочи не ги пускай на стар грамофон (с кристална доза), защото ще се повредят....
Това значи ли, че дори да ми поправят грамофона, не е препоръчително да пускам плочите, които имаме. Те са от времето на баба ми, но са абсолютно запазени.
Означава, че е по-добре да се огледа състоянието на грамофона ти, да се сложи ако се налага подходяща доза/игла и да си пазиш хубавите запазени стари плочи много добре, защото са много ценни и все по трудно заменими/намираеми.
dr.ivo

Счупеното носи щастие !

Публикувай отговор

Обратно към “Всички останали въпроси”