Брум при изход от слушалки и quad 405
-
- чете
- Обратна връзка:
Брум при изход от слушалки и quad 405
здравейте, дали някои е наблюдавал подобен проблем. брума идва само от изхода на слушалки на телевизора. от други уреди като захранвам усилвателя няма брум.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Брум при изход от слушалки и quad 405
Това е нормално.
Проблемът може да се отстрани с развързващ трансформатор.
Проблемът може да се отстрани с развързващ трансформатор.
- EmilRachev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
А защо вадиш звука оттам, нямаш ли линеен сигнал от скарт или друг аналогов изход?
Мониторът ви е прашен отвътре?
За автоматично почистване, моля кликнете ТУК
-
- чете
- Обратна връзка:
Може ли малко да ме просветите относно "развързващ трансформатор" и ще се отрази ли на качеството това?
Относно другия изход имам но него немога да го контролирам от дистанционното, а пък на куада нямам още за силата на звука и направо гарми от докрай от там.
Мислех си за схема за дистанционно дето да контролира силата на звука и ми попадна следния проект. какво мислите за него? http://jos.vaneijndhoven.net/switchr/design.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Относно другия изход имам но него немога да го контролирам от дистанционното, а пък на куада нямам още за силата на звука и направо гарми от докрай от там.
Мислех си за схема за дистанционно дето да контролира силата на звука и ми попадна следния проект. какво мислите за него? http://jos.vaneijndhoven.net/switchr/design.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Брумът ще се чува при всички изходи, защото земята не е развъразна галванично.EmilRachev написа:А защо вадиш звука оттам, нямаш ли линеен сигнал от скарт или друг аналогов изход?
Това е сигнален трансформатор, най-често 1:1, първичната на който в твоя случай се свързва към изхода на телевизора, а вторичната - към входа на усилвателя.yodor написа:Може ли малко да ме просветите относно "развързващ трансформатор" и ще се отрази ли на качеството това?
Ето един такъв.
http://www.neutrik.com/fl/en/audio/210_ ... etail.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Мисля, че доставчикът е Dynacord България.
В твоя случай категорично ще се отрази положително на качеството.
-
- чете
- Обратна връзка:
Благодаря Ви много за препратката и инфото относно трансформатора. Ще взема да поръчам един от тези.
Интересното, в контраст с това което казвате е че само и единственно от изхода за слушалки се чува брума. Пробвал сам от линейния изход както ми препоръчаха другите, пробвах и с други устройства, брум не се чува. Също така силата на брума е константна, не зависи от това колко усилвам сигнала от телевизора.
Междувременно, взех че си монтирах един потенциометър та да мога да си ползвам нормалния изход. Просто ми е интересно защо при слушалките вкарва този шум. Дали не е някакъв прав ток които минава от там?
Много съм доволен от куад 405 засега, чудесно работи. Ползвам схемата от дърт инструктор.
Най тежко за мен се оказа монтирането и изолирането на радиатора за транзисторите.
Интересното, в контраст с това което казвате е че само и единственно от изхода за слушалки се чува брума. Пробвал сам от линейния изход както ми препоръчаха другите, пробвах и с други устройства, брум не се чува. Също така силата на брума е константна, не зависи от това колко усилвам сигнала от телевизора.
Междувременно, взех че си монтирах един потенциометър та да мога да си ползвам нормалния изход. Просто ми е интересно защо при слушалките вкарва този шум. Дали не е някакъв прав ток които минава от там?
Много съм доволен от куад 405 засега, чудесно работи. Ползвам схемата от дърт инструктор.
Най тежко за мен се оказа монтирането и изолирането на радиатора за транзисторите.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
За стерео ще са необходими два.yodor написа: Ще взема да поръчам един от тези.
- EmilRachev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Дай да пробваме следното - вадиш пак сигнал от слушалките на телевизора.yodor написа:Просто ми е интересно защо при слушалките вкарва този шум.
Разкачаш всички останали устройства от усилвателя, оставяш само телевизора да е вързан.
Включваш усилвателя и слушаш за брум.
- varieca
- има известен опит
- Обратна връзка:
Потърси при фирмите занимаващи се с кар-аудио: Ground loop isolator, ще ти излезе по-евтино при твоя случай.
Или оттук:
http://www.google.com/search?q=ground%2 ... 7f96e6a39b" onclick="window.open(this.href);return false;
Или оттук:
http://www.google.com/search?q=ground%2 ... 7f96e6a39b" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- чете
- Обратна връзка:
Именно така и пробвам, телевизора и усилвателя са включени (само те, без кабелна без други устроиства в един разколнител. Пробвах и в друг контакта едно от двете, а също така контактите са ми занулени, не че го ползват) и са свързани през изхода на телевизора за слушалки. Тогава се чува това бучене, не много силно но постоянно и не зависи от силата на звука която се подава. Ползвам ли друг изход на тв-то - шума изчезва. Мислех си да го запиша през микрофона и да го пусна след това през FFT, та да се види поне на каква честота е , евентуално ако това помогне за разгадаването на шума.
- EmilRachev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
А пробвал ли си в телевизора да боднеш едни качествени слушалки, с истински дълбок бас?
Интересно ми е тогава ще има ли брум.
И друго - случвало ми се е да получа брум при некачествени дълги кабели, мислил ли си по въпроса?
Интересно ми е тогава ще има ли брум.
И друго - случвало ми се е да получа брум при некачествени дълги кабели, мислил ли си по въпроса?
Последно промяна от EmilRachev на Нед Фев 27, 2011 1:06 am, променено общо 1 път.
-
- чете
- Обратна връзка:
Секунда сега ще пробвам. Не са ми супер големи слушалките но би следвало да го има брума и на тях нали така ?
Има си го шума, но се чува по тихо. ?? Май изобщо не е добра идея да вземам от там аудио сигнал ?
Има си го шума, но се чува по тихо. ?? Май изобщо не е добра идея да вземам от там аудио сигнал ?
- EmilRachev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Би трябвало, ако тия в завода за телевизори са идиоти.yodor написа:Не са ми супер големи слушалките но би следвало да го има брума и на тях нали така ?

Проблема е ясен, телевизора се дъни в случая.yodor написа:Има си го шума, но се чува по тихо. ?? Май изобщо не е добра идея да вземам от там аудио сигнал ?
Ако разбираш от електроника го отвори и виж, ако може с екраниране или замасяване да оправиш проблема, ако не с филтър пробвай, както те посъветваха.
-
- чете
- Обратна връзка:
Да май просто да забравя за изход от слушалките ще е най добре. Ще почна да сглобявам тази схема дето я пуснах по горе - дистанционно и рилей суич 
Ти с какав усилвател си , аз много се кефя на куад-а, аз сам начинаещ в електрониката все пак.

Ти с какав усилвател си , аз много се кефя на куад-а, аз сам начинаещ в електрониката все пак.
- EmilRachev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Пич, спешно си оправи мултицитирането, че ще те бият модераторите.
Най-добре, ако цитираш нещо да е само няколко думи или максимум едно изречение, за повече се карат.
А иначе Куад 405 си е класика в жанра, преди много години това беше топ газарията и всеки втори разбиращ се мъчеше да го сътвори, с или без разни подобрения.
Аз вече прескочих транзисторната фаза и съм на тема лампи, малко екстравагантно, но много ме кефи.
Ако те интересува какво по-точно слушам, можеш да разгледаш раздела "Моята система", там всички се фукаме кой какво има ...
Майтапя се за фукането, разбира се, обсъждаме и се напътстваме...
Най-добре, ако цитираш нещо да е само няколко думи или максимум едно изречение, за повече се карат.

А иначе Куад 405 си е класика в жанра, преди много години това беше топ газарията и всеки втори разбиращ се мъчеше да го сътвори, с или без разни подобрения.
Аз вече прескочих транзисторната фаза и съм на тема лампи, малко екстравагантно, но много ме кефи.
Ако те интересува какво по-точно слушам, можеш да разгледаш раздела "Моята система", там всички се фукаме кой какво има ...

Майтапя се за фукането, разбира се, обсъждаме и се напътстваме...