Моля за съвет!

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
rosen_shapshalov

Моля за съвет!

#1 Мнение от rosen_shapshalov »

Привет на всички.От скоро съм регистриран и няколко дни се рова и чета във форума като се възхищавам от знанията който показвате и проектите който сте направили.Така разбрах че това което съм сътворил с циялото си желание е едно голямо нищо :H .И така преди година си направих басбокс с програмата BassBox 6 Pro.Колоната е с размери височина 570мм,ширина 360мм и дълбочина 42мм.Драйвера е 10 инча 120вата на 8 ома.Чак сега разбрах ,че съм получил повече от 25мсек глупови закъснения и някак си траябва да ги поправя.Моля Ви дайте съвет какво да направя. :roll: Нова кутия ,тази да я преработя,вата ли да сложа повечко,някой от вашите проекти ли да направя и по-точно кой.Направо шаш и паника. :roll:

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#2 Мнение от Simonov »

Като за начало, можеби е добре да посочиш някакви T/S параметри на говорителя :roll:
Изображение

N.Jordanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от N.Jordanov »

_________

NJ

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Ivo_Hristev »

Привет!
Като за начало бих искал да кажа, че без конкретни параметри съветите ми ще са доста общи.
Та подобрения в закъсненията можеш да постинеш с поставяне на вата в обема. Подобрението обаче бих го нарекъл по-скоро забележимо отколкото драстично. Намаляването на обема ще доведе едновременно до подобряването на преходните характеристики и до покачване на долната гранична честота на системата ( сиреч ще се лишиш от най-ниските ). Ако ще намаляваш обема ще се наложи и да коригираш дължината на бас-рефлекса.

Аз бих те посъветвал да опиташ по малко и от двата метода. Намаляване на обема в малки граници ( например чрез добавяне на торбичка с пясък ) и вата. Само гледай да укрепиш ватата по стените и да не е в непосредствена близост до басрефлекната тръба.

Поздрави.

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”