Въпрос за симулация?

Имам говорител, каква кутия да му направя?
Имам кутия какъв говорител да и сложа?
И за неща от рода.
Съобщение
Автор
wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Въпрос за симулация?

#1 Мнение от wassilzaza »

Имам един ламерски и въпрос и той е: Трябва ли да се ръководя от графиката Maximum Power (WinISD Pro), защото реших да въведа параметрите на Биема 18" ( тази, с която Astor е правил суб бас рефлекс ) после въведох литража на кутията и размерите на ФИ и като погледна въпросната графика се получава огромно пропадане. Това значи ли че на 40хз говорителя може да понесе натоварване само то 60вт ??? :oops:
Изображение
Последно промяна от wassilzaza на Сря Апр 04, 2007 10:17 pm, променено общо 1 път.

Аватар
DLS
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от DLS »

Taзи графика аз лично смятам, че е много важна и съм правил доста хардуерни тестове за да проверя доколко софтуера е ''лъгал'' в някои случаи. Специално в твоя случай графиката ми се струва странна, но
ако целта е да се премахне дупката просто вдигни честотата на настройката леко. В повечето случай разлира се не е абсолютно за дължително кривата да е е абсолютно ''права'' тъй като при едно
нормално слушане, което в случая надали ще изисква 400В, няма да се забележи проблем.
Чисто механически разбира се говорителя ще издържи много повече от тези 60В на графиката.

wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от wassilzaza »

DLS написа:Taзи графика аз лично смятам, че е много важна и съм правил доста хардуерни тестове за да проверя доколко софтуера е ''лъгал'' в някои случаи. Специално в твоя случай графиката ми се струва странна, но
ако целта е да се премахне дупката просто вдигни честотата на настройката леко. В повечето случай разлира се не е абсолютно за дължително кривата да е е абсолютно ''права'' тъй като при едно
нормално слушане, което в случая надали ще изисква 400В, няма да се забележи проблем.
Чисто механически разбира се говорителя ще издържи много повече от тези 60В на графиката.
Благодаря !!!

wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от wassilzaza »

Понеже изникна още един подобен въпрос и да не пускам нова тема промених леко тази. Значи имам модела на М. Кинг сменям само параметрите на говорителя в случая Висатон В250С 8ома и как да пусна самата симулация, за да видя графиките. Доста пипах по програмата, но явно съм много зле или бъркам нещо незнам ето файла: http://store3.data.bg/wassilzaza/

wassilzaza
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от wassilzaza »

Няма ли някой да каже нещо за симулацията ? :cry:

Публикувай отговор

Обратно към “Тонколони”