Ето какво сглобих за 60лв.

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
KoneJla

Ето какво сглобих за 60лв.

#1 Мнение от KoneJla »

Здравейте, рядко пиша, предимно чета... и все пак малко инфо за ниско бюджетния проект, който всъщност малко се усра.
Басовите говорители са оригиналните от колоните Pioneer HPM 30 мисля, че бяха, високочестотния е екраниран руски, но свири доста прилично! Дупката за средата е толкова голяма, тъй като имах и една безплатна среда, но не ми направи впечатление, че не е затворена и сами разбирате, че не стана номера - купих 2 български за по 9лв. бройката. Другото което съм плащал са 3лентови филтри, останалото е фрий ;)

Ето снимките - луфта при средата ще го запълня със силикон - все пак отгоре имат капаци, не е болка за умиране ->

Изображение

Изображение

Не съм сложил винтовете, тъй като утре ще купя силикон за да оплътня по-добре.

А усилватела на който ги пробвах и май май им идва в повече е този ->

Изображение

Изображение

Аватар
pllaman
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Въпрос?

#2 Мнение от pllaman »

Бих искал да попитам за целта, към която се стремиш. Въпроса ми е единствено и само за това. Ето и няколко отговора които допълнително ще пояснят въпроса ми:
Отговор 1 - Целта ми е да видя какви са най-добрите DIY колони до 60лв.
Отговор 2 - Целта ми е да си сглобя нещо просто за опит
и т.н.
Мисля стана ясно.
Последно промяна от pllaman на Пет Авг 03, 2007 8:28 am, променено общо 1 път.

KoneJla

#3 Мнение от KoneJla »

По-скоро отговор 2

Всъщност утре като ги финишна ще ги снимам с капаците, все пак са Pioneer (уж)

А какво мислите за усилвателя?

Аватар
luxeon
чете
Обратна връзка:

#4 Мнение от luxeon »

даи малко инфо

KoneJla

#5 Мнение от KoneJla »

luxeon написа:даи малко инфо
Е то се вижда... 290вата е траф-а, има А,Б,А+Б, разни корекции, loudnes...

Аватар
pllaman
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Съвет

#6 Мнение от pllaman »

За един усилвател е важно да има добро захранване да, но с това не трябва да свършва неговото описание, тъй като това не е никаква информация за нас.
Не искам да съм простак и само да нареждам, затова ще помогна:

Стерео усилвател с номинална мощност 2х30 Вата на 8 Ома.

намерих и още инфо ето цитат:

Yes, you're right, the trafo is very small; in fact the output transistors are TO-220, although the rails are +-35 volts.

Другия път се потруди повече и не чакай някой да ти свърши работата.
На мен лично ми се струва че малко го надценяваш (Цена - 180лв) ;) .
Поздрави от морето.
Не всичко тече, но всичко се променя

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Въпрос?

#7 Мнение от velinski »

pllaman написа: Отговор 1 - Целта ми е да видя какви са най-добрите DIY колони до 60лв.
Мисля, че с драйвери на Visaton и евтини плоскости и добре сметнат непретенциозен проект ще постигнеш много по-добро съотношение качество/цена за същите пари. Направо несравнимо по-добро :wink:

В момента си направил един гювеч - сбирщайн говорители с универсални филтри за незнайни говорители и без оптимизирана кутия за тях. А като се работи без сметки и мислене се получава гювеч :wink:

Впрегни енергията и желанието, които имаш на тема аудио в нещо по-смислено и резултатите няма да закъснеят :wink:

KoneJla

#8 Мнение от KoneJla »

velinski написа:
pllaman написа: Отговор 1 - Целта ми е да видя какви са най-добрите DIY колони до 60лв.
Мисля, че с драйвери на Visaton и евтини плоскости и добре сметнат непретенциозен проект ще постигнеш много по-добро съотношение качество/цена за същите пари. Направо несравнимо по-добро :wink:

В момента си направил един гювеч - сбирщайн говорители с универсални филтри за незнайни говорители и без оптимизирана кутия за тях. А като се работи без сметки и мислене се получава гювеч :wink:

Впрегни енергията и желанието, които имаш на тема аудио в нещо по-смислено и резултатите няма да закъснеят :wink:
Еми да, може би си прав... филтрите бяха за TVM 3 лентови колони, но така се получи ...

Днес уплътних със силикон ->

Изображение

И най-важното, един приятел ги хареса ( :mrgreen: ) и утре ги взима ;) и с други думи - отървам се...

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Ето какво сглобих за 60лв.

#9 Мнение от Nikolay Savov »

Различните по тип,характер и предназначение говорите внасят в общата музикална "сцена" по нещо от себе си. Хубавата AC ,просто излива звука!!! без да можем да усетим кои честоти от къде се възпроизвеждат. Безхарактерността на звука се характеризира с неоцветеност,неутралност ,неподправеност ,достоверност!

Поздравявам те за труда и ти пожелавам както си тръгнал да събираш опит... да се изкачваш на все по високи и високи стъпала.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Nanko Rusev »

KoneJla написа:
Еми да, може би си прав... филтрите бяха за TVM 3 лентови колони, но така се получи ...

Днес уплътних със силикон ->

И най-важното, един приятел ги хареса ( :mrgreen: ) и утре ги взима ;) и с други думи - отървам се...
Сега погледни Бюджетните колони на Даниел Петров в раздел Хорни и ТЛ. За малко повече от 60 се сглобяват ..

KoneJla

#11 Мнение от KoneJla »

Ами аз си мислех първо да опитам със едни двулентови на TVM ТЛ и след това по-сложна конструкция...

това и това дали биха били добра комбинация... ?

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Borislav Stankov »

KoneJla написа:Ами аз си мислех първо да опитам със едни двулентови на TVM ТЛ и след това по-сложна конструкция...

Едва ли?

Сравни само характеристиките и ще разбереш защо.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

KoneJla

#13 Мнение от KoneJla »

Borislav Stankov написа:
KoneJla написа:Ами аз си мислех първо да опитам със едни двулентови на TVM ТЛ и след това по-сложна конструкция...

Едва ли?

Сравни само характеристиките и ще разбереш защо.
Чувствителността и няма да е на 8 Ома.. ок, мерси ;) отговорих си сам (май).

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”