Една Малко Проектче :?:

Харесах си един усилвател дали става?
Съобщение
Автор
stefanyovev
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#61 Мнение от stefanyovev »

Presli_B, как ще направиш филтрите.. колко ома са двата говорителя .. как ще ги свържеш .. на 30В ще свирят и двата ?

Presli_B

#62 Мнение от Presli_B »

Литрите за "маника" ще ги направя с ПВЦ тръга , и двата голорителя са по 8 ома , ще помисля как да ги свържа ню, най вероятно успоредно . Та кажете какво кондче да сложа на ФРСа като за начало , преди на направя филтрите , че да го отрежа .

Presli_B

#63 Мнение от Presli_B »

Вече съм готов с едната "кутия" , сложил съм й вата на вкус , остава да й направя филтри и залепвам страничната ( последната , операционната ) страна :lol: за другата кутия нз кога ще имам време , но вече се замислям за филтри .
Минава ми през ума да си направя бобините на филтрите със сърцевина , за да излезе по малко тел , какво мислите .

Та какво ще кажете за стоманен пирон , как ви се струва , има ли добри феромагнитни свойства :oops:

пп - звукът е много приятен ( баса демек ) , както се има в предвид , че съм я пробвал с хваната страна с 4 стеги и помещението е откритата атмосфера ( до къщата , работното място )
Поздрави ! Пресли .

D.Kolev

#64 Мнение от D.Kolev »

íå ñëàãàé íèêàêâè ñúðöåâèíè, ùå îìàæåø çâóêà, íÿìà äà îòèäå êîé çíàå êîëêî ïðîâîäíèê.
ìîæå äà ïîëçâàø ïðàçíè ðîëêè îò ìåäèöèíñêè ïëàñòèð èëè îò òèíîë èëè äàæå ÏÂÖ òðúáà.

Presli_B

#65 Мнение от Presli_B »

ОК ! :smt023 , само че ще ми кажете ли формулата по която да си изчисля конструирането на бобина в случая 6mH .

Аватар
DLS
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#66 Мнение от DLS »

Има една програмка calcoil, ще ти свърши работа при сметките на бобината.

D.Kolev

#67 Мнение от D.Kolev »

ïðèìåðíî

http://sound.westhost.com/lr-passive.htm
http://www.colomar.com/Shavano/inductor_info.html
http://www.coilgun.info/mark2/inductorsim.htm

äîáðå ëè ñè ñìåòíàë ÷å òîâà òè å èíäóêòèâíîñòòà

Presli_B

#68 Мнение от Presli_B »

stefanyovev написа: калкулатор
Така ми показа този сайт при честота 400Хз , но в момента е under contruction :(

Presli_B

#69 Мнение от Presli_B »

Вече уредих проблема с филтрите , закупих си два за по 12 лв , които рейат от 520 Хз нагоре , за фрс-а съм му слойил кондензаторчета и направих още една дупка в кутията и лепнах един високочестотен Биема и на него един конд 4,7мф и стана идеално . Само дето кондчето на фрс-а гръмна един път ( те две изгърмяха ) а нз защо уж пробивното им е 35 В .
пп - За филтър става да се сложи електролит , нали . Слагам го с +-са към '+'-са на ампа и '-'-са към '+'-са на драйвера , а защо гърми .
Сега на фрс-а съм слоижил два конда по 22мФ на те са последователно свързани само че са и свързани '+'совете а минусите са към драйвера и към усилвателя , така ги намерих от един филтър .

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#70 Мнение от Stefan Stefanov »

1. Никога не си купувай филтри! Те не са смятани за твоя случай!
2. Електролитните кондензатори НЕ стават! С големи компромиси може да използваш насрещно свързани електролити или биполярни. В такъв случай забрави за качество!
3. Преди да правиш нещо трябва МНОГО ДОБРЕ да знаеш какво правиш и каква е ролята на всеки компоент за да няма парични щети и човешки жертви!

Публикувай отговор

Обратно към “Усилватели”