Въпрос за предусилвател
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Прати някой запис на майла, да ви чуя. Ако проявяваш интерес, аз ще ти пратя няколко песни на моят отбор.
Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп
Тъъъй, както и очаквах нищо не се получи
Просто съм голям карък във всичко що е ЕЛ. Ако не друго то поне диода свети...
Пък и така с кутийката и потенциометъра, много Про изработка изглежда
Ще се позанимая още малко с него, но надеждите са вече минимални...
Та връщам се в изходна позиция... Моля предложете ми нещо готово... Дори и над 50лв да е, досега колкото пари съм дал да се правя на жичкаджия определено надвишават 50-те (като в сумата включвам и предишните си опити естествено
)
Edit: Гледам я пустата му платка, чудя се всичко си изглежда наред, поляритета на кондензаторите е правилен... да не би това че са 35V нещо да прецаква? Или пък металната ос на потенциометъра?
Имам и съмнения че са поотслабнали 9V батериите ми (не ги ползвам, но са от няколко месеца), но не ми се дават сега 10лв само за да пробвам... Прбвах да подкарам пущинята с адаптер 12V но дори и диода не ще да свети тогава.

Пък и така с кутийката и потенциометъра, много Про изработка изглежда

Ще се позанимая още малко с него, но надеждите са вече минимални...
Та връщам се в изходна позиция... Моля предложете ми нещо готово... Дори и над 50лв да е, досега колкото пари съм дал да се правя на жичкаджия определено надвишават 50-те (като в сумата включвам и предишните си опити естествено

Edit: Гледам я пустата му платка, чудя се всичко си изглежда наред, поляритета на кондензаторите е правилен... да не би това че са 35V нещо да прецаква? Или пък металната ос на потенциометъра?
Имам и съмнения че са поотслабнали 9V батериите ми (не ги ползвам, но са от няколко месеца), но не ми се дават сега 10лв само за да пробвам... Прбвах да подкарам пущинята с адаптер 12V но дори и диода не ще да свети тогава.
Последно промяна от zeox на Чет Апр 19, 2007 4:32 pm, променено общо 1 път.
Транзисторите значи погледнати откъм страната с надписа (и крачетата сочещи на долу) - ляво краче колектор, среда база, дясно емитер. Така съм ги свързал. Понеже от дейташийта не мога да го преценя това, се ориентирах от свързването на транзистора на старият ми преамп, който ползва транзистор BC547C (а поне съдейки по дейташитовете BC549 и BC547 имат еднакво разположение на крачетата). Нека се опитам да онагледя какво съм направил

Знам че ицтлежда доста разбъркано, но повервай, на живо е още по разбъркано.
Синьото в ляво е intput, червеното GND, аналогично и от дясно. Където има розови връзки значи че съм запоявал директно крачета към крачета (с изключение на връзката Q2-R2-Q1, нея по погррешка съм я направил розова, тя е мостче). Всичко останало са жички и мостчета.
Горе в ляво съм показал как съм поставил транзисторите.

Знам че ицтлежда доста разбъркано, но повервай, на живо е още по разбъркано.
Синьото в ляво е intput, червеното GND, аналогично и от дясно. Където има розови връзки значи че съм запоявал директно крачета към крачета (с изключение на връзката Q2-R2-Q1, нея по погррешка съм я направил розова, тя е мостче). Всичко останало са жички и мостчета.
Горе в ляво съм показал как съм поставил транзисторите.
- Fenkiller
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
zeox написа:...
Кондензаторчета нямаше 10uF 16V, но един клиент в магазина, който също пазареше, ми каза спокойно да вземам 10uF 35V, така че го послушах.

Действай смело и материала на оста на потенциометъра няма значение!
офф.Всъщност защо не си попълниш местожителството?!?!?
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !
ïäô ìîæå äà ñìúêíåø îòòóê
http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... C549.shtml
/ôèëèïñ/
ñõåìàòà èçãëåæäà ïðàâèëíà. îãëåäàé ïàê ñïîéêèòå è ïðåìåðè ðåçèñòîðèòå , ÷å ñå ñëó÷âà äà òè ïðîäàäàò íå òîâà êîåòî èñêàø.
íåùàòà êîèòî ñå ïîëó÷àâàò ëåñíî , íå ñà èíòåðåñíè
http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... C549.shtml
/ôèëèïñ/
ñõåìàòà èçãëåæäà ïðàâèëíà. îãëåäàé ïàê ñïîéêèòå è ïðåìåðè ðåçèñòîðèòå , ÷å ñå ñëó÷âà äà òè ïðîäàäàò íå òîâà êîåòî èñêàø.
íåùàòà êîèòî ñå ïîëó÷àâàò ëåñíî , íå ñà èíòåðåñíè

Ммм, имах някъде такова уредче универсално за замервания, ама трябва да го видя къде е... и да се науча как се работи с него 
Иначе съпротивленията съм ги проверил спрямо цветните им лентички, качил съм си една програмка на телефона, въвеждаш и цветовете на лентите, и ти казва стойноста на резистора... Та проверката с тази програма казва че всички резистори са ОК.
Утре на дневна светлина ще огледам пак всичко, не обичам да се цъкля на лампи (измарят ми се очите).

Иначе съпротивленията съм ги проверил спрямо цветните им лентички, качил съм си една програмка на телефона, въвеждаш и цветовете на лентите, и ти казва стойноста на резистора... Та проверката с тази програма казва че всички резистори са ОК.
Утре на дневна светлина ще огледам пак всичко, не обичам да се цъкля на лампи (измарят ми се очите).