Дайте съвет

Съобщение
Автор
Draco

Дайте съвет

#1 Мнение от Draco »

Не разбирам кой знае колко (да не кажа хич), за това да питам:
Искам да си сглобя стерео озвучаване (усилвател, колони, евентуално CD) за стая около 4 х 4 метра. Слушам предимно класическа музика и хард & хеви и нагоре.
За целта съм отделил около 2 000 лв - плюс-минус, естествено.
Да ми дадете насоки какво да търся?

Razar
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Razar »

Стига да не държиш на купешка техника мисля че за тези пари може да се спретнат лампов усилвател + хорни, че може и за CD да останат парички. Но нека все пак хората с повечкото звезди да си кажат мнението :wink:

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Nanko Rusev »

Razar написа:Стига да не държиш на купешка техника мисля че за тези пари може да се спретнат лампов усилвател + хорни, че може и за CD да останат парички. Но нека все пак хората с повечкото звезди да си кажат мнението :wink:
Лампов усилвател и хорни могат да се купят и за 600 лева (общо) готови. Въпроса е какви .... 2000 не са малко пари и може нещо свястно да се направи с тях.

Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Angel Gekov »

Струва ми се, че с този бюджет задачата е решима с цената на известни първоначални компромиси, които не са фатални и можеш да отстраниш впоследствие.

На твое място бих разпределил бюджета така:
1. Плеър - втора ръка до около 150 лв. Откровено казано за тази цена не може да се очаква нещо сериозно, но след година-две можеш да го смениш без да загубиш много;
2. Усилвател - на цена до 800 лв. можеш да се намери добър лампов усилвател от типа на "Синьото хапче". За целта можеш да пуснеш една обява в раздел "Покупки";
3. Колони - до 1000 лв., но тук ще е по-сложно, т.к. въпросът е концептуален. За тези пари можеш да купиш а)готови многолентови колони втора ръка от що-годе престижна марка, б)готови хорни с по-слаби говорители или в)само говорители от значително по-висока класа, които на първо време да слушаш на т.н. оупън бафъл (има тема във форума), а впоследствие да вместиш в подходящи хорни. Лично аз бих избирал между втори и трети вариант.
4. Кабели - за интерконекти може да се намерят прилични решения за 50-тина лв., а за колонен кабел - виж темата за най-евтиния Хай-енд кабел.

Желая ти успех.

П.П. Виж това: http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... pic&t=9400

Аватар
antonix
има опит
има опит
Обратна връзка:

:)

#5 Мнение от antonix »

Завиждам ти, че си събрал бюджета / аз се напъвам от доста време но все запушвам други по належащи харчове/.

Но по същество...., съветвам винаги всеки който ще инвестира в звук ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да осигури прослушване на отделните компоненти на мястото където ще е цялата уредба. Друго важно нещо според мен е да имаш качествен DAC , тъй като за съжаление аналоговите източници изчезват ,а е добре всичко цифрово да става на качествен аналогов сигнал...от там започва цялата магия на качественото слушане на музика.
Поради липса на пари, аз самия подхождам минималистично с едни слушалки сенхайзер и слушам много ,преди всичко ,общо казано рок+хард+хеви.....така че остави някой лев за едни слушалки.
И последно за "хард & хеви и нагоре" както си писал , мен специално ме кефи саунд от 12" говорител...трябва да може човек да издуе ..

Успешно харчене на пари :)
NO LIMIT

Публикувай отговор

Обратно към “Всички останали въпроси”