Какви тонколони за този усилвател ?
-
veno
Какви тонколони за този усилвател ?
Здравейте,
Първо искам да се извиня на всички, че съм пълен лаик в областа.
Разполагам със следния усилвател:
http://i21.ebayimg.com/06/i/000/a9/93/fe77_1.JPG
По средата на снимката, води се Сони ТА-V702. Има следните спецификации:
- DBFB dynamic bass feedback
- Prises headphone et MIC (MIC level)
- Reglage Bass, Treble, DBFB level, Balance, volume
- Entrees stereo: Phono 1x, CD 1x, Video1/DAT 1x, Video2(frontal) 1x
- Equalizer in/out
- VIDEO monitor out
- Speaker impedance 6-16 2x150w
- Surround Speadker impedance 8-16
- AC outler 100W max
- 2x stereo cinch cables
По-късно ще се опитам да го снимам отвътре.
Та въпроса ми е какви тонколони да купя. Не съм много музикален и със сигурност няма да мога да си избера колони по слух така, че ще се осланям по-скоро на съветите на други. Мисля да инвестирам средна сума за това. Около 500-750 лв. Целта ми е колоните на по-късен етап да се ползват и за домашно кино със ресийвър. Знам, че за малко пари не мога да постигна и двете да гледам кино и да слушам музика, но както се изразих не съм особенно музикален, но пък понякога ми се приисква да послушам музика. Доста прочетох и съм се спрял на колони Wharfedale Diamond 9.2 или 9.5. Хола ми не е много голям и на този етап ще се слушат от звуковата ми карта на компютъра. Също искам да попитам дали някъде в София мога да занеса усилвателя и да го прослушат дали става за нещо или да го изхвърлям. Бях решил да си купувам ресийвър Pioneer 516 но от това което прочетох в интернет реших да карам със стария си усилвател, докато мога да си позволя нещо по-истинско което да си струва парите.
Благодаря предварително на всички отзовали се за съвет.
Първо искам да се извиня на всички, че съм пълен лаик в областа.
Разполагам със следния усилвател:
http://i21.ebayimg.com/06/i/000/a9/93/fe77_1.JPG
По средата на снимката, води се Сони ТА-V702. Има следните спецификации:
- DBFB dynamic bass feedback
- Prises headphone et MIC (MIC level)
- Reglage Bass, Treble, DBFB level, Balance, volume
- Entrees stereo: Phono 1x, CD 1x, Video1/DAT 1x, Video2(frontal) 1x
- Equalizer in/out
- VIDEO monitor out
- Speaker impedance 6-16 2x150w
- Surround Speadker impedance 8-16
- AC outler 100W max
- 2x stereo cinch cables
По-късно ще се опитам да го снимам отвътре.
Та въпроса ми е какви тонколони да купя. Не съм много музикален и със сигурност няма да мога да си избера колони по слух така, че ще се осланям по-скоро на съветите на други. Мисля да инвестирам средна сума за това. Около 500-750 лв. Целта ми е колоните на по-късен етап да се ползват и за домашно кино със ресийвър. Знам, че за малко пари не мога да постигна и двете да гледам кино и да слушам музика, но както се изразих не съм особенно музикален, но пък понякога ми се приисква да послушам музика. Доста прочетох и съм се спрял на колони Wharfedale Diamond 9.2 или 9.5. Хола ми не е много голям и на този етап ще се слушат от звуковата ми карта на компютъра. Също искам да попитам дали някъде в София мога да занеса усилвателя и да го прослушат дали става за нещо или да го изхвърлям. Бях решил да си купувам ресийвър Pioneer 516 но от това което прочетох в интернет реших да карам със стария си усилвател, докато мога да си позволя нещо по-истинско което да си струва парите.
Благодаря предварително на всички отзовали се за съвет.
- Angel Gekov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: Какви тонколони за този усилвател ?
Преди около 3 години си направих домашното кино (5+1) със същата серия на Wharfidale, с най-големия център и 15 инчов суб и да ти кажа откровено, освен за кино, за друго не ги използвам. Дори преди да се сдобия с хорни (с Етери разбира сеveno написа: Доста прочетох и съм се спрял на колони Wharfedale Diamond 9.2 или 9.5.
- Angel Gekov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Е, това което описваш, наистина предполага едно нещо - да чуеш Етерите. И имай предвид, че нямам за цел да ги хваля, т.к. нито ги произвеждам, нито ги продавам. Обади се на Аспарух (виж темата за Етерите), убеден съм, че ще ти направи демонстрация. А след това сподели впечатления.sanken написа: искам баса да е като излизащ от земното ядро,ясни среди и копринени високи.трябва и при ниско ниво на сигнала всички нюанси да са отчетливи.
слушал съм доста колони ,но едни нямат бас,други среди,трети имат грозни високи. и така не чух нещо което да обединява всички качества.
търсенето продължава,както и четенето.
истината е , че не съм чувал ХОРНИ.
гледах един проект с BG20 на визатон.струва ли си да се занимавам с него.
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
-
Rumen Zografov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка: