Въпрос за направа на активен крос?
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
Въпрос за направа на активен крос?
Реших да си направя активен филтър за моето суб-че, но имам малко въпроси по сехмата. Какво представляват оргадените от мен 3 елемента с кръг и какви са означенията от 1/2 и 1/4 пред името на интегралната схема. Ето въпросната схема на филтъра:

- Simonov
- има известен опит
Re: Въпрос за направа на активен крос?
Това са фундаментални познания. Даже от обща култура трябва да се знаят. След като не знаеш как се означава "масата", как ще реализираш филтъра? Тук не е показано захранването. Имаш ли идея как да го направиш?wassilzaza написа:...
Поздрави

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Чети повече литература, от колкото форуми. Не разчитай че за всичко за което се сетиш ще ти отговорят. Това няма да те направи знаещ.
Във форумите знаещите, обменят опит.
Във форумите знаещите, обменят опит.
Последно промяна от Goro на Пет Апр 13, 2007 5:50 am, променено общо 1 път.
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
-
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
На първо място си учи уроците, аудиото няма да избяга.
А за електрониката - препоръчвам ти тази книга на Атанас Шишков:
http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... pic&t=6952
А за електрониката - препоръчвам ти тази книга на Атанас Шишков:
http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... pic&t=6952
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
Да, учи си уроците, че някои ден като си търсиш раборта и те питат от какво разбираш да не им кажеш: -Ами от акривни филтри 
Работата не става така на бързо, както някои някъде беше споменал да налепиш филтъра за 20 мин, освен ако не е някакъв компромисен варянт.
Съгласен съм с всички, че трабва да почетеш. Трябва ти симетрично захранване за интегралната схема. Самият аз нямаше да мога да го направя за филтъра си без литература. Е, брат ми го направи и ми спести доста време, но рано или късно ще ми се наложи сам да си правя нещо такова. Нали не мислиш да разчиташ на някои друг винаги ?

Работата не става така на бързо, както някои някъде беше споменал да налепиш филтъра за 20 мин, освен ако не е някакъв компромисен варянт.
Съгласен съм с всички, че трабва да почетеш. Трябва ти симетрично захранване за интегралната схема. Самият аз нямаше да мога да го направя за филтъра си без литература. Е, брат ми го направи и ми спести доста време, но рано или късно ще ми се наложи сам да си правя нещо такова. Нали не мислиш да разчиташ на някои друг винаги ?

-
- има известен опит
- Обратна връзка: