Дросел

Харесах си един усилвател дали става?
Съобщение
Автор
Аватар
stamba
чете
Обратна връзка:

Дросел

#1 Мнение от stamba »

Здравейте! Казаха ми че за премахване на смушения от захранването се слагат последователно на плюса и минуса (за двуполярно) по едно дроселче с метална сърцевина,

Та вапроса ми е можете ли да ме ориентирате за размерите на сърцевината броя на навивките и диаметара на проводника(тока във вторичната бобина е около 10А)

Прочетох във форумите че за премахване на брум се слага последователно на първи4ната бобина крушка с нажежаема жичка.
Сложих 300Вата крушка и брума зна4ително намаля(по4ти из4езна), но като усила усилвателя светва крушката и пада напрежението на кондензаторите (от +-50 до +-25) Без крушка напрежението е константа

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от VITAN »

Вижда ми се въпроса неясно зададен да получиш точен отговор. Филтрираш 220 в. захранване или кое и къде? Виж из форума мисля Велински беше постнал една добра схема за филтриране на захранване 220 волта. Поне за нея се сещам. Защо да грее там крушка?
WWW.RIFE.HIT.BG IT CAN BE DONE!

Аватар
subsonic
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от subsonic »

при 10А/50Hz трябва да са доста големички тия дроселчета.Че и доста ще греят май май :twisted:

Аватар
radev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от radev »

Дроселчетата да са поне от 1.5мм емейлиран проводник на феритно ядро 1.5кв.мм.от 20/35нав.
А това за ламбата в първичната е за друго,не е за брума.Брума се отстранява чрез правилно опроводяване на масата в усилвателя.

Публикувай отговор

Обратно към “Усилватели”