помощ за трансфорамтор

Съобщение
Автор
Аватар
marto_el
чете
Обратна връзка:

помощ за трансфорамтор

#1 Мнение от marto_el »

Здравейте,
незнам дали тук е мястото, но имам един въпрос. Значи купил съм няколко китчета на неомонтана 2 кита 2х40В и един 1х70В които ще са за озвучението във вилата(неисках да купя нещо особенно защото може да се открадне а за усилвателите няма да ме е яд )и засега китчетата ще стоят в кутия от захранване на компютър, дотук добре всичко 6, но като дойде време за трансформатора излезе, че ще ми трябва 12V на около 10А на 250 вата, а това е горе долу трансфорамтор на електрожен :lol: :lol: (като размери) трябва и да има решение с по малък, усилвателите от 1000 вата нямат такива големи трансфорамтори :roll:
трябва и да има друг на4ин да стане работата
П.П. неразбирам много от тези трансфорамтори а усилвателите са готови монтирани само трябва да му се постави трансфорамтора.И ако може да не се смеете много на глупостите ми :oops: мерси предварително :)

Аватар
Vasil Nikolov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: помощ за трансфорамтор

#3 Мнение от Vasil Nikolov »

marto_el написа: П.П. неразбирам много от тези трансфорамтори
Да личи си, че не разбираш, но човек не може да знае всичко. 12V на 10А не е електрожен и не е с огромни размери, имам такъв тороидален, ако те интересува пиши ми на лично.

Linko

#5 Мнение от Linko »

Китчето на 2х40W видя ли на колко ома товар отговаря (т.е. колоните с какво съпротивление да са)? Трансформатора от ЗАХРАНВАНЕТО не е толкова голям и не е проблем. Проблемът е как да си конструираш цялото захранване и да приложиш правилните елементи в него: Грец, големи филтрови кондензатори и стабилизатор на подходящия ток. Стабилизатора е по-сложничък за изпълнение! Ама щом ще ти е за вилата-пробвай и без стаб :) пак ще свири...[/list]

Аватар
sanitara16
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#6 Мнение от sanitara16 »

marto_el написа:Здравейте,
незнам дали тук е мястото, но имам един въпрос. Значи купил съм няколко китчета на неомонтана 2 кита 2х40В и един 1х70В които ще са за озвучението във вилата(неисках да купя нещо особенно защото може да се открадне а за усилвателите няма да ме е яд )и засега китчетата ще стоят в кутия от захранване на компютър, дотук добре всичко 6, но като дойде време за трансформатора излезе, че ще ми трябва 12V на около 10А на 250 вата, а това е горе долу трансфорамтор на електрожен :lol: :lol: (като размери) трябва и да има решение с по малък, усилвателите от 1000 вата нямат такива големи трансфорамтори :roll:
трябва и да има друг на4ин да стане работата
П.П. неразбирам много от тези трансфорамтори а усилвателите са готови монтирани само трябва да му се постави трансфорамтора.И ако може да не се смеете много на глупостите ми :oops: мерси предварително :)
Вземаш едно захранване за компютър поне 250вата съединяваш черен и зелен кабел за да тъгне ,между черен и жълт слагаш кондензатор поне 4700мф /25волта и си закачаш китовете към кондензатора и си готов. Аз съм го правил, само че беше с два 70 -ватови и съм доволен.
Да знаеш ,че това 2х40 е 2х20 реално на 4 ома ,а 70-ватовото е 40-50вата на 4ома. Дано съм ти полезен.

Аватар
radev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от radev »

Не ти трябват никакви трафове :) Сега,намираш един стар акумулатор и зарядно,което ще ти е захранването за усилвателите.Но захрани китчетата през предпазители съответно 2х40-1.5А/1х70-3А за да ги предпазиш от повреда,доколкото разбирам системата ще е насипна.Внимавай с + и- да не ги объркаш,сложи им по едно радиаторче от процесор за охлаждане.Успех

Публикувай отговор

Обратно към “Всички останали въпроси”