Шумоизолация на спалня

Съобщение
Автор
jeep0700

Шумоизолация на спалня

#1 Мнение от jeep0700 »

Здравейте! Искам да изолирам стена от спалнята, граничеща с комшиите. А тук забелязвам, че обсъждате шумоизолации.
Идеята: да шумоизолирам 10 м2 стена (4 х 2.6) в спалнята, която е обща със съседния апартамент. Не знам каква е дебелината на стената. Материала е YTONG. Помещението, с което граничи спалнята е кухнята на съседния апартамент. Не съм запознат със шумоизолационните качества на YTONG-а и дали има такива.
Целта: да изолирам шум от TВ, говор, падащи тигани, тави. И обратна изолация, от спалнята към съседите. Изображение
Ще ми помогнете много, ако споделяте и цени, които знаете.
Не целя съвършено изолиране, а по-скоро съотношението цена-качество да е приемливо. :)
Благодаря! Лек и хубав ден!

Krasi Yonchev

#2 Мнение от Krasi Yonchev »

Здрасти. Можеш да споделиш с какви средства разполагаш и от там на сетне да обсъдим най-добрия вариянт за теб. Що се отнася до цена / качество, е най-добре да ползваш сандвич конструкция от материали с различна плътност. Наистина качествено шумоизолиране ще получиш ако имаш възможност и за вискo-еластичен демпинг компонент от Green Glue (~40лв/м2), който да ползваш като междинен слой. Това ти го препоръчвам най-отговорно, пред кой да е вариант.

jeep0700

#3 Мнение от jeep0700 »

Krasi Yonchev написа:Здрасти. Можеш да споделиш с какви средства разполагаш и от там на сетне да обсъдим най-добрия вариянт за теб. Що се отнася до цена / качество, е най-добре да ползваш сандвич конструкция от материали с различна плътност. Наистина качествено шумоизолиране ще получиш ако имаш възможност и за вискo-еластичен демпинг компонент от Green Glue (~40лв/м2), който да ползваш като междинен слой. Това ти го препоръчвам най-отговорно, пред кой да е вариант.
100-тина лв.
Значи тия 100 лв. стигат за 2 квадрата. :?

D.Kolev

#4 Мнение от D.Kolev »

çíà÷è ùå ñëîæèø íà íàé-âàæíèòå 2 êâàäðàòà :smt116

Публикувай отговор

Обратно към “Всички останали въпроси”