Една Малко Проектче :?:

Харесах си един усилвател дали става?
Съобщение
Автор
Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#46 Мнение от Simonov »

Presli_B написа:Въпреки това , което ми кава horn_power , Благодаря за съвета , но аз ще направя ТЛ-а с АРН226-07 и ще го подкрепя с един ФРС8М и ще ги отрежа с филтър на 400 Хз ,вие как мислите , дали ще стане нещо добро :?:
Колкото по ниско резнеш FRS-a толкова по добре ;) Изобщо не му трявба някакъв друг говорител да му маже в обхвата. Така ще може да изстискаш максимално добра сцена и присъствие от FRS8, което е основното му предимство, дори и пред по-скъпи драйвери ;) В повечето случай се реже на около 200-250Hz.

едит:
FRS8M е малко креслив, а на TVM-а ще изгуби чуствителност в ТЛ-а. Можеби е по-добре да ползваш FRS8(без M).
Изображение

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#47 Мнение от Nanko Rusev »

sSAATt написа: Ако се интересуваш какво точно имам аз - http://www.humblehomemadehifi.com/Solo206.html
Толкова от мен за сега.
Поздрави,
Симеон
Първо говориш че не е за колони а за тупалки, а после му препоръчваш BG20 в ТЛ и хорна която в последствие да мина на Фостекс?

Спомената за теория ... каква теория ти трябва при сляпо копиране на проект? :wink:

А 15 вата и 206... това е много 8O

sSAATt

#48 Мнение от sSAATt »

Nanko Rusev написа:
sSAATt написа: Ако се интересуваш какво точно имам аз - http://www.humblehomemadehifi.com/Solo206.html
Толкова от мен за сега.
Поздрави,
Симеон
Първо говориш че не е за колони а за тупалки, а после му препоръчваш BG20 в ТЛ и хорна която в последствие да мина на Фостекс?

Спомената за теория ... каква теория ти трябва при сляпо копиране на проект? :wink:

А 15 вата и 206... това е много 8O
Винаги ли се хващаш за най-малкото :/
Не съм казал че ги слушам на 15 вата. Просто до толкова мога да ги "насиля" ако искам...
Иначе мисля, че ще се съгласиш, че е по-приятно да си направиш нещо сам и да разбираш какво точно правиш и защо се получава така отколкото ако просто повториш нещо. Поне за мен удоволствието при първия начин е по-голямо. Има още доста време пред мен да се боря и в по големи подробности с теорията. Само се опитах да кажа, че повечето хорни които съм виждал не са точно хорни според теорията.
Съвета ми беше да си промени изискванията към системата и да избере споменатите проекти или да ходи на другия вариант.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#49 Мнение от Nanko Rusev »

sSAATt написа:
Съвета ми беше да си промени изискванията към системата и да избере споменатите проекти или ...
... да си оглушава :lol:

Presli_B

#50 Мнение от Presli_B »

Simonov написа: FRS8M е малко креслив, а на TVM-а ще изгуби чуствителност в ТЛ-а. Можеби е по-добре да ползваш FRS8(без M).
Днес ми донесоха два броя от тези без М :lol:

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#51 Мнение от Simonov »

Това добре, ама трудната част тепърва предстои ;)
Изображение

Presli_B

#52 Мнение от Presli_B »

Simonov написа:Това добре, ама трудната част тепърва предстои ;)
Остана да взема ТВМ-тата , да поръчам ПДЧ 18мм на парчета ( както са по проекта ) другото са мъки , които лично мен ме удовлетворяват .

пп - повече се наслаждавам на нещо , в което съм вложил много труд от колкото на нещо купешко , а сигурно и всички в този и др DIY форуми .

sSAATt

#53 Мнение от sSAATt »

Имаш ли си ясна идея къде точно ще разположиш FRS8 ?
Можеби затворен обем над TL-а но с тоя горен порт малко кофти ще стане. А пък и разтоянието между центровете на драйверите ще е доста голямо. В какъв обем ще ги слагаш?
Ето едно решение на проблема:
Изображение
Но ще иска нови сметки които едвали ще направиш.
Другото което ми идва на ум е началото на линията(откъм So) да е завартяна на 90 градуса но незнам нали ще се получи това което целим(да запазим офсета и да приближим максимално драйверите).
Или пък си решил да правиш 3 различни тела като TL-а е sub ?
И не подценявай играчката с филтрите нито пък с ватата. Среза наистина колкото може по-ниско(доколкото позволяват драйверите естествено).

Presli_B

#54 Мнение от Presli_B »

Да това наистина е проблем с поставянето на ФРСа , колкото до него ще го поставя в отделен затворен обем .И ето тук идва големият въпрос как да го направя . Ако сложа обема на Фрса така , че да лепва на порта , в смисъл нещо като продължение на порта само от едната страна какво ще стане , ще разваля ли "нормалното" звучене .
Имам предвид нещо такова :
Изображение
Червеното поле е стена , която закрива порта от страни , демек продължение на страничния панел.

Presli_B

#55 Мнение от Presli_B »

Здравейте относо ,
по въпроса от отделния обем за фрса , ще направя отделен обем вътре в пределите на Тл-а отгоре на арн-а там в разтоянието от 15 см , обема , който мисля да направя ще е 1 литър , ще има дълбочина 6 см така че няма да пречи на ТЛ да свири . Нещо такова :
Изображение

D.Kolev

#56 Мнение от D.Kolev »

íå å äîáúð òîçè âàðèàíò. êîëêî íàäîëó ùå ñâèðè ôðñ-à

Presli_B

#57 Мнение от Presli_B »

Mисля да ги отрежа на 400 Хз.

D.Kolev

#58 Мнение от D.Kolev »

http://www.visaton.de/en/chassis_zubeho ... r/126.html
http://www.visaton.de/en/chassis_zubeho ... r/127.html

ñàìî òðÿáâà äà ïèòàø òóê
http://www.steadygroup.com/accessories.html
äàëè èìàò òàêèâà îáåìè. ôðñ-èòå êàòî ãè ñëàãàø ãëåäàé äà íå ñà öåíòðàëíî âúâ âåðòèêàëíàòà îñ íà áàñîâèÿ à ïîä úãúë 60 ïðèìåðíî è ïàê áëèçêî äî íåãî.

sSAATt

#59 Мнение от sSAATt »

Дал съм чертеж на най - добрия според моите разбирания вариянт :D .

Presli_B

#60 Мнение от Presli_B »

Днес ( вчера ) ми пристигнаха басовите говорители , ТВМ АРН226-07/8 , утре ( днес ) , ще ходя да си взема ПДЧ и лепило и почвам конструкцията :)
пп за тоя обем , който каза D.Kolev , ще измисля нещо , но ще е с подръчни средства :D .

Публикувай отговор

Обратно към “Усилватели”