Пропуснах да кажа, че когато ми проработи схемата още с TIP142/7 макар и без да разбирам нищо направих няколко опита и имах няколко впечатления които непременно трябва да кажа.
Товара ми е 15" 4 ома а захранването което е около 10Кг. около +-56В (еднакво)
1. Най-набиващото се беше, че при ниски честоти ми се ограничаваше сигнала почти без значение колко силно пускам (изненадващо от 0 до 50Хз беше по-малко от колкото от 60 и на горе) докъто при средни и високи честоти направо се уплаших каква сила извади.
2. При абсолютно всички опити които правих винаги когато предвижех мембраната на говорителя с ръка се чуваха 100Херца (захранващи)
3. Махнах 33 ома от емитера на TIP41 и "-" и кривенето при ниски честоти значително намаля
4. След това прибавих 1кОм между базата и емитера на TIP142 и кривенето почти изчезна, а след това 300 ома и кривенето напълно изчезна и силата стана ненормална..все едно съм сложил някакъв марков мощен усилвател

само, че се чуваше някакво странно пукане наподобяващо 100Херца (захранващи) и аз лудия давам гас до дупка и се кефя как удря като за световно ама на края някои транзистори изгармяха като пиратки а TIP142 стана с цвета на слънцето

което разбира се ми беше ясно, че е защото транзисторите ми не са за това напрежение и мощност.
Но ме интересува ако повторя същото само, че с BDX6/7C и TIP41C и увелича на 47мФ кондензатора отиващ към 3К3 и онова което каза Feinde, което не разбрах след кой 22К да сложа 100 (микро или нано)Ф ... дали ще се радвам на успехи или ще ходя пак за нови части.