Искам качествено звучене вкъщи

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Искам качествено звучене вкъщи

#1 Мнение от Ivan Rachev »

jeep0700 написа: Стените са от YTONG
= стаята пее...няма по-лош вариант :cry: , тези пари няма да стигнат само за акустична обработка , имай го предвид . И си попълни местожителството .
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

jeep0700

#2 Мнение от jeep0700 »

Ivan Rachev написа:
= стаята пее...няма по-лош вариант :cry: , тези пари няма да стигнат само за акустична обработка , имай го предвид . И си попълни местожителството .
Какво ще рече, че стаята пее? И тогава това значи ли, че каквото и да сглобя като озвучителни тела, ще е все тая?

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Ivan Rachev »

jeep0700 написа:
Ivan Rachev написа:
Какво ще рече, че стаята пее? И тогава това значи ли, че каквото и да сглобя като озвучителни тела, ще е все тая?
... :) в буквалния смисал . И колкото повече усилваш толкова повече ще пее , като след определено ниво стаята ще звучи по силно от колоните . Обработката на стаята е от първостепено значение за звученето на една система независимо колко скъпа е тя. Но не вярвам ти да държиш на това , при положение че 90% от " Хайфистите" не държат :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Angel Gekov »

Типичния маломерно-многоъгълно-мултифункционален малоумен стил на съвременната българска архитектура. :evil: Да събереш кухня, дневна и трапезария на 20-ина кв.м. и да направиш две спални пак на такава обща площ - за такова нещо наистина трябва да имаш мнооого въображение и търговски подход - проектирал си 3 стаен апартамент на 50 кв.м. Ха сега, иди озвучавай хола качествено докато жена ти готви в кухнята, абсорбаторът фучи, миялната и микровълновата пригласят, а от време на време се включва и чешмата.:x Гениални са тия архитекти! Хвала Вам!
Извинявай за спама, ама не се сдържах.

С тези дадености и с бюджета, който си отделил, най-добре потърси някой добре запазен транзисторен усилвател втора ръка и колони от сорта на JAMO или VEGA и ще решиш въпроса.

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Nikolay Savov »

Както се е изразил нашият Гуру Иван Рачев ,90% от хайфистите не държат на акустиката! Това е така защото хайфиста е станал такъв под влиянието на Чуждното мнение. Ако разделим в процентно съотношение АудиоЛистите :lol: то 90% от тях са Хайфисти 5% са на път да станат Аудиофили и 5% СА такива.
Примерно аз съм от първите 5% Луди за връзване ,според някои ограничени мозъци :)))) За това често крием истинската стойност на аудиосистемите ни. При хайфистите обаче нее така. Те Афишират със това колко лъскави са им "частите" колко на брой са и колко по дебели и тежки/масивни изглеждат. Като добавим към това! и огромни 400Ватови Веги, които да вдлъбнат от удара ,коремчетата.... можем да сме сигурни ,че ако не звук то ще изчистим огранизмите си от изкуствените храни ,СаУамите ,киселото мляко със нишесте и разреденото и подсладено вино :)))

Но нека се върнем на темата.
За съжаленое обаче да оборудваш стая за слушане нее лека задача при редовия Българин ,студент или женен човечец.

Пожелавам през новата година всеки който достатъчно силно се стрем и към удовлетворение ,да направи стъпки или да се снабди сус свестно жилище!

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Cvetomir »

Може да се пробваш да си направиш стаята за слушане в спалнята. Там като гледам ги няма абсорбатора, пералнята, чешмата и тн.Вярвай ми че едно лампово стъпало ще изглежда пъти по-романично отколкото един телевизора , а звукът му ще е много по приятен вечер като си легнеш отколкото една обикновенна уредба.
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.

jeep0700

#7 Мнение от jeep0700 »

Ясно! :(
В такъв случай ще търся да сглобя нещо максимално прилично за тази сума. Къде да пообиколя из Пловдив на оглед и ако може да препоръчате нещо конкретно, защото както казах съм невеж откъм техническата страна на въпроса. Предпочитам да си сглобя сам колоните.

jeep0700

#8 Мнение от jeep0700 »

Статията подходяща ли е за моята цел?
http://bgaudio.org/modules.php?name=New ... =0&thold=0

Riptor

#9 Мнение от Riptor »

jeep0700 написа:Статията подходяща ли е за моята цел?
http://bgaudio.org/modules.php?name=New ... =0&thold=0

На мен ми излязоха около 350-400лв и двете. Всеки ден се двоумя дали са това, което искам, а всички около мен раправят как им падали чашите като надуят Креативки 7.1 за 600лв. Единствената забележка, която имам е за ФРС8 - за моя слух му липсват високи, тия дни ще пробваме моднат ФРС8 да видим дали са се появили. Моите ги направих с ФРС8М, високите се появиха, но с тях и пика на 10Кхз. Доста е неприятен, но ще го лекувам и него ;) Значително намаля, обаче, като сложих малко пирамидки на първото ранно отражение :)

За тия пари свирят много добре. Няма хриптенето на басрефлекс, 3Д-то е жестоко, баса е бърз и стегнат, динамиката понякога ме плаши (при филми в които искат да ти изкарат ангелите). Струнните инструменти звучат много естествено. Минус - трябва да са на 3-4 сантиметра от стената за да имат бас (това поне при мен е така). За сила.. знам ли..много е относително.. Отначало бях навикнал с смачкан басрефлексен бас и този - бързия сякаш не го чувах. Сега си коригирах психическия еквалайзер леко ;)

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”