TDA 8560Q от Добри кит Проблем ???

Харесах си един усилвател дали става?
Съобщение
Автор
Аватар
X.Tsvetkov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

TDA 8560Q от Добри кит Проблем ???

#1 Мнение от X.Tsvetkov »

http://www.dobrikit.dir.bg/page17.htm
Супер лесно се вижда- то и е така,но бъркам някъде ?????
С усилвателя си купих и траф Ш- образен 12V 2A(и грец и кондензатори)
Така-запойх всичко както е казано и обяснено на листчето със кит-а,сложих го в кутия на интегралата сложих и радиатор и радиатора захванах здраво за кутията.Викам си хей сега ще го пусна и ще свирне :twisted: да ама не :idea: Масата е свързана навсякъде и интеграла е на "-" обаче подавам входен сигнал от компютъра и се чува музика и силен бръм (но защо нали съм вързал маса????)Ок викам си да не е от това че корпуса на трафа е вързан и той на кутията , махам го и пак същата работа силен бръм и слаба музика ???На единия канал бръми а на другия и бръм не се чува възможно ли е някак си да съм изгорил единия канал ??

NIKOLOV

Re: TDA 8560Q от Добри кит Проблем ???

#3 Мнение от NIKOLOV »

cickata написа:С усилвателя си купих и траф Ш- образен 12V 2A??
хмхмм та трафа ти 12в х 2А=24вата е твърде малка мощност за усилвател 2х40 вата,за изкарване на фирмената мощност от 2х40 вата ти са необходими 7 ампера ток :D , така че 12х7= 84вата трябва поне да е трафа :)

Аватар
X.Tsvetkov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от X.Tsvetkov »

Да прав си .
По ме притеснява да не съм изгорил единия канал :( :( възможно ли е ??

NIKOLOV

#6 Мнение от NIKOLOV »

имам чувството че тия чипове са дефектни понякога срещал сам да се чува брум от единия канал но савсем слаб е ,наи добре нов интеграл :)

Mishoo

Re: TDA 8560Q от Добри кит Проблем ???

#7 Мнение от Mishoo »

cickata написа:http://www.dobrikit.dir.bg/page17.htm
Супер лесно се вижда- то и е така,но бъркам някъде ?????
С усилвателя си купих и траф Ш- образен 12V 2A(и грец и кондензатори)
Така-запойх всичко както е казано и обяснено на листчето със кит-а,сложих го в кутия на интегралата сложих и радиатор и радиатора захванах здраво за кутията.Викам си хей сега ще го пусна и ще свирне :twisted: да ама не :idea: Масата е свързана навсякъде и интеграла е на "-" обаче подавам входен сигнал от компютъра и се чува музика и силен бръм (но защо нали съм вързал маса????)Ок викам си да не е от това че корпуса на трафа е вързан и той на кутията , махам го и пак същата работа силен бръм и слаба музика ???На единия канал бръми а на другия и бръм не се чува възможно ли е някак си да съм изгорил единия канал ??
Най вероятно чипа е повреден.... при тия симтоми които изреди... между другото с 12 волта траф няма да стане.Ще работи несигурно. тъй като 12 променливо като се изправи и филтрира става 17 волта някъде. а и трафовете не са точно 12 а 13 често значи 18 волта захранване имаш. При това непрежение чипа ти работи точно на границата и я издържи я не... моя съвет е изправеното филтрирано напражение което подаваш да не е повече от 13 волта... сменяш интеграла струва около 5 лева и това е... при изправен интеграл е необходимо да имаш половинката от захранването на изходите... в случая ако е 12 волта по около 6 волта на четирите крака...измери си го...

Аватар
X.Tsvetkov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от X.Tsvetkov »

Охх камък ми падна от сърцето и другия канал свирна :)
Имам по 6V на канал (благодаря много на Мишо за инфото)
Сега нтеграла загрява нормално :)
Но захранването ми куца сега е 12V 2A 2200yF и грец при което след греца и кондензатора излизат 16 волта :) Ако някой знае за схема за филтриране и изправяне нека я сподели ще съм му много благодарен :lol:

Аватар
X.Tsvetkov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от X.Tsvetkov »

За еднополярно :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Усилватели”