Усилвател - мнение SU-C800U / A 900S

Харесах си един усилвател дали става?
Съобщение
Автор
Аватар
drvdr
чете

Усилвател - мнение SU-C800U / A 900S

#1 Мнение от drvdr »

Здравейте на всички,
нов съм във форума :)
Засилил съм се да си купувам усилвател. От много време търся и или ми е скъпо или все нещо не ми допада.
Спрял съм се на Technics SU-C800U / A 900S Reference.

http://img235.imageshack.us/my.php?image=25f21kp6.jpg

Успях да ги намеря на прилична цена /според мен/ - 250 евро. Един приятел ще ми ги донесе от Англия.
Интересува ме ВАШЕТО МНЕНИЕ - всичко каквото се сетите.
Само не ме питайте - защо Technics!

Предварително Ви благодаря.

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от toroid »

Цената въобще не е добра!Нито пък усилвателя!Това"чудо" няма никаква динамика и свири толкова "плоско",че се чудя как въобще са го създали толкова некадърно :evil: Освен дизайна до някъде нищо друго не заслужава и грам внимание!Конструкцията е съвсем елементарна а качеството абсолютно посредствено!!!Не си хвърляй парите напразно!Кажи какво точно ти трябва и ще се опитаме да ти помогнеме.Има доста по-добри неща дето се предлагат но това не е от тях със сигурност :!: :idea:Ако все пак държиш непременно на Техникс-то това определено пак не е твоята уредба.............несполучлиба е!И Техникс имат някои сравнително добри неща но не и това точно :idea:

mitaka
има опит
има опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от mitaka »

toroid написа:Цената въобще не е добра!Нито пък усилвателя!Това"чудо" няма никаква динамика и свири толкова "плоско",че се чудя как въобще са го създали толкова некадърно :evil: Освен дизайна до някъде нищо друго не заслужава и грам внимание!Конструкцията е съвсем елементарна а качеството абсолютно посредствено!!!
Споделям мнението на toroid относно звука на тоя техникс. Иначе дизайна на крайното стъпалото наистина е супер (с тия големи чистачки) - с удоволствие ако го намеря някъде за 100-ина лв ще го изрина и ще монтирам в него два DoGC ...
Малко са тези, които знаят колко много е необходимо да се знае, за да се осъзнае колко малко знаем ....

GTI_PoWeR

#5 Мнение от GTI_PoWeR »

До сега качествен усилвател на Technics не съм чул!

Аватар
drvdr
чете

#6 Мнение от drvdr »

Здравейте отново,
Ясно е че всички тук си падат по ламбите :)
А с такова нещо като Техникс на никой не му се занимава.
Благодаря на всички, отказахте ме напълно, а сега остава да се поработи по предложението на toroid за предложения за по-добър усилвател.
Лошата новина е че колоните са ми със слаба чувствителност и лампов усилвател ще е трудно да ги накара да свирят.

Поздрави и благодаря за отделеното време.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Rumen Suvandjiev »

drvdr написа:Лошата новина е че колоните са ми със слаба чувствителност и лампов усилвател ще е трудно да ги накара да свирят...
Не бъди толкова сигурен.
Досега не съм виждал колони, които да не могат да свирнат с 25-30W лампово стъпало. Разбира се, ако искаме тази мощност да се постигне със SE директноотопляем триод, цената ще бъде много сериозна.
Има обаче и многокртно по-евтини компромисни варианти.
Всичко опира до бюджет и вкусове.
BTW какви са озвучителните тела?

GTI_PoWeR

#8 Мнение от GTI_PoWeR »

drvdr написа:Здравейте отново,
Ясно е че всички тук си падат по ламбите :)
А с такова нещо като Техникс на никой не му се занимава.
Благодаря на всички, отказахте ме напълно...
Аз мога да си призная, че не си падам ни най-малко по лампите, както и по DoGC! Техникс наистина са оакани тотално (не само посочения от теб модел)! Ако имаш желание да свириш с лампи - в форума предполагам, че ще намериш отговор на всичките си въпроси. Ако искаш да си купиш техника, няма лошо но всеки втори усилвател дори и от нисък клас, свири по-добре от техникс!!

От Техникс до сега съм чувал само и единствено, плоско звучене без грам диманика.

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Kiril Kirilov »

GTI_PoWeR написа: Аз мога да си призная, че не си падам ни най-малко по лампите, както и по DoGC! Техникс наистина са оакани тотално (не само посочения от теб модел)! ...От Техникс до сега съм чувал само и единствено, плоско звучене без грам диманика....
Би ли ни обяснил по какво си падаш?
Може да ни е полезно...

GTI_PoWeR

#10 Мнение от GTI_PoWeR »

Мисля че е без значение. Едва ли би интересувало някой като теб, който е почитател на друг раздел аудио.

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Rumen Zografov »

GTI_PoWeR написа:Мисля че е без значение. Едва ли би интересувало някой като теб, който е почитател на друг раздел аудио.
Сподели на мен тогава :) Аз си падам просто по качествено аудио,не уточнявам какво (то се подразбира) :wink:
Изображение

GTI_PoWeR

#12 Мнение от GTI_PoWeR »

Какво има да споделям.....просто не ме грее много това за което масово се говори в този форум. Няколко поста по-горе казах че не са ми интересни лампиони по 2-3W както и DoGC макар че е по-мощен. Също така някой ако си мисли че съм фен на MID-FI греши! Не виждам какво има да пиша за работи които очевидно не са в ваш интерес.

Не оплювам синия хап, DoGC или Етер аудио! Всеки човек слуша на такава техника каквато му допада.

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от Rumen Zografov »

Добре,де,нали за това е форум - да споделим опит,виждания,гледни точки,интереси..... :roll:
Щом не си падаш по HI-END,HI-FI,MID-FI,по какъв звук си падаш?!Остава LOW-FI.Какво странно и срамно има да споделиш на каква техника слушаш и какви възгледи имаш в областта на аудиото?Ето,аз ще ти кажа - слушам фабрична техника,при това транзисторна.Колоните са ми най-обикновени - затворен обем,двулентови.Да,не ме е срам от този факт,защото си падам по 2-3W "лампиони" и работя по въпроса за тяхното набяване в най-близко бъдеще. :wink:
No offence,ама държанието ти е малко детинско.Може би си мислиш,че ще ти се присмеем,ако споделиш или... :roll: Споко,идеята на този форум е съвсем друга,присмехулниците са в http://bgaudioclub.org :wink:
Изображение

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Ivan Rachev »

GTI_PoWeR написа:Какво има да споделям.....просто не ме грее много това за което масово се говори в този форум..
...рязко вазирай да не ти помогна аз.
п.с. Крачунов така ли се пише вазирай ?
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

GTI_PoWeR

#15 Мнение от GTI_PoWeR »

Ivan Rachev написа:
GTI_PoWeR написа:Какво има да споделям.....просто не ме грее много това за което масово се говори в този форум..
...рязко вазирай да не ти помогна аз.
Рачев ти няма явно как да ми помогниш, тъй като не уважаваш нищо друго освен хорни с говорители на Етер аудио и тн. Това според мен е грешно!
Rumen Zografov написа:Щом не си падаш по HI-END,HI-FI,MID-FI,по какъв звук си падаш?!Остава LOW-FI
Кой е казал че не си падам по хай-фай? Да не би на целия свят Hi-Fi да се базира върху Blue Pill & Ether audio??

Публикувай отговор

Обратно към “Усилватели”