DOGC vs Tube AMP

Харесах си един усилвател дали става?
Съобщение
Автор
Stilian Andonov

DOGC vs Tube AMP

#1 Мнение от Stilian Andonov »

Здравейте!
Имам питане от вида "Какво да избера" :-).
Тъй като не съм чувал нито едната нито другата концепция, искам да попитам какви са разликите в звука и приложенията на DOGC и ламповите усилватели. Първо спрямо озвучителните тела (e.g. басрефлекс, ТЛ и хорни), второ спрямо субективната ви оценка за звука им.
Мерси предварително!

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Ivan Rachev »

Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Stilian Andonov

#3 Мнение от Stilian Andonov »

:D :D :D
Като се има в предвид, кой точно го казва - смятам въпроса за приключен - мерси!

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Cvetomir »

Чесно казано ,DOGC ме радва повече за по-твърда музика , смятай метъл. Но фафорит при jazz и класика ми е лапата. Въпреки ,че има лаповаци които изкарат и желязото , доста добре , но моя не се справя . Съветвам те да Чуеш както вакуум така и Si.
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Daniel Petrov »

Нещата не могат да се сравняват в случая, защото говориме за съвсем различни концепции - едната е пуш пул солид стейт с обратна връзка, другото обикновено е еднотактно и е без фийдбек, при това във вакуум.
Преимуществото на ДоГК е в сравнение с други пуш-пул солид стейт усилватели, сравнението с лампи в случая е неуместно.
Плюса на ДоГК е заради по голямата мощност в сравнението с еднотактни услилватели и при по добра звукова картина в сравнение с други солид стейт противотактни стъпала.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Stilian Andonov

#6 Мнение от Stilian Andonov »

Cvetomir написа:...има лаповаци които изкарат и желязото , доста добре , но моя не се справя ...
Купих си лампов и като пусна Nightwish или Whitesnake "цепи мрака", а за джаз или класическа изобщо не коментирам ония негри с дебелите пръсти върху струните на контрабасите. :lol:
Единственото неудобство, разбира се, е че малката мощност изисква "по-специални" ОТ, но и това е въпрос на време. :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Усилватели”