АКО НА НЯКОЙ МУ СЕ ЗАНИМАВА С МЕНЕ
-
grunge1277
АКО НА НЯКОЙ МУ СЕ ЗАНИМАВА С МЕНЕ
Като за начало - добър ден на всички.
Значи работата е там, че разполагам с един драйвер със следните
параметри (поне тези които намерих за него/не съм го измервал/не мога):
авто - суб 12инча
Vas - 45,87 liters
Qts - 0,36
Qes - 0,38
Qms - 7,13
Fs - 34,42 Hz
Sensitivity - 88,77 dB
Xmax - 9,5 mm
Re - 3,3 ohm
Disp area - 0,10024 m2
И зареждам всичко в БАС БОКС ПРО , но нищо не се получава.
Дадох параметрите на един приятел и той да пробва - пак нищо.
Целта ми е ОТ затворен обем.... и ако е възможно лицевия панел да е
с широчина не повече от 42-43 см. - разполагм с подходяща плоскост от 22мм. шперплат.
А ако не е възможно ще си карам с 18мм. ПДЧ със стабилни оребрения отвътре.
Цялата работа идва от там, че си направих малките хорни на сър Д.Петров с Визатон ФР13,
а на тях много им липсват ниските (може и аз да не съм ги направил правилно - старах се уж....)
и засега ги подкрепям с Амфитони отдоло които ми се иска да разкарам (има един мераклия).
Та като заключение - предварително благодаря на всички които ще помогнат (и на тези който
са имали желание да помогнат).
Живот и здраве на всички .
Значи работата е там, че разполагам с един драйвер със следните
параметри (поне тези които намерих за него/не съм го измервал/не мога):
авто - суб 12инча
Vas - 45,87 liters
Qts - 0,36
Qes - 0,38
Qms - 7,13
Fs - 34,42 Hz
Sensitivity - 88,77 dB
Xmax - 9,5 mm
Re - 3,3 ohm
Disp area - 0,10024 m2
И зареждам всичко в БАС БОКС ПРО , но нищо не се получава.
Дадох параметрите на един приятел и той да пробва - пак нищо.
Целта ми е ОТ затворен обем.... и ако е възможно лицевия панел да е
с широчина не повече от 42-43 см. - разполагм с подходяща плоскост от 22мм. шперплат.
А ако не е възможно ще си карам с 18мм. ПДЧ със стабилни оребрения отвътре.
Цялата работа идва от там, че си направих малките хорни на сър Д.Петров с Визатон ФР13,
а на тях много им липсват ниските (може и аз да не съм ги направил правилно - старах се уж....)
и засега ги подкрепям с Амфитони отдоло които ми се иска да разкарам (има един мераклия).
Та като заключение - предварително благодаря на всички които ще помогнат (и на тези който
са имали желание да помогнат).
Живот и здраве на всички .
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: АКО НА НЯКОЙ МУ СЕ ЗАНИМАВА С МЕНЕ
grunge1277 написа:...12инча..... Disp area - 0,10024 m2... в БАС БОКС ПРО , но нищо не се получава....

- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
grunge1277
Re: АКО НА НЯКОЙ МУ СЕ ЗАНИМАВА С МЕНЕ
Охххх......Така си и знаех че този параметър не трябваше да го пиша.
Човече въобще нямам представа какво значи - извинявам се.
Просто го видях в таблицата с параметрите му и затова го написах -
помислих че може и да е важен.
-
grunge1277
Абеее знам че не сте им почитатели ......ама ще си пизная - Бошман ZX122XPRO.Ivo_Hristev написа:Дай поне модел и марка на говорителя.
Просто с такъв разполагам.
А параметрите му ги взех от http://www.thielesmall.com/database.asp
Колко са верни.....
Съвета който получих е да се направи затворен обем поне 4-5 пъти по-голям от еквивалентния като целта е да се получи нещо като инфнити бафъл - но не знам дали си заслужава да се прави толкова голяма (не че е проблем - мене акъла ми е малко).
Другото хубаво е че от голям сандък може дасе направи малък -докато обратното е доста трудно.
-
uberko
Аз скоро завърших един субуфер с този говорител, само че беше вентед бокс. Получи се задоволително предвид цената на проекта, целта ми да беше да падне до около 30хз. В крайна сметка добре звучи до към 34-35хз на 30 е може би -8/9дб. Кажи мейл или начин да ти пратая моите сметки с бас бокса и също ти сметнах един 180л. затворен обем, за да го видиш. Според мене ще се получи добре с толкова голям обем, но няма да падне толкова ниско, ще е към 40хз при -8/9дб, но пък закъсненията са значително по-малко заради затворения обем.
пс. ако имаш и други въпроси ще помагам, понеже ми е познат отговора "има много програми за симулация пусни му една..."
пс. ако имаш и други въпроси ще помагам, понеже ми е познат отговора "има много програми за симулация пусни му една..."
-
grunge1277
Първо искам да ти благодаря за включването uberko, вече си мислех че никой не проявява интерес и трябва да се оправям сам. Ще ти бъда благодарен ако ми пратиш и двата проекта. Мейла ми е grunge1277@gmail.com .
Исках затворен обем защото според един приятел който е по-навътре от мен в нещата - при по-голям затворен обем ще имам чуваемост и при по-ниски от Fs честоти. Така е според него но приемам всякакви предложения.
Ще чакам.
ЖИВИ И ЗДРАВИ
Исках затворен обем защото според един приятел който е по-навътре от мен в нещата - при по-голям затворен обем ще имам чуваемост и при по-ниски от Fs честоти. Така е според него но приемам всякакви предложения.
Ще чакам.
ЖИВИ И ЗДРАВИ
-
grunge1277
Можеш разбира се. Като ти гледам аватара - сигурно си силно против смяната.
1/Ами като за начало ще опростя цялата система.
2/Също така предполагам че ще падне по-ниско от тях.
3/При положение че ми трябва суб - по-добре един отколкото два.
4/има един вариант от двата Амфитона да направя половината от това което ти е на аватара - но в случая губя пари (за по-нататъчни проекти) - за Амфитоните ми дават 200лв а за Бушмена няма да взема и 50-60лв.
Сега ще кажеш да им съпоставя цените и пак да помисля, но разбира се че няма да ги продам преди да чуя проекта - и да ми хареса разбира се.
А между другото това на аватара твоята система ли е и може ли да науча малко повече за нея - може пък и да пробвам и този вариант.
ЖИВ И ЗДРАВ
4/има един вариант от двата Амфитона да направя половината от това което ти е на аватара - но в случая губя пари (за по-нататъчни проекти) - за Амфитоните ми дават 200лв а за Бушмена няма да взема и 50-60лв.
Сега ще кажеш да им съпоставя цените и пак да помисля, но разбира се че няма да ги продам преди да чуя проекта - и да ми хареса разбира се.
А между другото това на аватара твоята система ли е и може ли да науча малко повече за нея - може пък и да пробвам и този вариант.
ЖИВ И ЗДРАВ
- DLS
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
Всъщност това на аватара отдавна не е актуално, просто снимката за мен има сантиментална стойност ако мога така да се изразяgrunge1277 написа:Можеш разбира се. Като ти гледам аватара - сигурно си силно против смяната.
Само информативно - с тази същата конфигурация преди време си спомням, че дори 16-те Хз бяха ясно чуваеми и неизкривени до много прилично ниво.
В твоя случай щом е такова финансовото положение продавай амфитоните, но не купувай БМ-а, а нещо по-прецизно за предпочиване домашно.
Дали е по-добре 1 или 2 суба може доста да се поспори
-
grunge1277
Нещо не сме се разбрали човече - аз БМ-а го имам и то доста отдавна.
просто исках да прбвам дали е приложим в домашни условия. Всички казват, че не е но аз искам да пробвам все пак. В колата свиреше приятно и мекичко (не съм привърженик на бързия и остър бас - предпочитам малко по-мазничко - колкото и да не е ХАЙ-ФИ). Все пак -въпрос на вкус.
ЖИВ И ЗДРАВ
просто исках да прбвам дали е приложим в домашни условия. Всички казват, че не е но аз искам да пробвам все пак. В колата свиреше приятно и мекичко (не съм привърженик на бързия и остър бас - предпочитам малко по-мазничко - колкото и да не е ХАЙ-ФИ). Все пак -въпрос на вкус.
ЖИВ И ЗДРАВ