Моля за съвет!
-
rosen_shapshalov
Моля за съвет!
Привет на всички.От скоро съм регистриран и няколко дни се рова и чета във форума като се възхищавам от знанията който показвате и проектите който сте направили.Така разбрах че това което съм сътворил с циялото си желание е едно голямо нищо
.И така преди година си направих басбокс с програмата BassBox 6 Pro.Колоната е с размери височина 570мм,ширина 360мм и дълбочина 42мм.Драйвера е 10 инча 120вата на 8 ома.Чак сега разбрах ,че съм получил повече от 25мсек глупови закъснения и някак си траябва да ги поправя.Моля Ви дайте съвет какво да направя.
Нова кутия ,тази да я преработя,вата ли да сложа повечко,някой от вашите проекти ли да направя и по-точно кой.Направо шаш и паника. 
-
N.Jordanov
- има опит

- Обратна връзка:
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Привет!
Като за начало бих искал да кажа, че без конкретни параметри съветите ми ще са доста общи.
Та подобрения в закъсненията можеш да постинеш с поставяне на вата в обема. Подобрението обаче бих го нарекъл по-скоро забележимо отколкото драстично. Намаляването на обема ще доведе едновременно до подобряването на преходните характеристики и до покачване на долната гранична честота на системата ( сиреч ще се лишиш от най-ниските ). Ако ще намаляваш обема ще се наложи и да коригираш дължината на бас-рефлекса.
Аз бих те посъветвал да опиташ по малко и от двата метода. Намаляване на обема в малки граници ( например чрез добавяне на торбичка с пясък ) и вата. Само гледай да укрепиш ватата по стените и да не е в непосредствена близост до басрефлекната тръба.
Поздрави.
Като за начало бих искал да кажа, че без конкретни параметри съветите ми ще са доста общи.
Та подобрения в закъсненията можеш да постинеш с поставяне на вата в обема. Подобрението обаче бих го нарекъл по-скоро забележимо отколкото драстично. Намаляването на обема ще доведе едновременно до подобряването на преходните характеристики и до покачване на долната гранична честота на системата ( сиреч ще се лишиш от най-ниските ). Ако ще намаляваш обема ще се наложи и да коригираш дължината на бас-рефлекса.
Аз бих те посъветвал да опиташ по малко и от двата метода. Намаляване на обема в малки граници ( например чрез добавяне на торбичка с пясък ) и вата. Само гледай да укрепиш ватата по стените и да не е в непосредствена близост до басрефлекната тръба.
Поздрави.