Какъв усилвател да сложа на тези тонколони?

Харесах си един усилвател дали става?
Съобщение
Автор
Аватар
kromuilis
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

Какъв усилвател да сложа на тези тонколони?

#1 Мнение от kromuilis »

Здравейте, много ще съм ви благодарен, ако ми помогнете да взема едно решение. Касае се за следното: В момента имам тонколони Cerwin vega e-312. Бих искал да им купя или направя (поръчам да ми направят) лампов усилвател. Нямам физическа възможност да работя с поялник. Сега ги слушам с JVC ja-s77. (нямам никакви данни за този усилвател, не намерих в интернет). При по-ниско ниво на усилване се чува задоволително, но като го поусиля звука загрубява и става някак по-остър и неприятен. Усилвателя ми много ми харесва, но вече е на доста години, пък и може би по принцип е слабичък за тези колони. Моля да ми препоръчате към какво да се насоча. Понеже бюджета ми е ограничен - около 6-700 лв, си мислех да започна като начало със синия хап, но не знам дали ще звучи системата добре с него. Някой срещал ли е подобна комбинация? По принцип не слушам силно музика, но ми се иска от тихо до едно умерено ниво на усилване звука да не е различен като качество. Всяко едно ваше мнение ще бъде ценно за мен, благодаря предварително.

Аватар
kromuilis
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от kromuilis »

Мдааа... Само не разбрах, нещо не задавам правилно въпроса ли, или не спада към раздела?
Все пак ще има ли смисъл да търся 3 до 5 вата на канал лампов за тези тояги моите, или да завра парите в някое чекмедже, докато се учетворят, а междувременно да си изхвърля колоните на боклука?

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Stefan Stefanov »

Май втория вариант е по-добър.
:D

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Dimitar Atanasov »

То "хапчето" ще свирне и на тях, но това няма да отмени сняната им.

Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Angel Gekov »

Почти като в моя случай! Когато направих хапчето имах Веги V-15F и разликата беше зашеметяваща (до тогава ги слушах на доста скъп и уж висококачествен ресивър - умишлено не казвам марката). Въпросните 3 вата отнасят цялата ти представа и нагласа за качествена музика и за мен това е правилния подход - стъпка по стъпка - чувайки драстичните разлики в звученето на познати до болка парчета постепенно научаваш, а и осъзнаваш, че е необходима следващата стъпка - хорни. Мисля, че си на прав път - успех!

Публикувай отговор

Обратно към “Усилватели”