Една Малко Проектче :?:

Харесах си един усилвател дали става?
Съобщение
Автор
Presli_B

Една Малко Проектче :?:

#1 Мнение от Presli_B »

Здравейте момчета ,
нов със във форума и искам да ви попитам нещо .
Нямам си музичка в къщи , на комшиите музиките не ми харесват особенно много , така че реших да си направя някаква музикална система да озвучава малката ми стайчка.
Ще ми помогнете ли като ме ориентирате към нещо , не търся много голямо качество , но все пак да не е само тупа лупа и да надува глави. Голям почитател на високите мощности съм и затова ви питам в домашни условия едно 2 по 200 вата май са ми предостатъчни , остава само да ми препоръчате едно хубаво и евтинко ампче до 250-тина лева . Гледах тука една марка Биема те как се справят или по точно Biema W220 II http://biema.ru/product/amplifiers/w.html .
За говорителите си мислех нещо като 15"ки + пищялка + среда , трилентови . Въпросите са ми два има ли смисъл 15"ка и 12"ка ли става , и има ли голям смисъл от среда ? И ако може да ми предложите нещо по евтинко.
Благодаря предварително.

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Rumen Zografov »

Ти вкъщи дискотека ли ще правиш?! 8O
Първо,истински 2х80-90W са ти напълно достатъчни да ти "отнесат" главата :wink: Второ,BIEMA-та е усилвател с профи предназначение,което означава отсъствие на истинско Хай-Фи и присъствие само и единствено на мощност,подходяща само за "тупа-лупа" :wink: Трето,за какво са ти 3-лентови колони,че даже и с 12" или 15"-инчови говорители?! Едни качествени двулентови колони с "басьор",не по-голям от 10" инча са ти предостатъчни :wink: Това ти препоръчвам аз като някакво "Мид-Фи",към което явно ти имаш афинитет.За конкретни компоненти - усилвател и колони,съвети няма да ти давам,избора става само със слушане и лична субективна оценка :wink:

Това е от мен,дано помагам :wink:
Изображение

Presli_B

#4 Мнение от Presli_B »

Ориентирах се към нещо по слабо като за вкъщи , кое от следните произведения бихте ми препоръчали и приемам всякакви наблюдения отностно тях :
http://www.ljclub.net/home-audio/amps/P ... 6X/amp.htm
http://www.ljclub.net/home-audio/amps/K ... SD/amp.htm
http://www.ljclub.net/home-audio/amps/T ... 6X/amp.htm
http://www.ljclub.net/home-audio/amps/T ... 05/amp.htm
Тези ги погледнах от http://www.ljclub.net и ми допаднаха ако имате др предложения съм склонен да ги видя , но пак да са горе долу като тези, имам в предвид цената.

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Rumen Zografov »

От тези - Pioneer-a.Само тия мощности не трябва да те заблуждават,не са такива :wink:
Изображение

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Една Малко Проектче :?:

#6 Мнение от Stefan Stefanov »

[quote:7449a87ba2="Presli_B"]
Голям почитател на високите мощности съм и затова ви питам в домашни условия едно 2 по 200 вата май са ми предостатъчни [/quote:7449a87ba2]

На мен ми стигат 2 по 200 [b:7449a87ba2]мили[/b:7449a87ba2]вата!
Сериозно!
Въпрос на ефективност ...

Presli_B

#7 Мнение от Presli_B »

Здравейте отново пичове разбрах намека ви за мощностите , пак си оставам Power маняк , но в стайчката ми ще се ориентирам към нещо "слабо" , което да гали Сърцето ми , "музиката не се слуша с ушите , а със Сърцето" - мое мнение .
предложиха ми тази карка "VISATON", аз поразгледах и си харесах ето това : http://www.steadygroup.com/domashni/w200s.html
сега вие кажете как се справя то , някои ако го е чивал да сподели , изобщо всичко е от значение .
Поздрави .

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Stefan Stefanov »

Ама аз някъде да съм казал, че не обичам силна музика? Напротив!
:D
Просто 1 ват е предостатъчно! Не може да се стои в стаята, треперят стъклата и т.н. Говорителите правят даже над 1 мм ход! :wink:
Всичкото това го повтарям за някои хора с цел да помислят по-различно над нещата.

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Rumen Zografov »

Stefan Stefanov написа:Ама аз някъде да съм казал, че не обичам силна музика? Напротив!
:D
Просто 1 ват е предостатъчно! Не може да се стои в стаята, треперят стъклата и т.н. Говорителите правят даже над 1 мм ход! :wink:
Всичкото това го повтарям за някои хора с цел да помислят по-различно над нещата.
За тази концепция трябва един аудиофил да е доста "съзрял" :wink:
Иначе,пожелавам на всеки точно 1W и 1мм ход на 8" драйвер в специфична конструкция и няколко лампички да мъждукат в нощната тъма :D

Поздрави!
Изображение

Boqn Nikolov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Boqn Nikolov »

Абе човек,хем искаш силна музика,хем да гали сърцетоти :roll: .Ако искаш тупа лупа едно Jamo S-708 (карти мифки :HMguit ) добре ще ти дойди,а ако искаш нещо да гали сърцетоти,ще трябва повечко пари да вложиш :wink: .
Поздрави!!!!
Когато има толкова случайности, търси закономерност.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Stefan Stefanov »

Отклонихме се май от темата на човека...

Относно Визатона, мисля че е добър, макар че не съм работил с него.
Кирилов май си беше купувал едно време такъв, но май така и не стигна да го слага в кутия (просто уцели правия път навреме :D ).

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#12 Мнение от Simonov »

@Presli_B

Според мен е добре да почетеш малко повечко за това, за което се пише тука в тоя форум.
Всеки бърза с въпросите, а те са глупави в очите на другите и съответно получават подходящите им отговори ;) В раздела за хорни и ТЛ има доста проекти. Ако имаш добра воля и желание може да постифнеш звучене, многократно по-високо от това на заводските предложения ;)

А, и още нещо. Ако се чудиш какви са тези миливатове, за които разправя Stefan Stefanov, те съветвам да прочетеш ТАЗИ статия ;)

Поздрави :)
Изображение

Аватар
DLS
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от DLS »

По темата чувствителност/захранване бих вметнал, че аз в момента слушам 85дБ двулентови колони на 40В на канал стъпало и силата ми е предостатъчна.
Въпреки това ми я ясно, че с голямата ефективност трудно може да се "пребори" с много ватове :)

Presli_B

#14 Мнение от Presli_B »

Благодаря за статията , много ми хареса .
И аз искам да направя нещо такова , но с малко повече мощносвт около 70-80 вата . В една блестяща хорна би свирнало перфекно , само дето нямам никаква представа как да я конструирам , но за това не ме е срам , защото сега се уча и навярно след 10 години и аз ще приказвам на такива като мен "сега" това , което вие ми казвате ( ме поучавате ) .

Presli_B

#15 Мнение от Presli_B »

Момчета ами това говорителче пак на Визатон как ви се струва

Публикувай отговор

Обратно към “Усилватели”