Здравейте! Съвет при избор на истински СД плеър

Съобщение
Автор
pavelvasilev

Здравейте! Съвет при избор на истински СД плеър

#1 Мнение от pavelvasilev »

Здравейте,питането ми е към професионалистите тук :) искам да купя нов СД плеър само за музика обикновените СД формати БЕЗ двд,мп3 и т.н. Засега съм се ориентирал към harman/kardon като марка.? .благодаря предварително за съветите ви!
Да допълня става въпрос за нещо наистина качествено а не от тези за по 50-100-тина левчета!

Аватар
Alexander Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Alexander Gekov »

Здравей,
Извини ме, че се намесвам в темата ти, тъй като съм далеч от "професионалистите"... Потърси, имаше една много хубава тема тук в която се говореше как плейър, произведен в средата на 80-те години, отнесъл без особено притеснение, плейър на известна хай-енд марка за няколко хиляди лева. Естествено че, въпросният плейър е бил основно модифициран, но мисълта ми е, че на твое място бих инвестирал в някоя по-стара машина от висок клас (например някое Сони с TDA1541 или Burr Brown 56/8) и бих се доверил на Аспарух, да я изкорми и преправи :twisted:

Прочети това....
Много е показателно какво има под капака на новите и скъпи аудио машини....

Успех.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Alexander Gekov написа:Прочети това....
Много е показателно какво има под капака на новите и скъпи аудио машини....
Прекрасно четиво за търговците на "маркова" аудио техника, напъплили напоследък форумите тук...

Аватар
nikikoz
има опит
има опит
Обратна връзка:

Моето лично мнение

#4 Мнение от nikikoz »

Присъединявам се към написаното от Александър. Пропоръчвам Филипс CD 960, ползвам съм го...много добър звук и най-важното има много "материал" за ъпгрейд. DAC/а е 1541 а транспорта е CDM 2

pavelvasilev

Благодаря за ценния материал

#5 Мнение от pavelvasilev »

Много благодаря за ценния материал който ми дадохте да прочета, сега разбирам на колко светлинни години е разликата между в случая Vincent CD-S6 и сегашните сд двд-та които вътре има едва ли не само диодче с сравнение с Vincent-а.
Дали е възможно да го намеря въпросното сд тук в бг или трябва да обикалям по оказионите :?: :idea:

Аватар
nikikoz
има опит
има опит
Обратна връзка:

ето ти малко инфо

#6 Мнение от nikikoz »

ето ти малко инфо:
http://www.lark-bg.com/cd/cd.html
Има интересни плеъри (например Маранц 65)
виж това: http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... 9%F7%E5%E2
Можеш да звъннеш на 0899167486 Христо, при него има един хубав Денон а може да ти намери и нещо друго.
Най важното е да не бързаш а да търсиш това което си заслужава. Успех

pavelvasilev

#7 Мнение от pavelvasilev »

Намерих въпросния плеър препоръчан ми от вас Vincent CD-S6 в един магазин намиращ се до гърба на спортната палата,ще ходя да го прослушам да видя дали си заслужава за цената си от 2500 лв
Все още приемам съвети и препоръки :)

Аватар
nikikoz
има опит
има опит
Обратна връзка:

нещо не си разбрал ми се струва

#8 Мнение от nikikoz »

май че не си разбрал какво е написано, не ти се препоръчва да купуваш тоя плеър ами точно обратното..според мен

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Rumen Suvandjiev »

pavelvasilev написа:Намерих въпросния плеър препоръчан ми от вас Vincent CD-S6 в един магазин намиращ се до гърба на спортната палата,ще ходя да го прослушам да видя дали си заслужава за цената си от 2500 лв
Все още приемам съвети и препоръки :)
Прочети внимателно статията, а ако не знаеш добре английски, помоли някой да ти я преведе!
Въпросният Vincent CD-S6, за който се каниш да дадеш 2500 лв е китайски боклук, изпълнен по неграмотна схема, пълен с части - менте. Никой не ти го е препоръчвал - статията е именно да предпази такива като теб от "данък глупост"!

pavelvasilev

Изложих се...

#10 Мнение от pavelvasilev »

:oops: Знам малко английски и явно наистина не съм разбрал :oops: изложих се :oops:
Добре че ми казахте останах с пвпечатление за обратното че едва ли не е най-доброто решение :oops:
Ще накарам мой приятел да ми го преведе всичко и точно за да знам от какво да се предпазя при покупка на качествено сд

pavelvasilev

#11 Мнение от pavelvasilev »

Какво мислиш за CD harman/kardon? цената му е около 700 лв

Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Angel Gekov »

Тук май настана голямо объркване. Ще се опитам да обобщя препоръките, за да е всичко пределно ясно:
1. НЕ купувай въпросния плеър (освен ако не искаш да се наслаждаваш на красивия дизайн);
2. Ако искаш да купиш нов добър плеър ти трябват много пари;
3. Ако искаш добър плеър на добра цена - потърси на старо предложените ти модели;
4. Ако се затрудняваш в избора "на старо" помоли някой да те консултира - в случая, най-добре би било това да е човекът, който ще прави евентуалният мод след покупката.

Успех.

pavelvasilev

#13 Мнение от pavelvasilev »

Angel Gekov написа:Тук май настана голямо объркване. Ще се опитам да обобщя препоръките, за да е всичко пределно ясно:
1. НЕ купувай въпросния плеър (освен ако не искаш да се наслаждаваш на красивия дизайн);
2. Ако искаш да купиш нов добър плеър ти трябват много пари;
3. Ако искаш добър плеър на добра цена - потърси на старо предложените ти модели;
4. Ако се затрудняваш в избора "на старо" помоли някой да те консултира - в случая, най-добре би било това да е човекът, който ще прави евентуалният мод след покупката.

Успех.
Благодаря за изчерпателния отговор точно това исках да чуя,ще ви кажа щом се спра на определено сд.

Публикувай отговор

Обратно към “Всички останали въпроси”