след много ровене в Google + този форум + други форуми, стигнах до извода, че няма да се оправя сам и по-добре да попитам!
Накратко - търся си компактно усилвателче за desktop употреба. Просто, без излишни възможности.
Нещата, които намирам в нета, ако са достатъчно малки, са много маломощни.
Ако пък са с прилична мощност, идват твърде обемисти.
Ако все пак са с добра мощност в компактен пакет пък стават безбожно скъпи!
Ето какво ми трябва:
- Ще захранва Alesis Monitor One Mk II, колоните ще се слушат наистина отблизо, не повече от метър;
- 2x30-2х40W (@4Ω) мощност ми трябва;
- Задължително да има изход за слушалки - много държа на това. Естествено, при включен жак на слушалките очаквам големите колони да се изключват, или ако не става автоматично, поне да има щракалка за това;
- Компактност - идеално искам да е с размерите на домашно рутерче... или с големината на CD устройство, по-голямо няма къде да го напъхам. Ориентировъчно - да не надвишава 200х60х180 мм.
- Трябва ми да има един вход и един изход (към колонките). Да има контрол на силата, тонкоректори би било хубаво също, но на тях не държа;
- Ново/старо, все ми е тая;
- Цена: до 150 лева.
Мисия невъзможна ли е това и толкова ли много искам

Ето примери какво намерих и отхвърлих:
Sonic Impact T-amp mk2 - идва слабичко...
Audioengine N22 все още е слабо и е бая пара.
Има разни други дето са $600 и нагоре, просто няма как да си ги позволя.
Иначе повечето качествени неща, които виждам по форуми и сайтове на старо са дърти японски или немски усилватели, често на бая годинки и най-вече - ОБЕМИСТИ! Такъв си имам и в момента - тамън от '77 made in DDR, на него си слушам колонките засега, даже си е 2х90W, обаче понеже е 15-килограмов топуз, съм го сложил в краката си (там е единственото, където се събира), и респективно го ритам с крака, включвам му без да искам AM радиото, гъзя се за всяка настройка на силата на звука и т.н.
Та това е - помагайте!