От два дни се опитвам да монтирам един домофон на golmar 710R купен от Стеди.
Казаха ми цхе той става да старите инсталации (универсален е), но не мога нещо да се справя.
Той има 6 входа и 6 а от стената излизат 6 жици. Успях да го докарам до там че да може да се говори по него, т.е. 4 от жиците са правилно вързани. Останалите две би трябвало да са за бутона, но както и да ги връзвам на останалите две места не може да се задейства бравата.
Някой има ли опит с подобни техники, защото нямям много ясна представа как е изградена една домофонна инсталация
Монтаж на домофон
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- toroid
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Трябва да емаш схема към самия домофон за начина на свързване.Трябва да провериш инсталацията ви дали е с допълнително захранване и на колко волта е.Има инсталации без такова захранване и понякога не се получава.При мен пък проблема е,че отварям бравата и от долу като говорят ги чувам но аз от горе като говоря/дори и да викам/не ме чуват точно защото новите домофони са с микрофон,който изисква допълнително захранване и то с по-висок о напрежение.Т.е. при мен е от старите инсталации.виж точно кои кабели са били свързани към бравата на предишния домофон.При мен жиците са 5.
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Това нещо, като бобина е зумер - електромагнитен звънец без камбанка (използва дъното на кутията като излъчвател). Най вероятно домофонния апарата е "FARFISA".amitko написа:ами мисля че се оправих,
само като някой отваря вратата нещо дрънчи в домофона (има там нещо като бобина)
Та този звънец трябва да работи, само когато някой ти звънне, но според мен вашата домофонна уредба няма такава функция, т.е. този зумер не се ползва, защото си имате отделна звънчева уредба и апартментният звънец се намира някъде над вратата (примерно).
Ако този зумер бръмчи само когато ТИ натискаш копчето за отключване на вратата, това е знак за грешно свързване на инсталацията към апарата. В този случай по-добре дай изводите на зумера "на късо", за да не се получава пад на напрежение в него. Може да оставиш нещата така, но ел.бравата ще се захранва с по-ниско напрежение и ще "жужи" винаги, но няма да отключва всеки път.
Ако този зумер бръмчи когато някой съсед отключва вратата, това е нещо, което ми е трудно да си представя и без допълнително описание от теб, не мога да дам съвет.