Препоръчайте усилвател

Харесах си един усилвател дали става?
Съобщение
Автор
EmZvr

Препоръчайте усилвател

#1 Мнение от EmZvr »

Здравейте. Нищо не разбирам от колони и за това имам нужда от съвет. От доста време си карам с 5.1 системата Privileg A-9502 като задните колони съм заместил с 2х23 вата 4 ома (15 вата ниски и 6 вата високи) колони от мноого стара уредба и са Universum. Големички са и свират доста добре, но изобщо не са захранени с достатъчно мощ. Наскоро си взех и 2х30 вата Thunder-ки обаче 8 ома и свират по слабичко заради омовете, а и то тоя уфер като дава само 5 вата, нищо не се получава :/
Колоните Privileg A-9502 са това http://www.privileg-bg.com/index.php?pa ... t&Itemid=1
Thunder-ките това (само съраунд колоните) - http://www.thunder.bg/product_info.php? ... ucts_id=99
Unervesum-ките http://www.hood.de/auction/27802568/uni ... -nr-10.htm
Понеже уфера не става за нищои нищо не прави, а универсумите и тъндърките не могат да покажат пълната си мощ, какъв усилвател ще ми препоръчате за тях. Трябва ми за компютър и изобщо нямам претенции за качеството, но да е максимално евтино ако е възможно :) И има ли проблем, че едните са 8 ома, другите 4 ?
Мерси предварително.

LaMqTa
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#2 Мнение от LaMqTa »

Ами ако става въпрос само за един усилвател си взимаш някакъв Pioneer ресивър и това е, но като гледам ти имаш различни колони с различни съпротивления...попринцип има усилватели с врътка от зад на съпротивлението, но сега аз не мога да те разбера за каква система става въпрос 5.1/7.1. Кажи за какво ще го ползваш каква мощност искаш да е този усилвател и въобще малко повече инфо за да те упътим към по точен модел. :)

Поздрави

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Dimitar Atanasov »

Аз лично бих ти препоръчл да оправиш кашата с колоните, а после да мислиш за усилвател. Защото ще купиш нещо, и резултата пак няма да е добър.

EmZvr

#4 Мнение от EmZvr »

Еми значи привилега ги продавам и оставам с Thunder-ките и Универсумите. За да ги свържа ще ми трябва усилвател за 2х30 8 ома и 2х25 4ома и да стана 4.0 система. За да оправя кашата както каза amitko мога да остана с 2те Thunder-ки, само че не ми се иска, защото другите имат по-добър бас и свирят по силно, нищо че са по слаби по спецификации. Не все пак изходния сигнал е 4 ома, а тъндърките са 8 може би това е причината, не знам. Та какво ще препоръчате:
1. Система 4.0 2х30 Thunder 8ома + 2х25( така пише отзад, но като ги отворих, говорителите са 12вата и 6 = 18 вата) 4 ома + усилвател
2. Система 2.0 2х30 Thunder 8 ома + усилвател
3. Система 2.0 2х25 Universum 4 ома + усилвател
А и още един въпрос, до сега си карах с 5.1 и буфера само изкарваше бас и сега не знам като съм само с колони без бас, ще изкарват ли достатъчно бас колоните ?

Публикувай отговор

Обратно към “Усилватели”