Проблем с Усилwател Yamaha a-520

Харесах си един усилвател дали става?
Съобщение
Автор
deqn40

#16 Мнение от deqn40 »

Днес един колега които е малко маниак на тема музика в колата и вкъщи ми каза един магазин на Ботев на трамвайте.Ще отида там в понеделник и се надявам да ги оправя веднъж завинаги тези колони.

vankataruse

#17 Мнение от vankataruse »

Здравейте.

На мен ми се е случвало , ако усилвателя е слаб а колоните му смучат много да се включва защитата и да изключва усилвателя както в този случай. Аз бих ти препоръчал да пробваш само с едната колона и ако тогава изключва незнам. Това е моя съвет.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Stefan Stefanov »

[quote:f9f75dcb72="vankataruse"]... ако усилвателя е слаб а колоните му смучат много да се включва защитата ...[/quote:f9f75dcb72]

Още един за "бисери"!

deqn40

#19 Мнение от deqn40 »

Днес от 16:00 до 19:40 е свирил нон-стоп,аз спях тои си свири,станах почнах да го тормозя увеличавам докрай и слушам.Не се е включвала защитата.Изключих пищялките,проверил съм навсякаде дали е свързано правилно.Свири си,ще ходя да купя филтри,не знам как се процедира с тези кондензатори.Балгодаря Ви че ми помогнахте :wink:

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Rumen Zografov »

Недей да купуваш готови филтри,те не са смятани за твоите говорители.А с кондензаторите се "процедира" елементарно в случая - просто ги връзваш последователно на "пищялките".Различни стойности - различна честота на срез. :)

Успех!!!
Изображение

Аватар
hhsb
чете
Обратна връзка:

#21 Мнение от hhsb »

Rumen Zografov написа:Недей да купуваш готови филтри,те не са смятани за твоите говорители.А с кондензаторите се "процедира" елементарно в случая - просто ги връзваш последователно на "пищялките".Различни стойности - различна честота на срез. :)
Прощавайте, че така се натрапвам, но за последователното свързване на кондензатори, ниакой ще може ли да даде съотношението или формула, че и аз трибва да си слагам пиштялки.

Благодаря и успех на Деянчо.

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Ivo_Hristev »

По рпинцип формулата е всеизвестната формула на Томпсън, а именно:
C=1/(2*pi*R*f), където Rе съпротивлението на говорителя, f честотата на срез, а C е търсеният капацитет на кондензатора.
Тук обаче трябва да знаеш че само с кондензатор пак можеш да си изгориш "пищялката". Трябва също така да знаеш и до каква честота ти свири ниско/средно честотният говорител. В общият случай кондензатори от порядъка на 10 до 22 микрофарада вършат работа. Ако ти е по-маломощна "пишялката" препоръчвам да използваш по-малкият капацитет.

П.П.: не използвай полярни електролитни кондензатори!

Аватар
hhsb
чете
Обратна връзка:

#23 Мнение от hhsb »

Благодаря много. :D

Публикувай отговор

Обратно към “Усилватели”