въпрос за усилвател ВЕГА

Харесах си един усилвател дали става?
Съобщение
Автор
superBaSS

въпрос за усилвател ВЕГА

#1 Мнение от superBaSS »

Имам усилвтел ВЕГА У-120 стерео HI-FI 2х25 вата.Закупен е 1986 и до 1998 не беше ползван.В началото работеше много добре с колони 2х10 вата дървени двулентови.Първо сдадоха багажа кондензаторите после басовете и двете ги смених като басове сложих на тъндер(може би тук ми е първата грешка).Напоследък забелязвам че десния канал се чува по силно от левия казаха ми да си взема нови колони 2х60 например.
въпроса е да вкарвам ли пари в този усилвател или да си взимам нешто по добро.
Благодаря предварително
скоро ще сложа снимки

Boqn Nikolov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Boqn Nikolov »

Този усилвател съм го виждал тук-таме,не е зле,но да знаеш че и годинките си казват думата,а и това 12-годишно стоене по шкафове също не се отразява добре.Тук има хора,който могат да ти помогнат :).Аз не съм от многознаещите,казах моето мнение :)

Успех!
Когато има толкова случайности, търси закономерност.

Аватар
Demoman
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#3 Мнение от Demoman »

Имам същия... Никакви ядове... Виж дали при усилване до край, двата индикатора Перегрузка мигат еднакво силно... Замери съпротивлението на двете колони... Смени кондензаторите в усилвателя (електролитните)...

Аватар
Svetlin Iliev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Svetlin Iliev »

Руските електролитни кондензатори винаги са били проблемни, понеже съхнат. Сменяй всички електролитни кондензатори поголовно, особенно тия от серия К50-**. Най вероятно там ти е проблема, но все пак си прегледай и колоните.

Boqn Nikolov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Boqn Nikolov »

Svetlin Iliev написа:Руските електролитни кондензатори винаги са били проблемни, понеже съхнат.
:smt023
Когато има толкова случайности, търси закономерност.

Anonymous

#6 Мнение от Anonymous »

И аз имах същия, вътре има един интеграл (големия, вече не помня каква му беше маркировката...) на основната платка който винаги правеше проблемите. Преди около 5 години се отказах да го сменям (почти 10 пъти е сменян), и захранването му бях стабилизирал, и електролити на входовете и изходите сложих - пак гори когато му дойде... Понякога гори половинчато или си променя параметрите - кофти ситуация. Някъде трябва да му имам схемата, тогава доста трудно я намерих.

Razar
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Razar »

И един скромен съвет от мен. Ако случайно слушаш от PC провери си кабела за връзка с усилвателя може и от него да ти свири по силно единия канал. А и от СД да слушаш пак си прегледай кабелие, защото ако са от 4 лв доста често се ебават.

Публикувай отговор

Обратно към “Усилватели”