Този усилвател струва ли си

Харесах си един усилвател дали става?
Съобщение
Автор
devil90

Този усилвател струва ли си

#1 Мнение от devil90 »

Доста се колебая между тези 2 усилвателя

Този http://www.electron.bg/product_info.php ... cts_id=297

и този

http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09000783

И се чудя кое е по- качествено като звук. Разбира се аз обичам така малко по - височки децибели да пусна .

В момента съм с ресивър Pioneer vsx 516 и хич не съм доволен, наистина вдига доста децибели , ама качеството е скапано.

И сега като децибели този от пътрият линк и този на пайнер дето го имам сега vsx 516 едни и същи ли са като сила.

Пуснах тази тема, защото много ама много се минах със много усилватели и колони и вече ми дойде до гуша, искам нещо като си го купя да си карам с него 10 години.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Stefan Stefanov »

Чуй ги и ще разбереш кой е по-добър.

devil90

#3 Мнение от devil90 »

Проблема е , че много се цупят тези от магазините и все искат да минат без да се изпробва, аз така направих с този vsx 516 пуснаха ми някакъв друг модел ме преметнаха много здраво.

А според вас силата между 2 та пайнера, този който имам и този който показах еднаква ли е ?

НЕ ми се минава към по - слаб усилвател.

Знам, че на ресивърите не им пишат реалните мощности дават там 6 по 100 вата, но реално колко ли са.

До колкото видях този усилвател на пайнер е 2 по 60 вата реални, с 2 крайни стъпала.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Nanko Rusev »

devil90 написа:Проблема е , че много се цупят тези от магазините и все искат да минат без да се изпробва, аз така направих с този vsx 516 пуснаха ми някакъв друг модел ме преметнаха много здраво.

А според вас силата между 2 та пайнера, този който имам и този който показах еднаква ли е ?

НЕ ми се минава към по - слаб усилвател.

Знам, че на ресивърите не им пишат реалните мощности дават там 6 по 100 вата, но реално колко ли са.

До колкото видях този усилвател на пайнер е 2 по 60 вата реални, с 2 крайни стъпала.
Излъгаха те един път. Втори път си напълно наясно че те лъжат с обявените данни - ами защо искаш пак да се набуташ там ?!

Прочети из форума за какво е ... отиди и послушай малко "не-маркови" техники ...

devil90

#5 Мнение от devil90 »

Аз търся купешки модел , а не правен, защото нямам нерви и време да се занимавам и да нодя насам натам да търся правени усилватели.

За това питам като качество как ще е. А и не разполагам с милиони все пак. с горе долу такава цена и търся нещо новичко.

Трябва ми сериозна озвучителна система, а не като тези уредбички на сони, които дрънкат само и нищо не се разбира.

Аватар
s_vasilev
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

#6 Мнение от s_vasilev »

Pioneer A-6 e чудесен усилвател, но Ymaha-та е по-мощна. Но верният отговор са ти го дали по-горе - чуваш и преценяваш (но със твоите колонки).

devil90

#7 Мнение от devil90 »

Е няма как с моите колони в единият магазин ги има ав другият ги няма.

В електрон предлагат на Елтакс , а в техномаркет на JAMO.

Аз съм в помещение 30 квадрата, като отворя целият хол става 50 квадрата.

Понякога ми трябва и за 100 квадрата помешение, но това както се казва е веднъж на 1 година.

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#8 Мнение от Simonov »

Pioneer-а пише го пишят dual mono 8O 8O 8O

Много ме съмнява вътре да има два трансформатора. Пък и консумация от 170W :?
Yamaha - това 2х155W е пълна глупост. Изобщо не се хващай на тая въдица, ами погледни какво пише на задния панел - 220W ;) Ямахата поне по става за купони(тествано) щом от време на време ще озвучаваш големи площи :D :D :D

Най добре е да се чуят един до друг и да се прецени :!:
Изображение

devil90

#9 Мнение от devil90 »

Това е проблема, как ще се чуят един до друг. Друго е веднага да се чуят 2 та друго е един да се чуе след 2 дена друг и то се забравя както се казва.

Ми то ямахата като е 220 отзад горе долу е същата работа като с пайнера. Питам се колко ли децибела вдига пайнера ??? Никъде не го пише. Ако вдига 95 децибела са ми достатъчни. Ама, ако са някакви 80 децибела или 85 няма смисъл да взимам такова нещо.

Минимума ми е 90 децибела под тези 90 просто ми е много слабо.

Май като гледам накрая ще излезнат и 2 та боклуци и вече не знам какво да си взема.

Аз разполагам с толкоз парички 600 700 лева.

Ако има по - добър вариант и от тези 2 та за толкова парички някъде, може да пейстнете линкче да видя за какво става на въпрос.

Предварително благодаря.

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Zlatan Kitanov »

90 децибела да вдигне на какво?
Имам един двигател, дали ще вдигне 200 км/ч?

Аватар
antonix
има опит
има опит
Обратна връзка:

усилвател

#11 Мнение от antonix »

Няма да имаш дистанционно, но звука е екстра

http://www.biema.com/html/product/amplifiers/w.htm

и цената е добра

http://www.prosound.hit.bg/aparatura_usilvateli.htm - 360 лева

останалите парички + добавка за....... нови колони и ще се насладиш на децибели :)

devil90

#12 Мнение от devil90 »

Охоооо профи усилвател, и миксер трябва да се зима и бовше за такъв трябва да зема 2 по 250 вата. А и увеличаването му е много злобно, от 0 до 10 аз на 1 като пусна сигурно ще дъни много, аз искам да има голяма скала да става и много тихичко и много силно.

Тряб
ва ми домашен усилвател, наистина търся нещо качествено не само сила! Не ми се става глух, все пак живея и в блок.

Аватар
borbata
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#13 Мнение от borbata »

devil90 написа:
Тряб
ва ми домашен усилвател, наистина търся нещо качествено не само сила! Не ми се става глух, все пак живея и в блок.

Виж и този около 600 лева е

http://nadelectronics.com/products/hifi ... -Amplifier

devil90

#14 Мнение от devil90 »

Този като го гледам е малко по- силен, добре харесва ми и на външен вид, но в българия има ли го това чудо и къде да го търся съответно да то изпробвам ?

Аватар
borbata
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#15 Мнение от borbata »

devil90 написа:Този като го гледам е малко по- силен, добре харесва ми и на външен вид, но в българия има ли го това чудо и къде да го търся съответно да то изпробвам ?

Audio Systems Ltd.
65, Cherny Vrah Blvd
1407 Sofia, POBox 46
Jassen Ignatov/D.Minev
+359-2-9657911, 27, 28
+359-2-9657931 (fax)
minev@audiosystems.bg
ignatov@audiosystems.bg

Публикувай отговор

Обратно към “Усилватели”