Здравейте HI-FI маниаци на младини бях запален по качествената музика,но тогава всичко беше дефицит,правил съм няколко пъти колони,усилватели,цветомузики...от тогава минаха доста години и съм позабравил нещата...Та сега вече,когато мога да си позволя,реших да си спретна една система над среден клас,купих си колони Инфинити Капа 7,и след това останалите оригинални щатски говорители за Инфинити 9,кутиите ми са готови,говорителите са налице,остава филтрите...Та,моля който е на ти да ми даде съвет:Каква преработка да направя на моите говорители,за да не си усложнявам живота с нови,така че да закача на тях по 2 баса,2 средни и две пищялки...
Ще съм ви много благодарен ако ми дадете съвет,благодаря предварително и приятно слушане на качествена музика!
Дидо
Ето ги оригиналните схеми на моите филтри (Инфинити 7) и на девятката,която правя:
Моля за съвет за Филтри за Infinity cappa rs9
Моля за съвет за Филтри за Infinity cappa rs9
Последно промяна от Dido на Пон Авг 22, 2016 8:01 pm, променено общо 1 път.
Re: Филтри за Infinity cappa rs9
Само да ми помогнете,как да кача двете снимки тук
Re: Моля за съвет за Филтри за Infinity cappa rs9
Явно новобранците нямат превилегията да качват снимки...,затова ще ви обясня просто:Имаме трилентова тонколона с един бас,един среден и една пищялка,съответно и трилентов филтър,как да преработя филтъра така,че на него да закача два баса,два средни и две пищялки?Не съм идеалист,не ми трябва изравнена картина,напротив,харесвам басовото звучене,така,че как да го направя по най простия начин....?Говорителите са 4 омови....
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Каква е идеята "всичко х2"?
Ползи и смисъл не виждам
Поне да беше D'Appolito
Ползи и смисъл не виждам
Поне да беше D'Appolito
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
не е проблем на новобранците... Има друг проблем и сайта не позволява. Опитай да шариш през друго място снимкитеDido написа:Явно новобранците нямат превилегията да качват снимки...,затова ще ви обясня просто:Имаме трилентова тонколона с един бас,един среден и една пищялка,съответно и трилентов филтър,как да преработя филтъра така,че на него да закача два баса,два средни и две пищялки?Не съм идеалист,не ми трябва изравнена картина,напротив,харесвам басовото звучене,така,че как да го направя по най простия начин....?Говорителите са 4 омови....
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Тогава, в случай, че ще ги дублираш, импедансът на колоната ще стане 2 Ома.Dido написа:Говорителите са 4 омови....
Малко усиватели работят добре при такъв товар...
Дай за всеки случай моделите на всички говорители, с които разполагаш.