Здравейте,
Имам стар грамофон Grundig. Той е в шкаф с радио. Радиото работи, но не съм сигурна за грамофона. Много ми се иска да го реставрирам. На външен вид изглежда много запазен.
Може ли да ми дадете идея, къде къде поправят такива грамофони. Ще е много жалко да се изхвърли, а и имам доста стари ценни плочи.
Грамофон GRUNDIG
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Това значи ли, че дори да ми поправят грамофона, не е препоръчително да пускам плочите, които имаме. Те са от времето на баба ми, но са абсолютно запазени.Stefan Stefanov написа:Старите плочи не ги пускай на стар грамофон (с кристална доза), защото ще се повредят.
За реставриране може би някой от четящите тук ще има идея.
- ortho
- има опит
- Обратна връзка:
Означава, че е по-добре да се огледа състоянието на грамофона ти, да се сложи ако се налага подходяща доза/игла и да си пазиш хубавите запазени стари плочи много добре, защото са много ценни и все по трудно заменими/намираеми.nasty написа:Това значи ли, че дори да ми поправят грамофона, не е препоръчително да пускам плочите, които имаме. Те са от времето на баба ми, но са абсолютно запазени.Stefan Stefanov написа:Старите плочи не ги пускай на стар грамофон (с кристална доза), защото ще се повредят....
dr.ivo
Счупеното носи щастие !
Счупеното носи щастие !