Имам система за домашно кино SONY, на която не ми харесват ниските тонове. Реших да сваржа друг буфер, които е активен, но проблема ми е че системата ми няма изход за такъв. Можите ли да ми кажите как да го сваржа, или как да си направя някакав делител чрез който да взема сигнал след краиното стапало на системата.
Предварително благодаря!!!
Съгласуване на активен буфер към усилвател
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Сигнала за буфера идва от изхода на усилватела.Става въпрос че от там илизат 100 вата RMS ,а на усилватела на буфера не му трябва такава мощност и при този сигнал най-вероятно ще изгори.Има схемички които регулират нивото на сигнала при такива свързвания ,но нямам идея какви са.Ако някой има такива схеми ще съм му много благодарен. 

-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Сложи един по-як потенцйометър по кабела на на буфера,намали го до няква ниска степен,и усилвай и намалявай от самия буфер,нали е активен... не съм сигурен оба4е дали тоя потенцйометър не увеличава импеданса...
другия вариант е да си изкараш вход отзад на самия буфер,който отива директно в говорителя,а не минава през пре-ампа,и така ще можеш да го ползваш хем passive, хем active сеш се ?
другия вариант е да си изкараш вход отзад на самия буфер,който отива директно в говорителя,а не минава през пре-ампа,и така ще можеш да го ползваш хем passive, хем active сеш се ?
- Simonov
- има известен опит
Занеси уредбата на някой майстор да ти изкара изводи от преусилвателя, ако сам неможеш да го направиш. Другият вариант е да подадеш усиления сигнал направо на говорителя на "буфера".
btw буфер е нещо, което е подробно описано ТУК. Както е видно, не се прилага в аудио сферата
btw буфер е нещо, което е подробно описано ТУК. Както е видно, не се прилага в аудио сферата