Прозрачни кутии

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Заключено
Съобщение
Автор
wwflubo

Прозрачни кутии

#1 Мнение от wwflubo »

Здравейте, вчера в един магазин гледах такъв subwoofer в прозорачна кутия и изглеждаше много яко, та искам и аз да си направя такъв но незнам какъв материал трябва, мислех си да използвам от тези дебелите стъкла(дето са от автобуси) но незнам дали ще звучи добре и изобщо дали ще звучи. Плс кажете ми дали този материал ще свърши работа или какъв да търся. 10х предварително :)

lamar_bb

#2 Мнение от lamar_bb »

Плексиглас,но трябва да е много дебел.

Аватар
juslen
чете и пита
чете и пита

#3 Мнение от juslen »

Да,плексиглас поне 20мм.Получава се много ефектно,но трябва да намериш материал,да го нарежеш,да го полираш,залепиш.Технологията е малко трудна и не е перфектния материал за ОТ.Но където има достатъчно желание-винаги се получават добри резултати.

lamar_bb

#4 Мнение от lamar_bb »

Според мен,може да стане ефектно с вграден усилвател със светещи телца.

Аватар
Kosio
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Прозрачни кутии

#5 Мнение от Kosio »

Плексигласа не е ефтин материял особено на дебелина 20мм, но все пак ако си решил да го правиш от него мога да ти помогна. Дори може да тестваме и удароустойчив.

Аватар
Gattaka
чете
Обратна връзка:

#6 Мнение от Gattaka »

Абе хубаво си решил ама както ти каза човека по-горе-плексигласа е доста скъп пък и се лепи само с хлороформ,а незнам от къде ще го намериш!Иначе е много яко и ако го паснеш добре звучи!Аз правих подобна каса,но само отгоре и отпред е с плексиглас,останалото е талашит,ама звукна добре!

D.Kolev

#7 Мнение от D.Kolev »

Gattaka написа:àìà çâóêíà äîáðå!
âÿðâàø ëè ñè 8)
êàòî ùå ãè ïðàâèòå , äà íå çàáðàâèòå ñèíèòå íåîíè ìèãàùè â òàêò ñ ìóçèêàòà, çà äà å ïúëåí êè÷à :lol:

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Rumen Zografov »

Вместо да се заимаваш с глупости,попрочети основополагащите неща в областта а аудиото.Едно от най-важните е материала за направа на ОТ :wink:
Изображение

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#9 Мнение от Simonov »

Абе какво ти пука за аудиото, нали циганийката е на ниво :smt016 :D

D.Kolev, сините диоди са много семпли. Поне 5-6 цвята трябва да има :smt101 :smt016 :D

Подобни "изделия" съществуват благодарение на глухи "граждани на матрицата" опитващи се да впечатлят още по глухи "съграждани" ;)

И сега малко по сериозно. Единственият начин да се реализира подобно свирещо ОТ е чрез дебело отлята акрилна пластмаса, което в домашни условия едва ли е постижимо :? И пак качествата на подобна изработка са ми съмнителни :roll:
Изображение

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Прозрачни кутии

#10 Мнение от Ivan Rachev »

wwflubo написа:Здравейте, вчера в един магазин гледах такъв subwoofer в прозорачна кутия и изглеждаше много яко, та искам и аз да си направя такъв но незнам какъв материал трябва, мислех си да използвам от тези дебелите стъкла(дето са от автобуси) но незнам дали ще звучи добре и изобщо дали ще звучи. Плс кажете ми дали този материал ще свърши работа или какъв да търся. 10х предварително :)
...а сега съвсем сериозно , не си за този форум приятелю , регистрирай се тук и ще ти обърнат нужното внимание http://www.bgaudioclub.org/forum/...това ни е подфорума за начинаещи ...успех :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Заключено

Обратно към “Тонколони”