Проблем със свързването на компютър с тонколони 5.1

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
andrian.ivanov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Проблем със свързването на компютър с тонколони 5.1

#1 Мнение от andrian.ivanov »

Проблема ми е следният. Имам 6 канално дано с вградено аудио. То има 2 букси от пред и 3 от зад. Вчера си взех тонколони Привилег и в комплекта имаше кабели за DVD и PC. Тези за PC са с два изхода за субуфера ми и един за компютъра, но така звука ми не беше 6 канален и днес взех от този същия кабел още два броя. ...така ме посъветва познат, но пак проблема ми остана! Не знам какво да правя и искам да слушам с пълния им капацитет.

andrian.ivanov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Re: Проблем със свързването на компютър с тонколони 5.1

#2 Мнение от andrian.ivanov »

Никой ли няма идея тук наистина ми е спешно. Благодаря!

D.Kolev

#3 Мнение от D.Kolev »

:lol:
àêî ñóðñà å äâóêàíàëåí, êàê èñêàø äà òè ñâèðÿò è 6-òå êàíàëà.

andrian.ivanov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#4 Мнение от andrian.ivanov »

ми драйверите са ми сложени на 6 канален звук. на теста все едно е двуканален и съм взел още два кабела за субуфера, които са свързани не за вразката с компютъра, която е - джуканална, а за тази за двд следователно има 6 изхода от там с 3 накрайника за pc to

andrian.ivanov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#5 Мнение от andrian.ivanov »

Даже вече се и чудя правилно ли ги връзвам иначе аудиото съм го направил на 5.1 в windows. В главата ми е хаус и не мога да мисля. То по принцип мисля, че субуфера се връзва в синята букса и от там вече имам още две и мога да ги сменям за да се получи, но, ако е др. не знам как да се оправя!

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Martin Krumov »

Отзад и от трите букси трябва да взимаш сигнал, като всяка ти дава взук за 2 от колонките (броим и субуфъра за колонка).
Тествай с Windows Media Player, който дори и от МР3 пуска звук на всички канали ако те са позвулени от драйвера. Но най добре тествай с приложенитео в драйвера където, когато натиснеш с мишката върху всяка от колонките тя издава някакъв звук.
Успех!

andrian.ivanov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#7 Мнение от andrian.ivanov »

Пак не се получи вадя звук от от две и мога да ги сменям, но не и от всички. Не знам на какво се дължи. Дъното ми е това: Motherboard: BioStar Intel945PLs.775 ATX, DDR 2, S-ATA PCI-Ex, 6-ch LAN10/100 dual channel -12m war

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Martin Krumov »

Опиши кой кабел, къде включваш.
Макар, че съм почти сигурен - софтуер проблем.

andrian.ivanov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#9 Мнение от andrian.ivanov »

И аз мисля така FL/FR включвам в синята SL/SR включвам в зелената и SUB/CEN включвам в розовата от зад. От пред имам една за звук на компютъра и микрофон също. Ще съм Ви много благодарен за помоща, както и сега знам, че това са елементарни неща, но PC - то ми е ново и просто с тези драйвери и т.н. ставам малко объркан

D.Kolev

#10 Мнение от D.Kolev »

ðàçãëåäàé ñè èíñòàëàöèîííèÿ äèñê íà äúíîòî, òàì òðÿáâà äà èìà íÿêàêúâ óìåí ñîôòóåð çà çâóêà. ñëåä êàòî òèêíåø æàêà, òðÿáâà äà òå ïèòà êàêâî ñè çàêà÷èë è äà ñè èçáåðåø.

ÏÏ
âòîðàòà ïðîñòîòèÿ îò òóê
http://www.biostar.com.tw/app/en-us/mb/ ... hp?S_ID=20
àêî òîâà å òâîåòî äúíî
Последно промяна от D.Kolev на Чет Авг 16, 2007 11:09 pm, променено общо 1 път.

Martin Krumov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от Martin Krumov »

Зеленото ти е FR/FL (предни лява и дясна) a синьото SR/SL (задни лява и дясна).

Razar
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от Razar »

А пич ти хубаво си ги вързал което където трябва, но пусна ли саундкартата да е на 6 канален режим. Защото това се прави от настройките. Ако не го пипаш си остават Line-in, Line-out & Mic ;) :lol:

andrian.ivanov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#13 Мнение от andrian.ivanov »

Всичко съм направил, кадето трябва. Открива ми ги но не ми тръгват. На теста при зададени настройки или чувам цен и суб или задни, а предните изобщо! Драйверите са най новите. Биоса ми е от ноември, но все пак даното е ново. Все си мисля да не има нещо хардуерно, което те не са вързали или софтуерно, но до сега какво ли неопитах се трабваше да стане

andrian.ivanov
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#14 Мнение от andrian.ivanov »

И аз мисля, че това е проблема - нещо с джъмперите е, защото отпред аудиото по принцип рабити и е за слушалки, но буксата за микрофон там не, а отзад тази средната нещто не ми разпознава субуфера, защото от предните колони на теста звук не вадя. Стана само от буф/цен и задните. Мисля да отида в фирмата не ми дават да го отварям. Явно още тогава не са си свършели работата по конфигурацията ми.

D.Kolev

#15 Мнение от D.Kolev »

èñòîðè÷åñêè ñòàíà âúïðîñà. ïðî÷åòè ñè óïúòâàíåòî íà äúíîòî. ñèëíî ìå ñúìíÿâà äà èìà íÿêàêâè äæúìïåðè çà íàñòðîéêà.
êàêòî êàçàõà ïî-ãîðå - íà line out - ïðåäíè ëÿâà è äÿñíà, íà line in -çàäíè ëÿâà è äÿñíà, íà mic - ñóá è öåíòúð. íà ïðåäíèÿ ïàíåë-âñè÷êî îòêà÷åíî. äðóãèÿ íà÷èí å ñàìî ñ åäèí êàáåë ïðåç äèãèòàëíèÿ èçõîä.
ñëåä òîâà ñè ïðàâèø âñè÷êè íàñòðîéêè ïî ñîôòà è ñè èíñòàëèðàø Power DVD, ïóñêàø íÿêîé ôèëì íà äâä ñ 6 êàíàëåí çâóê è ñëóøàø.äðóãèÿ íà÷èí å äà ïîëçâàø èíòåãðèðàíèÿ òåñò.
ïðîáëåìà ìîæå ñúùî äà å íåêîðåêòíî ñâúðçâàíå êúì ðåñèâåðà èëè ïóñêàíåòî ìó íà äðóã ðåæèì.

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”