Съгласуване на активен буфер към усилвател

Харесах си един усилвател дали става?
Съобщение
Автор
rosen_shapshalov

Съгласуване на активен буфер към усилвател

#1 Мнение от rosen_shapshalov »

Имам система за домашно кино SONY, на която не ми харесват ниските тонове. Реших да сваржа друг буфер, които е активен, но проблема ми е че системата ми няма изход за такъв. Можите ли да ми кажите как да го сваржа, или как да си направя някакав делител чрез който да взема сигнал след краиното стапало на системата.
Предварително благодаря!!!

wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от wassilzaza »

Mи този сигнал, който подаваш на сегашния си суб, подай на новия си суб.
The real Sound is Horn Subwoofer !!!

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Nanko Rusev »

А сигнала от къде идва !!!

rosen_shapshalov

#4 Мнение от rosen_shapshalov »

Сигнала за буфера идва от изхода на усилватела.Става въпрос че от там илизат 100 вата RMS ,а на усилватела на буфера не му трябва такава мощност и при този сигнал най-вероятно ще изгори.Има схемички които регулират нивото на сигнала при такива свързвания ,но нямам идея какви са.Ако някой има такива схеми ще съм му много благодарен. :D

pantera
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#5 Мнение от pantera »

Сложи един по-як потенцйометър по кабела на на буфера,намали го до няква ниска степен,и усилвай и намалявай от самия буфер,нали е активен... не съм сигурен оба4е дали тоя потенцйометър не увеличава импеданса...

другия вариант е да си изкараш вход отзад на самия буфер,който отива директно в говорителя,а не минава през пре-ампа,и така ще можеш да го ползваш хем passive, хем active сеш се ?

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#6 Мнение от Simonov »

Занеси уредбата на някой майстор да ти изкара изводи от преусилвателя, ако сам неможеш да го направиш. Другият вариант е да подадеш усиления сигнал направо на говорителя на "буфера".

btw буфер е нещо, което е подробно описано ТУК. Както е видно, не се прилага в аудио сферата :smt064
Изображение

rosen_shapshalov

#7 Мнение от rosen_shapshalov »

Благодаря ,колеги ще видя какво ще измисля.

Публикувай отговор

Обратно към “Усилватели”