Избор на най-висококачествен CD плеър?
- wlado88
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Избор на най-висококачествен CD плеър?
Добавям две изречения и аз отосно темата:Каквото и да си говорим и който и да ни препоръчва компонент било CD плеър, и ли друга част нужна за добрия звук на системата ни,нека не забравяме все пак, че става въпрос за нашата лична система и най-важно е тя на нас да се нрави както по- звук така и не на последно място визия.За това аз, както и много други преди мен искам да кажа хора "слушане му е майката".
Много трудно нещата се случват само с питане, каквото и да постигнем, то никога не е достатчно и е предпоследно по пътя към добрия звук.
Искам да помоля някои от модераторите на форума да оформят темата по подходящ начин така, че тя да послужи на всеки, спестяваки време и излишни въпроси.(Изхождам от прекрасните последни постове)
Относно модването на плеъри цената естественно както и качеството са съпаловидни от 100лв до 2500лв, е винаги може и още по.
Много трудно нещата се случват само с питане, каквото и да постигнем, то никога не е достатчно и е предпоследно по пътя към добрия звук.
Искам да помоля някои от модераторите на форума да оформят темата по подходящ начин така, че тя да послужи на всеки, спестяваки време и излишни въпроси.(Изхождам от прекрасните последни постове)
Относно модването на плеъри цената естественно както и качеството са съпаловидни от 100лв до 2500лв, е винаги може и още по.
- EmilRachev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Веско, има много верни неща, които си изписал, трябва да призная.
Но, явно с въпросите си тук съм създал една грешна представа за мен, не съм толкова бос в хай-фай техниката, точно обратното.
Аз съм 40 годишен, цял живот с това се занимавам, като съм почнал от детските си години, сменил съм десетки модели декове, усилватели, тонколони... страшно много техника е минала през мен, имам доста опит и изострен слух към качественното.
Лошото е, че до момента съм имал само транзисторни и интегрални усилватели, дак-ове примерно въобще не съм и докосвал...
Просто всичко до момента, което съм имал и слушал е било от по-евтини класове, по-ширпотреба или поне болшинството, с някои изключения.
Дойде обаче момента, в който ми се хареса ламповото звучене и реших да си направя такава система, тя разбира се иска качествен сигнал, а не евтино сд.
Затова и пуснах тази тема, като си представях, че има универсални решения за сд плеър, купуваш еди-кой си модел и въпроса приключва, оказа се че греша.
Универсално и харесващо се на всички устройство няма, просто си трябва да обиколя малко хора, да си харесам звучене и да си купя това, което съм харесал.
Работата е ясна, не виждам смисъл повече от тази тема, просто исках да събера информация за топ моделите на някои производители, но разбрах само това-онова за 1-2 модела.
Смятам темата за приключена, явно по интернет не се правят тия работи.
Но, явно с въпросите си тук съм създал една грешна представа за мен, не съм толкова бос в хай-фай техниката, точно обратното.
Аз съм 40 годишен, цял живот с това се занимавам, като съм почнал от детските си години, сменил съм десетки модели декове, усилватели, тонколони... страшно много техника е минала през мен, имам доста опит и изострен слух към качественното.
Лошото е, че до момента съм имал само транзисторни и интегрални усилватели, дак-ове примерно въобще не съм и докосвал...
Просто всичко до момента, което съм имал и слушал е било от по-евтини класове, по-ширпотреба или поне болшинството, с някои изключения.
Дойде обаче момента, в който ми се хареса ламповото звучене и реших да си направя такава система, тя разбира се иска качествен сигнал, а не евтино сд.
Затова и пуснах тази тема, като си представях, че има универсални решения за сд плеър, купуваш еди-кой си модел и въпроса приключва, оказа се че греша.
Универсално и харесващо се на всички устройство няма, просто си трябва да обиколя малко хора, да си харесам звучене и да си купя това, което съм харесал.
Работата е ясна, не виждам смисъл повече от тази тема, просто исках да събера информация за топ моделите на някои производители, но разбрах само това-онова за 1-2 модела.
Смятам темата за приключена, явно по интернет не се правят тия работи.
Мониторът ви е прашен отвътре?
За автоматично почистване, моля кликнете ТУК
- Veselin Krachunov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Толкова по-добре, наборе. Това означава, че ще ти трябват точно няколко слушания, за да се ориентираш в нещата. Когато имаш възможност - добре дошъл си. Но по нета наистина не става.EmilRachev написа:Аз съм 40 годишен, цял живот с това се занимавам, като съм почнал от детските си години, сменил съм десетки модели декове, усилватели, тонколони... страшно много техника е минала през мен, имам доста опит и изострен слух към качественното.
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
.....Аз съм 40 годишен, цял живот с това се занимавам, като съм почнал от детските си години, сменил съм десетки модели декове, усилватели, тонколони... страшно много техника е минала през мен, имам доста опит и изострен слух към качественното.
.....един вид си се въртял в кръг и е време да излезнеш от него.Лошото е, че до момента съм имал само транзисторни и интегрални усилватели, дак-ове примерно въобще не съм и докосвал...
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
При всички положения щом музиката е от СД минава през DAC (Digital to Analog Converter) или на български (ЦАП - Цифрово Аналогов Преобразувател ) нали от цифров сигнал трябва да стане аналогов за да влезе в усилвателя. Така, че всеки СД плеър има ДАК. Решението да отделиш ДАК-а от оптиката на СД-то, според доста аудиофили, е жизнено важно за добрия звук, по същата причина се правят и моно блоковете на усилвателите. Не си представяй един мод само като замяна на части с по-добри, почти винаги дълбокия мод сменя и цялостната концепция в СД-то, това е и ноу-хау на човека, който прави мода. Имай предвид, че за да стигне до тази концепция въпросният човек е изминал дълъг път на експерименти, грешки и проби и според мен е честно от наша страна (визирам себе си и хората като мен, които не разбират от техника толкова) да отдадем заслуженото за положения труд, в случай като този просто да си платим... 2К+ лв ...
Всичко това го казвам само за да подкрепя Веско и да обясня защо цената според мен е такава ... Пък и като се замисли човек, тези пари се дават един път, не е като абонамент за кабелна телевизия всеки месец
, а музиката изсвирена от подобна машина можеш да слушаш дълги години ...
ДА И ОЩЕ НЕЩО, КОЕТО ЩЯХ ДА ЗАБРАВЯ - СЛУШАНЕТО МУ Е МАЙКАТА както се каза по-горе ...
Всичко това го казвам само за да подкрепя Веско и да обясня защо цената според мен е такава ... Пък и като се замисли човек, тези пари се дават един път, не е като абонамент за кабелна телевизия всеки месец

ДА И ОЩЕ НЕЩО, КОЕТО ЩЯХ ДА ЗАБРАВЯ - СЛУШАНЕТО МУ Е МАЙКАТА както се каза по-горе ...
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

CHE
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!
- EmilRachev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Бориславе, ти ми изясни доста работи, оказа се, че дак-а е точно това, което си и мислех...
Добре, а примерно, ако си взема някой добър плеър, но не свири добре според мен, не може ли да му изкарам отзад от цифровия изход сигнал, да го прекарам през външен дак и оттам вече готовия аналогов сигнал да го вкарам в усилвателя.
Предполагам, че мога и това е идеята...
И друго - ако използвам външен дак по описания начин, налага ли се задължително отвътре пак да се правят модификации, че да свирне както трябва?
Говоря примерно за свестен дак, изработен от Етераудио.
Моля, дайте мнение, че с даковете не съм в час, ама хич.

Добре, а примерно, ако си взема някой добър плеър, но не свири добре според мен, не може ли да му изкарам отзад от цифровия изход сигнал, да го прекарам през външен дак и оттам вече готовия аналогов сигнал да го вкарам в усилвателя.
Предполагам, че мога и това е идеята...
И друго - ако използвам външен дак по описания начин, налага ли се задължително отвътре пак да се правят модификации, че да свирне както трябва?
Говоря примерно за свестен дак, изработен от Етераудио.
Моля, дайте мнение, че с даковете не съм в час, ама хич.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Как така ще е добър плейър, пък няма да свири добре?EmilRachev написа:Добре, а примерно, ако си взема някой добър плеър, но не свири добре според мен, не може ли да му изкарам отзад от цифровия изход сигнал, да го прекарам през външен дак и оттам вече готовия аналогов сигнал да го вкарам в усилвателя.
Несвиренето може да се дължи на много неща, включително на лошо четене, което автоматично изключва възможността въпросната машина да подава качествен сигнал към външен DAC.
Зависи от DAC-a. Ако харесваш как свири - защо ти е модификация?EmilRachev написа:И друго - ако използвам външен дак по описания начин, налага ли се задължително отвътре пак да се правят модификации, че да свирне както трябва?
Въобще модът се извършва за коригиране на недостатъци, които си забелязал в процеса на слушането. Това не е задължително да стане бързо.
Външният DAC има още едно предимство - към него можеш да включиш и други цифрови източници - компютър или външен медиа плейър.
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
...до колкото съм запознат с мода на 7-та и това е което включва е- лампов изход за слушалки, плазми , лампизирано захранване, SPDIF изход и вход-тоест може да се ползва и като ДАК само, и т.н за съжаление в електронита хич ме няма и ако може Веселин като собственик да потвърди и поправи...
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
При мен нещата стоят така - външния ДАК приема сигнал от 2 места едното е ченджер с 200 диска и по SPDIF в ДАК-а и второто от звуковата ми карта пак по SPDIF във втория вход.
Първо си изясни какво точно искаш като концепция - това е най-важното и след това следвай модела с минимум компромиси. Няма значение, че ще се проточи във времето. Една система не се гради за ден - отнема години поне при мен е така.
Между другото - видях Нанко, че продава ДАК изработен от Етераудио на доста прилична цена.
Първо си изясни какво точно искаш като концепция - това е най-важното и след това следвай модела с минимум компромиси. Няма значение, че ще се проточи във времето. Една система не се гради за ден - отнема години поне при мен е така.
Между другото - видях Нанко, че продава ДАК изработен от Етераудио на доста прилична цена.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.

CHE

CHE
- EmilRachev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Бориславе, аз точно дак-а на Нанко имах напредвид.Borislav Stankov написа:Между другото - видях Нанко, че продава ДАК изработен от Етераудио на доста прилична цена.
Еми примерно въпросното Сони X7ESD,всички са на мнение, че като механика е много истинско, оптиката и дак-а също са много добри, но имат известни резерви към звученето му, даже масово казват, че без модване не им харесва звука.Просто само чрез мод има потенциал да свирне супер качественно.Rumen Suvandjiev написа: Как така ще е добър плейър, пък няма да свири добре?
Идеята ми е примерно с това Сони, ако се комбинира с външния дак на Нанко да постигна желания перфектен резултат.
Румене, да не би да имаш напредвид, че всеки дак се изработва индивидуално за определен тип звучене, един вид универсален дак няма.
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Няма и не би трябвало да има такъв филмEmilRachev написа:Румене, да не би да имаш напредвид, че всеки дак се изработва индивидуално за определен тип звучене, един вид универсален дак няма.

Ако някой колега DIY-ер прави "неуниверсално свирещ" (аз го разбирам като нелинейно/оцветено свирещ) DAC, според мен подхожда несериозно
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
...предполагам тези хора, отдавна са спряли да слушат плеъри в оригиналния им вид.Еми примерно въпросното Сони X7ESD,всички са на мнение, че като механика е много истинско, оптиката и дак-а също са много добри, но имат известни резерви към звученето му, даже масово казват, че без модване не им харесва звука
- EmilRachev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Явно е така, но явно има и защо да го правят.
Сигурно ефекта е доста положителен от модването, щом изсипват такива пари.
Сигурно ефекта е доста положителен от модването, щом изсипват такива пари.
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Това Сони X7ESD, ако не му преправиш часовника и изхода на S/PDIF-a, няма да постигнеш очаквания перфектен резултат.EmilRachev написа:...
Идеята ми е примерно с това Сони, ако се комбинира с външния дак на Нанко да постигна желания перфектен резултат.
...
Освен това с какви ЦАП-ове е Нанковия?
- EmilRachev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Eто му я обявата, 1541 ... http://www.bgaudio.org/forums/viewtopic ... 13&t=18281" onclick="window.open(this.href);return false;Kiril Kirilov написа:Освен това с какви ЦАП-ове е Нанковия?