BG20 и W300
- Simonov
- има известен опит

Fogata e прав. Звуковото налягане се повишава с 3dB при всяко удвояване на подадената мощност. След като знаеш каква е чустивелността на говорителя при един ват на един метър разстояние, мисля, че ще успееш да сметнеш какво звукоео наягане ще прави говорителя при подадени 40Wklana написа:Само не разбрах, както си я подкарал при 40W какво звуково налягане ще създаде въпросния говорител
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Глупости на търкалета!
При един ват на разстояние 1 метър двата говорителя имат близка характеристика в диапазона 50-200 херца. Но при 10 вата мощност вече характеристиките им в тая област няма да си приличат въобще.
А при 40 вата няма да имат нищо общо. И естествено няма да свирят еднакво "силно" в тоя диапазон (50-200 херца)..
Или както вече беше споменато - двата говорителя са абсолютно несъпоставими!
При един ват на разстояние 1 метър двата говорителя имат близка характеристика в диапазона 50-200 херца. Но при 10 вата мощност вече характеристиките им в тая област няма да си приличат въобще.
А при 40 вата няма да имат нищо общо. И естествено няма да свирят еднакво "силно" в тоя диапазон (50-200 херца)..
Или както вече беше споменато - двата говорителя са абсолютно несъпоставими!
What would you attempt to do if you know you could not fail?
- Simonov
- има известен опит

Здравей,
не съм се изразил правилно. Просто внесох малко светлина по въпроста с "мощността" и отношението между подадената мощност, чуствителността на драйвера и резултантното звуково налягане на дадено разстояние. Продължавам да твърдя, че двата драйвера не бива да се сравняват и мисля, че повечето участници в тази тема ще се съгласят с мен
Поздрави
не съм се изразил правилно. Просто внесох малко светлина по въпроста с "мощността" и отношението между подадената мощност, чуствителността на драйвера и резултантното звуково налягане на дадено разстояние. Продължавам да твърдя, че двата драйвера не бива да се сравняват и мисля, че повечето участници в тази тема ще се съгласят с мен
Поздрави
-
wassilzaza
- има известен опит

- Обратна връзка:
Поправете ме ако греша, но реших да се включа в дискусията. Ако при 1в. на 1м. това е АЧХ-то на двата драйвера и то е почти еднакво то при 40 вата да кажем АЧХ-то се изменя( появяват се някой пикове или падове) същото важи и за другия говорител, но промените ще са в различни честоти и просто няма как да свирят еднакво силно(нали за това става въпрос за силата). Това е моето мнение !!!
The real Sound is Horn Subwoofer !!!